Daihatsu Feroza Fotoları....

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan feroza34 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 778
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 206,294

Etiketler

Ynt: Daihatsu Feroza Fotoları....

evet yeni ferozam,ın fotoları umarım beyenirsiniz.

Aşk1992.jpg

Aşk1991.jpg

Aşk1990.jpg

Aşk1989.jpg

koroglu1414' Alıntı:
Tekrar hayırlı olsun derken;sürekli dört çekermi?
zira;jantlardan belli olmuyor..
galiba deyil siz şimdi öyle deyince bende terettüde kaldım çünkü bu araçların kullanımıyla alakalı bişey bilmiyorum ama zannedersem isteye baylı 4 çekere geçiyor,normalde iki çekerde gidiyodiye biliyorum biraz aydınlatırsanız sevinirim.

Bekir Bey,

Feroza'lar sürekli dört çeker araçlar değildir, o yüzden orta diferensiyelleri yoktur ve gerekmedikçe 4x4 kullanmamak gerekir, Feroza'ların ön tekerlerinin göbeklerine manuel veya otomatik porya kilitleri bulunur ve bunlarla ön tekerler hareket alır hale gelir, sizin jantların ortalarında Cevdet Bey bu porya kilitlerini göremediğinden sormuş (bende göremedim bu arada). Ön tekerlerinizde porya kilidi varmı?

Saygılar

Ersan

benim anladıyım kadarıyla ön göbeklerde kilit yok küçük fidesten 4x4de geçiyor bildiyim bu anlamadıyım feroza larda ön cantlarda kilit göbeyimi olması gerekiyor.

şimdi cant göbeyindeki kapakları çıkarttım dediyiniz gibi kilit var kapaktan gözükmüyor.yani sonuçta ben 4 çekere içerden küçük videsle geçiricem yanlışmıyım acaba.

bekirgümüş' Alıntı:
benim anladıyım kadarıyla ön göbeklerde kilit yok küçük fidesten 4x4de geçiyor bildiyim bu anlamadıyım feroza larda ön cantlarda kilit göbeyimi olması gerekiyor.
Bence;bulunduğunuz yerdeki offroadçı arkadaşlara ve-ya bir 4x4 lerden anlayan bir tamirciden bilgilenmeniz en iyisi gibi düşünüyorum..

Bekir Bey,

Küçük vites kolundan 4x4 konumuna alsanız bile ön tekerleklerin göbeklerinde bulunan porya kilitlerinin kilitlenmiş olması gerekir, manuel olanlarının göbeklerinde elinizle kolayca çevirebileceğiniz mandal var, FREE de iken boşta, LOCK da ise kilitlidir. 4x4 e aldığınızda onların LOCK konumunda olması gerekli, yoksa tekerleklerinize güç iletilmez. Eğer otomatik porya kilidiyse kendileri kilitlenir tabi çalışıyorlarsa. Sanırım sizden öncesi sahibi 4x4 de kullanmamış ki porya kilitleri jant göbeğinin içinde kilitli kalmış, eğer araziye çıkacaksanız ve 4x4 de kullacaksanız denemenizde fayda var.

Saygılar

Ersan

forester' Alıntı:
Bekir Bey,

Küçük vites kolundan 4x4 konumuna alsanız bile ön tekerleklerin göbeklerinde bulunan porya kilitlerinin kilitlenmiş olması gerekir, manuel olanlarının göbeklerinde elinizle kolayca çevirebileceğiniz mandal var, FREE de iken boşta, LOCK da ise kilitlidir. 4x4 e aldığınızda onların LOCK konumunda olması gerekli, yoksa tekerleklerinize güç iletilmez. Eğer otomatik porya kilidiyse kendileri kilitlenir tabi çalışıyorlarsa. Sanırım sizden öncesi sahibi 4x4 de kullanmamış ki porya kilitleri jant göbeğinin içinde kilitli kalmış, eğer araziye çıkacaksanız ve 4x4 de kullacaksanız denemenizde fayda var.

Saygılarevet cant kapaklarının altında kilit var yanlız üzerlerinde mandal yok ,mandalın olmayışı
ve olması ne anlama gelir,yani ben bu durumda aracı istediyim zaman 4çeker,de veya iki çekerde kullana bilirmiyim başınızı ayrıtıyorum ama fafama takıldı kusura bakmayın.

Ersan

Bekir Bey,

Eğer orta göbekte gördüğünüz ve ortasında çevirme mandalı olmayan nesne porya kilidiyse otomatik bir porya kilididir, siz 4x4 konumuna aldığında eğer çalışıyorsa ön tekerleklere hareket iletmeye başlar, siz en iyisi kar yağdığında 4x4 e takıp aracı biraz deneyin, bu arada ö tekerlere hareket iletip iletmediğini gözleyin.

bu modellerde göbekten gecmiyor direkt içeriden küçük arazi vitesi ile dört çekere geçiyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,602
Kaydolan Son Üyemiz
aytar6363

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR