Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
arkadaşlar konu ilgimi çekti,bende gözlük ve kulak problemi var,Gözlük Kullanıyorum ve sol kulak doğuştan kapalı,bu durumda dalabilirmiyim,sorunlar çıkar mı?Çıkarsa hangi tür sorunlar çıkar,5000 yükseklikten atlama yaptım,aşağı indiğimde beynimde asitler varmış,kulaklarım sessiz hayatlara gömülmüş gibi oldu,bu su altındada aynı olabilirmi?Arkadaşlar,Şimdiden Teşekkürler
5000m. yükseklikten 0 m. ye inmek yaklaşık olarak suda 4-5m. derinliğe inme etkisi yapar, sorunsuz bir iniş olmamış ama siz yine de dalış yapmayı kafaya koyduysanız en yetkili kurum olan İ.Ü. Çapa sualtı hekimliğine gidip dalgıç muayenesinden geçin, dalabilir raporu alırsanız dalıgıç olmanızda sakınca yoktur.
Youtube'a erişim engellendiği için linkler çalışmıyor.
Youtube erişimi normale döndüğünde izlenebilecektir.
Mirror siteler var, ancak linkleri değiştirmek doğru olmayacak sanırım.
son ana kadar bilinci acık gibi. tabii kimse bilemez ama orda yaşanılanlar istem dışı gibi göründü bana.. cıkarılış videosunu cok merak ettim bu arada link ölmüş..
SCUBA dalışı bir insanın yaşayabileceği en güzel deneyimlerden biri. Başka bir gezegeni ziyaret etmek gibi birşey. Hele su berrak ve sualtı canlıysa insan çıkmak istemez.
Öte yandan böyle bir dalışın huzurlu ve kazasız tamamlanması ancak insanın fiziksel olarak uygun, malzemesinin sağlam ve güvenilir ve teorik bilgilerin tam olması ile mümkündür.
Bunlardan herhangi biri eksik ya da zayıf olduğunda artık o dalışın bir kaza ile sonuçlanma olasılığı öyle bindelik olasılıklarla değil yüzdelik olasılıklarla ifade edilebilir.
Kaza geçiren kişi eğitmenmiş. Bilgi eksikliğinden söz edemeyiz. 90 metrelere inmesi, 81 metredeyken bilgisayarı kameraya göstermesi ekipman sorunu yokmuş gibi düşündürüyor.
Dalış öncesi alınan alkol ya da uyuşturucu madde dipte kontrolu kaybetmesine yol açacaktır. Eğitmen olduğuna göre bunu da biliyor olmalı.
Bu bence tam bir intihar.