Danışma ..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mmtunlu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,356

mmtunlu

Ana Kamp
Yer
Adana
Herkese günaydın. İsmim Mehmet. Sizlere Discovery 2 hakkında bir kaç şey danışmak istiyorum. Uzun bir süredir bir arazi aracı almayı planlıyorum fakat henüz olmadı .. Nedeni ise biraz önyargılardan kaynaklanıyor. Mesela km olayı. Br kaç tane araç buldum fakat km ler hep 150000 üzeri. Sizce 150000 üzeri araç alınır mı ? Ne gibi sorunlar çıkabilir.? Motorunda veya şanzumanında bir şeyler çıkarsa bana çok pahalıya mal olur mu.? Bu araçların parçaları çok pahalı mıdır ? Disco 2 çok beğendiğim bir araç ve eğer alacak olursam %80 arazi dışı kullanılacak ve gündelik kullanılacak .. Siz tecrübeli, bilgili arkadaşlarım büyüklerim bu konuda beni bilgilendirirseniz çok sevinirim .. Bulduğum bir kaç aracın linklerini paylaşıyorum ..

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-land-rover-off-road-donanimli-discovery-emsalsiz-temizlikte-168602702/detay/

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-land-rover-bayandan-2-el-land-rover-discovery-2002-otomatik-167658120/detay/

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-land-rover-coktemiz-discovery-td5-164512070/detay/

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-land-rover-hatasiz-boyasiz-orjinal-td5-160213457/detay

Etiketler
Ynt: Danışma ..

Merhaba,

Ben Discovery lerden anlamam ama genel bir yorum yapabilirim.

Ikinci el araba almak sizinde bildiginiz gibi kinder suprise almak gibi birsey. Aldiginiz sey biliyorsunuz. Disini goruyorsunuz fakat icinden ne cikacagini bilemezsiniz. Yada kumar oynamak gibi sonunda ne olacagi belli olmaz. O yuzden burda zannetmiyorumki size ``kesinlikle birsey olmaz`` diyecek biri olsun.
Arac servis bakimli ise ve almadan once iyi bir ustaya gosterdinizde, eger usta guzel arac derse alabilirsiniz. Genel olarak 150bin km araclar icin cok fazla degildir. Sorun cikartirmi? Tabiyki cikartir, sonucla 10 yillik bir araba alacaksiniz bu tip seyleri goz onunde bulundurmaniz gerekli.

Saygilar

Ahmet bey oncelikle cevabiniz icin tesekkur ederim .. Evet illaki bir seyler cikartacak sonucta yasi ilerlemis bir arac. Fakat benim merak ettigim sey kronik arizalari var midir veya ornegin motorda bir ariza oldugu zaman cok masrafi olur mu bu tarz araclarin. Yani ariza oldugu zaman masraf onemli. Buldugum araclar Ankara, Mugla gordugunuz gibi. Bu sehirler hakkinda hicbir fikrim yok bildiginiz bir usta var midir? Veya aracta nelerine dikkat etmem gerek. Merak ettigim seyler bu gibi kilit noktalar ..

disco da hicbi sorun olmaz alirken iyi baktir gibi bi cevap bekliyosun.ben soyliyim de kurtul :smiley: maslak sanayide sakkali huseyin dedikleri birisi var husoff oraya gotur aracini : )))))

Sent from my iPhone using Tapatalk

değerli arkadaşım disko 1 v8 sahibiyim altından girip üstünden çıkmışlığım var hemen hemen bir tek motorru açmadım bir sorun yok çünkü dısko birler ikilere nazaran elektironiği daha az olan araçlardır ve dısko 2ler daha konfor odaklıdır elektironiği boldur kronik arızaları olarak pek bilgim yok ağır arazıde kullanmayacaksan sıkıntı yok dünyayı dolaş yeterli olur ancak ustasını bulamassan yandı keten helvam dısko 1 den yaklaşık 35-40 cm uzundur koruk sistemi vardır onlar sanırım belirli bir km de değişmekte otomatiktir ve düz vitesi mevcut değildir dısko 1 td300 alırsanız daha sorunsuz bir araç almış olursunuz ancak o zamanda dısko 2 konforu ve rahatlığı bulamassınız parça konusunda motor ve yürüyen sorunsuz bulunabilir ancak kozmetik parçalar farlar sinyaller cam sanruf bulamayabilirsiniz fiyatlar parçalara göre değişkenlik gösteriyor bazen uçuk bazen komik kaporta elemanları orjinal bulunmayabilir ancak çıkma bulunur bir kısım sac kısımlarda koportada yapılabilir benim nacızhane fikrim bu rakamlara daha sorunsuz vitaralar yüksek model olabilir benzinli-dizel trafikte ve gündelik kulanımda daha rahat olacağını düşünüyorum saygılar sevgiler :smiley:

Guzel ve bilgilendirici mesajoniz icin tesekkur ederim Foremost. Sanirim baska araca bakmak gerekecek artik daha detayli incelemeye girmistik 2 arkadas ve dedikleriniz gibi oldugunu anlamis bulunmaktayiz :smiley: eski araclar tabiki sorun cikaracak ama bize gereken cok da basimizi agritmayacak olan araclar olmali .. Herkese usenmeden verdigi cevaplar icin cok tesekkur ederim ..

150.000km aslında hiç bir araç için çok kilometre değildir.
Otomotiv sektörü, son 20 yıldır, normal bakımla rahatça 500.000km yapacak araçlar üretiyor.
Ama herşey kullanım ve bakımda bitiyor: TD5lerin turbodizel olduğunu unutmadan, her kullanımdan sonra stop etmeden turboya yağlama için 1dk vakit tanıyan kullanıcıyla, bunun farkında bile olmadan kullanan bir kullanıcının aracı bir olamaz...

Land Rover, normal yol kullanımı dışında özelliklli üretimiyle şöhret yapmış bir markadır.Ama bazen karmaşık mühendislik çözümleri, araçlarda yaşlanma, kötü kullanım, ustaların eksik bilgisi, veya yan sanayi parçalar sebebiyle masraflı araçlara dönüşebiliyor.
Diyeceğim o ki, kilometresinden ziyade, bakım geçmişi biliniyorsa sürprizleri az olacaktır.

Yine TD5lerde 3 amigo diye geçen çekiş ve şasi kontrol sisteminin arızası çocukluk hastalığı gibidir illa bir gün yakalanır; ama özellikle İstanbul, İzmir ve Ankara'da buna rahatça çözüm bulan servisler de vardır.

yaklaşık 1.5 yıldan beri bende discovery 2 kullanıcısıyım öncelikle iyi bir serviste özel servis bana göre daha ilgili araca bir expertiz yaptırın ist.ankara,izmir gibi yerlerde ikamet ediyorsanız daha şanslı olursunuz keyifli araç,ben severek kullanıyorum,parça konusunda pek sıkıntılı değil formlardaki olsun bazı servislerdeki şahsen tanımadığım insanlarla fikir alışverişlerim oluyor hepsi samimi insanlar bu olay çok güzel inşallah gönlüne göre bir araç bulursun,discovery hastalığı tedavisi olmayan bir hastalıktır şimdiden kolay gelsin.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

SON KONULAR

Geri