DEFENDER 110"a 3000cc Nissan BD30 Montajı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan zileli Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 373
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 188,510

Etiketler
Ynt: DEFENDER 110"a 3000cc Nissan BD30 Montajı

08numan08' Alıntı:
Hüseyin abi elimde bir tane bd30 var bilgin olsun.
Durumu nedir neden çıkma üzerinde neler var volant muhavazası direksiyon pompası şarjı marşı vs gibi Fiat olarak ne istersin hayırlı işler dilerim

BMC minübüsten çıkma bütün parçaları üzerinde durumu muayer. İşine yarayan fiyatı söyle abi sıkıntı olmaz senin işine neye yararsa beni arar bildirirsin. 0543 216 79 32

2007 de aldığım 1988 model Defenderimde BD 30 mevcut. 5 yıldır hiçbir sıkıntı yaşamadm. Ve yakıt konusundada oldukca cimri.

08numan08' Alıntı:
BMC minübüsten çıkma bütün parçaları üzerinde durumu muayer. İşine yarayan fiyatı söyle abi sıkıntı olmaz senin işine neye yararsa beni arar bildirirsin. 0543 216 79 32
İşlerimin ve bazı özel durumlarımın müsait olmamasından dolayı konu ile ilgilenemedim özür bu motora ne istersiniz üzerinde volant muhavazası varmı , şanzuman varmı bilgi verirsen sevinirim telefonu kaydettim ama vakit bulup arayamadım :(

İşcilik dahil aşağı yukarı 2500/3000 civarı ama kolay kolay bu masrafı yapacak arıza çıkarmaz ancak yağsız yada susuz uzun süre kullanımda Bu uzun süreden kastım en az 100 km gibi ancak büyük arıza çıkarır bunun dışında yağ yakmaya başladığında müdahele edilip sekman atılırsa en az orjinal km sinin 3 te ikisi kadar kam yapar ve triger kayışı olmadığından offroad için çok daha uygundur

Hüseyin Bey, turbo uygulaması yapacaktınız, epey zaman geçmiş, bir gelişme var mı? İnternette gördüğüm uygulamalarda hep turbolu kullanılmış, mesela:

http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=GBLco_48ZUk

Bir de Yusuf Efe bey yakıt cimriliğinden bahsetmiş, uzunyolda litre bazında ne kadar yakıyor acaba, tecrübesi olanlar paylaşırsa memnun olurum.

semaver' Alıntı:
Hüseyin Bey, turbo uygulaması yapacaktınız, epey zaman geçmiş, bir gelişme var mı? İnternette gördüğüm uygulamalarda hep turbolu kullanılmış, mesela:

http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=GBLco_48ZUk

Bir de Yusuf Efe bey yakıt cimriliğinden bahsetmiş, uzunyolda litre bazında ne kadar yakıyor acaba, tecrübesi olanlar paylaşırsa memnun olurum.

orjinalinden bd30t motor da olabilir bu mesela.
sonradan takılma değil de

göktu' Alıntı:
orjinalinden bd30t motor da olabilir bu mesela.
sonradan takılma değil de
Göktuğ bey Türkiyede yok ama özellikle ispanyada orjinal fabrika çıkışlı BD30 turbo motor var Türkiyede Nissan Terrano 1' lerde
Turbo motorlu ( BD 30 a çok yakın )2700 cc turbo intercoll olarak çıkıyor

Selamlar,
Yakın zamanda BD-30 motor Ruhsata işletebilen var mı acaba?

soruşturduğuma göre (ustalara sordum), başka marka (Nissan) olduğu için Ruhsata işlenemiyormuş artık.

Faturasını yada noter satışını alın (güvendiğiniz ) Evrak takibi yapan birine verin 800/900 Tl ye arası halledersiniz bu 1. yol 2.yol ise işletmeyin ve özellikle motor numarasının olduğu yeri bir şekilde gizleyin TÜV'e gittiğinizde motor numarası okunmuyor HAFİF KUSUR notu düşülecek ve muayeneniz yapılmış olacak hayırlı olsun

Selam Hüseyin bey takipçiyle görüştüm dediğiniz fiyatlara olacağını söylüyor
proje çizen 2 kişi ise işletilemez diyor neyapmalı bu olur diyen takipçiye işi allettirmekmi gerekiyor

bd30 motorunun teknik ozell'kleri nelerdir acaba.kac hp acaba.en önemlisi torku kac kg ve hangı devır aralıgında verıyor bu torku?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR