Daihatsu Terios Off-Road Hazırlık Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ercumentoflas Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 25
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 29,142

ercumentoflas

** insan hayatta şanslı olacağına şansız olmasın
Yer
İSTANBUL
Bütçe gereği gündelik hayatta ve off road gezilerde aynı aracı kullanmak zorundayım.Hondamı satıp bunu eşime verip xj alalım derken kaçırdık. Zaten içimde şüphelerde vardı. Ayda geziler hariç minumum 2500-3000 km yapıyorum terios gazla 170 civarı yakıyor xj veya grand yada lr dersek 350 atda minumum 500 ytl fark onla teriosa modifiye yapayım onla ekonomik keşif turları atayım diye düşündüm hatta yeni bir digital makina bile aldım kodak 10x 6940.Burada yapmak istediklerim konusunda yardımlarınızı ve yaptıklarımı sunmak istiyorum. Öncelikle yapmak stediklerimi sıralayayım fikir ve yardım mesajarınızı bekliyorum
1. Standart 205 70R15 lastikleri Yokohama Go12 -- 215 75 R 15 ile değiştirip azda olsa aracı yükseltmek
2. Şnorkel bununla ilgili kendim yapmakla ilgili düşüncelerim var safariden sadece kafasını almak istiyorum.Zaten safaride ve internette teriosa uygun snorkel set bulamadım bilen varsa sevinirim.( Ama youtubeda bir sürü snorkelli görüyorum)
3. Vinç ve dolayısıyla tampon modifikasyonu
4. Orta diferansiyel kilidi var birde bulup uydurabilirsem arkaya içerden kumandalı ox gibi bir kilit istiyorum
5. Üst sepet ve aydınlatma
Bunlarla herhalde en üst düzey olmasada b sınıfı gezilere katılabileceğimi düşünüyorum

Etiketler
Ynt: Daihatsu Terios Off-Road Hazırlık Yardım

big_7302137_1037240_cwx4095.jpg

big_7302137_1037240_weww693.jpg

o zaman vitara yada ferozaya yönelmek lazım gönül LR xj veya grand istiyorda az daha alıyordum yürütme maliyetleri korkunç farkediyor

İNTERNETTE DOLAŞIM YAPARKEN İLGİMİ ÇEKTİ VE SANA CEVAP YAZMAK İÇİN ÜYE OLDUM
TERİOS J102 ARAÇ ARAZİDE ÇOK YETENEKLİDİR GEÇENSENE BİZDE BİRTANE YAPTIK
BRONZ DEBRİYAJ SNORKEL KROM USTALARINA YAPTIRDIM ARKA HELOZONLARI VE ÖN HELOZONLARI DEĞİŞTİRİP YERDEN BİRAZDAHA KALDIRDIM. http://trakoff.org/index.aspx ARACI ORDA GÖREBİLİRSİN

İlginize teşekkürler Ahmet Bey bence de çok hoş araçlar birde 94 zj var şimdi . Tecrübelerinizden faydalanmak isterim. Yaptığınız hazırlık çalışmaları ile resimleri garage bölümünde paylaşırsanız bana ve pek çok kişiye faydası olacaktır. Yüzyüze görüşmek üzere saygılar.

YAKITINA DEĞİNEYİM 21/09/2008 CUMARTESİ GÜNÜ KIYI KÖYDEN İĞNE ADAYA KADAR YARI KUM YARI ORMAN YOLU GEZİ YAPTIK YARIM DEPO BENZİN HARCADI TOPLAN 310 KM

Hafif olması dolayısıyla belki low bir yere kadar idare eder ama arazi aracında olmazsa olmazlarından. Bizde şantiyede var. İçi çok dar. Yakıt tüketimi ise kalıbına göre çok yüksek. Bir depo 40 litre alıyor zannederim 400-450 km gidiyor. 300 kuruşun altına inmez. Ama içi çok kalite yapılmış. Döşemeler filan güzel.

TERIOS J102 MODELİ 2001 YILINDA ÜRETİLMEYE BEŞLAMIŞTIR BİR ÖNCEKİ 1998 J100 MODELİ İKİSİNDE MOTOR VE DİFRANSİYEL FARKI VARDIR J102 MODELİNDE MOTOR (DVTI) DIR DEĞİŞKEN SUBAP ZAMANLAMASI VARDIR DEPO KAPASİTESİ 46 LİTREDİR J102 (DVTI) MOTOR DÜŞÜK DEVİRLERDE YAKIT EKONOMİSİ VE YÜKSEK TORK SAĞLAR ARACA FAZLA YÜKLENMEDEN 2000d/d AŞAĞIYA BÜŞÜRMEDEN KULLANDIĞINIZ ZAMAN DAĞA EKONOMİK OLUR.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,581
Kaydolan Son Üyemiz
dr.cenkay

SON KONULAR

Geri