Ynt: Daihatsu Feroza Teknik Yardım
Arkadaşlar artık bu sorunlar iyice canımı sıkmaya başladı tecrübelerinize ihtiyacım var!
93 model feroza el-2 sahibiyim.
Aracı aldığım günden beri sanayiden beri gelemez oldum.. çözülemeyen sorunlarım var!!
1-) Alt rotili değiştirmem lazım ama bulamıyorum.
2-) 3. viteste 2.500 - 3.000 devir civarlarında hafif bir uğultu geliyor ve vitesten 3 te iken dikkat edince duyulan cızırtı benzeri bi ses duyuyorum.
3-) Aracın harareti yüksek seyir ediyordu fan termiğini ve termostatı orjinalleriyle değiştirdim fakat şimdide hararet göstergesi tahmini 65-70 dereceyi arazide düşük hızda 4L de kullanmadıkça geçmiyor ve az bişey hızlansam 10-15 dereceye düşüyor bu normal mi?
4-) Yokuşa (benzinde gazda fark etmiyor) ne kadar yüksek devirle girersem gireyim devir düşüyor ve genelde ufacık rampa çıkarken bile 3. vitesten öteye geçemiyorum. 3. viteste hızlansam bile 4. viteste tekrar bayılıyor. Benden önceki sahibi sübap ayarını yeni yaptırdığını ve debriyaj balatası baskı balata v.s hepsini değiştirdiğini söylemişti.. bendeyken şu 2 ay içinde yağı suyu v.s, hava filtresi, bujiler, buji kablosu, distribütör kapağı değişti, karbüratör ayarı ve temizliği yapıldı, hatta egzozunu bile değiştirdim.. aracın düz yoldaki performansı arttı ve egzoz sessizleşti ama rampada sorun halen devam ediyor.
5-) Aracın altından ufak çukurlardan geçerken tencereye iki üç metal kaşık birden vuruyormuş gibi şıngırtılı bir ses geliyor. Usta alt rotili değiştirirsek belki sesi keser dedi ama bence rotillerle veya süspansiyonla alakalı bişey değil ve ne olduğunu hala bulamadım. ??? ???
Yardımlarınızı dört gözle bekliyorum.
Saygılar.