enkısa zamanda atıcam ismail bey,saygılarmdr' Alıntı:Bekliyoruz o güzel fotograflarınızı...
galiba deyil siz şimdi öyle deyince bende terettüde kaldım çünkü bu araçların kullanımıyla alakalı bişey bilmiyorum ama zannedersem isteye baylı 4 çekere geçiyor,normalde iki çekerde gidiyodiye biliyorum biraz aydınlatırsanız sevinirim.koroglu1414' Alıntı:Tekrar hayırlı olsun derken;sürekli dört çekermi?
zira;jantlardan belli olmuyor..
Bence;bulunduğunuz yerdeki offroadçı arkadaşlara ve-ya bir 4x4 lerden anlayan bir tamirciden bilgilenmeniz en iyisi gibi düşünüyorum..bekirgümüş' Alıntı:benim anladıyım kadarıyla ön göbeklerde kilit yok küçük fidesten 4x4de geçiyor bildiyim bu anlamadıyım feroza larda ön cantlarda kilit göbeyimi olması gerekiyor.
forester' Alıntı:Bekir Bey,
Küçük vites kolundan 4x4 konumuna alsanız bile ön tekerleklerin göbeklerinde bulunan porya kilitlerinin kilitlenmiş olması gerekir, manuel olanlarının göbeklerinde elinizle kolayca çevirebileceğiniz mandal var, FREE de iken boşta, LOCK da ise kilitlidir. 4x4 e aldığınızda onların LOCK konumunda olması gerekli, yoksa tekerleklerinize güç iletilmez. Eğer otomatik porya kilidiyse kendileri kilitlenir tabi çalışıyorlarsa. Sanırım sizden öncesi sahibi 4x4 de kullanmamış ki porya kilitleri jant göbeğinin içinde kilitli kalmış, eğer araziye çıkacaksanız ve 4x4 de kullacaksanız denemenizde fayda var.
Saygılarevet cant kapaklarının altında kilit var yanlız üzerlerinde mandal yok ,mandalın olmayışı
ve olması ne anlama gelir,yani ben bu durumda aracı istediyim zaman 4çeker,de veya iki çekerde kullana bilirmiyim başınızı ayrıtıyorum ama fafama takıldı kusura bakmayın.
Ersan
Ferozalarım böyle modelli olanları'damı var salih bey?ilk kez duydumsalihdalci' Alıntı:bu modellerde göbekten gecmiyor direkt içeriden küçük arazi vitesi ile dört çekere geçiyor.