Dağ Bayır Kamp Ve Doğa 4x4

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan adilekci Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 27
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,849

Siz gözünüzde birçok araç için negatif önyargı oluşturmuşunuz yakıtı ve vergisi düşük 4x4 duster en iyisi 4.7 grand cheroke ikisinin arası grand vitara-sorento-sportag çevrende bu aracı kullananlara rica et yanına otur bir tur at onlardan dinle yorumları ona göre karar ver

Siz gözünüzde birçok araç için negatif önyargı oluşturmuşunuz yakıtı ve vergisi düşük 4x4 duster en iyisi 4.7 grand cheroke ikisinin arası grand vitara-sorento-sportag çevrende bu aracı kullananlara rica et yanına otur bir tur at onlardan dinle yorumları ona göre karar ver
Aslına bakarsanız hiç ön yargılı değildim. Arabayı sattığımdan beri çok bilmiş halkımız bilgileriyle kafamı kurcaladı. Duster almayacağım o evreye gelirsem normal otomobil alırım. Bunun sebebi ise araba gözüme çok boş geliyor ve bence o paraya değmez.
Kia Sorento - Subaru Forester - Grand Vitara

bunları araştırmaya başladım.

Aslına bakarsanız hiç ön yargılı değildim. Arabayı sattığımdan beri çok bilmiş halkımız bilgileriyle kafamı kurcaladı. Duster almayacağım o evreye gelirsem normal otomobil alırım. Bunun sebebi ise araba gözüme çok boş geliyor ve bence o paraya değmez.
Kia Sorento - Subaru Forester - Grand Vitara

bunları araştırmaya başladım.
Birçok foruma gereğinden fazla baktım sorento için ailem bile bıktı benden bütün negatif yazılanlara rağmen aldım yazıldığı gibi değilmiş bilmeyen daha çok konuşuyor arabamdan çok memnunum

Nissan Xrail neden hiç düşünülmüyor acaba?Bilmediğimden soruyorum.
X-taril asfaltta zor gidiyor. :smiley: İşin şakası tabi. Xtrail konforlu ve çok geniş bir aile suv'u. 2 farklı aracını kullandım bence atmosferik 2.0 tam otomatik şanzıman ve 140 bg kombinasyonu aracı yürütmeye yetmiyor. Şehir içi sıkıntı değil ama hafif arazi , yokuş ve uzun yolda bunu hissettriyior.
Ülkemize gelmeyen turbo 2.5 leri yurt dışında forum sitelerinde incelendiğinde daha başarılı ama ülkemizdekiler konfor odaklı.

süspansiyon olarakta narin araçlar.

X-taril asfaltta zor gidiyor. :smiley: İşin şakası tabi. Xtrail konforlu ve çok geniş bir aile suv'u. 2 farklı aracını kullandım bence atmosferik 2.0 tam otomatik şanzıman ve 140 bg kombinasyonu aracı yürütmeye yetmiyor. Şehir içi sıkıntı değil ama hafif arazi , yokuş ve uzun yolda bunu hissettriyior.
Ülkemize gelmeyen turbo 2.5 leri yurt dışında forum sitelerinde incelendiğinde daha başarılı ama ülkemizdekiler konfor odaklı.

süspansiyon olarakta narin araçlar.
yanıt için teşekkürler.performan benzinli için mi geçerli yoksa genel mi?

Selam .
Ben 2005 yılından beri Nissan terrano 3000 cc otomatik vites dizel 7 kişilik olan gerçek bir arazi canavarını kullanıyorum. Bu araç gerçekten en zor yolların aracı. Arazi vitesi manel olarak kullanılıyor. H ve L omdları var Normal kullanımda araç otomatik vites kullanılıyor ve hareket halinde iken 4X4 H moduna geçebiliyorsun. Ancak 4 tekerin gerçekten patinaj yaptığı L modu için durup vitesi N modu yani boşa alınca 4X4 L moduna geçe biliyor. Ayrıca 3000 cc olduğu için çok güçlü bir motor. Yerden yüksekliği iyi yakıt tüketimi. Şehirler arası yolda 80 lt depo ile 750 Km gidiyor şehir içinde 550-600 km gidiyor. Aracın çok lüksü yok. sun roof otomatik vites otamatik camlar Bağaj büyük 3 sıra koltuk tamamen çıkarılabiliyor. Bu kadar niye anlattım dersen. Ben aracımı satmayı düşünüyorum. Elazğda idim İzmire geldim çok fazla kırsal ile işim kalmadı. Tunceli Elazığ civarında traktörün gitmediği çok yere gittim Munzur dağlarına gittim Ben fotoğraf çekmek ve doğa gezisi için daha çok kullndım. . Ben aracı 2. el aldım 100 bin de aldım şu an 265 binde. Ben ciddi bi sorun yaşamadım. Çokta memnunum. Yakıtı şehir içinde yaşayan ve işe gidip gelmek için kullanacak biri için fazla. Ama bu aracı gerçek amacında kullanırsan çok fazla değil. 30 bin tl düşünüyorum. Araç oldukça iyi durumda. . Telefonum 0533 577 31 69

_MG_9292_1.jpg

Xtrail 2,0 benzinli araçların lpg ile 50.000 yapmış ise subaplardaki erimeden kompresyon kaçağı yapması klasiktir. Düşük kompresyonla araca binip performans beklemek doğru olmaz. Evet muhteşem seri olmadığı doğru ama yıllık bakım masrafları ile suzuki grand vitara 2004 öncesinden sonra orta gelir grubunda offroad yapmam ağır arazi vitesine ihtiyacım yok diyenler için iyi bir fiyat performans aracı. Navara, skystar, terrano 3.0 sonrası nedense yıllık bakım masrafı ıvırı zıvırı severek bindiğim bir araç oldu Xtrail 2.0 benzinli. Dağ bayır gezdiriyor 600 700 kiloluk tekneyi römorku de 50 metre leş çağıllı kumun içinden debelenerek de olsa çıkarıyor. Almadan önce her ne kadar tedirgin olsam da keyifle biniyoruz. Satsam gözümde 2003 2004 suzuki grand vitara yok değil ne ararsan var üstünde :smiley: ama xtrail'a hakkı pek verilmiyor gibi ülkemizde.

Ben de aynı arabaları ve daha fazlasını 1 yıl boyunca araştırdım karar verememiştim hatta arabamı satıp 2 ay arabasız kaldığım zamanlar çok kızmıştım kendime. karar vermek gerçekten çok zor arabanın parçası bulunur mu? vergisi yakıtı nice olur? lpg'li araç alınır mı? otomatik mi manuel mi? dayanıklılığı nasıl? modeli yüksek pick up mı? modeli düşük suv mu? gibi gibi bin bir türlü sorular etkili oluyor ve bu sorular bitmek nedir bilmiyor. Eğer bütçeniz yarım milyon TL değilse bu sorulardan kurtulamazsınız ve karar veremezsiniz. En son çevremdeki insanların bana ön yargı kazandırdığı sorento'yu neden incelemiyorum dedim kendi kendime ne kaybederim ki... Baktım ki araç şasili, off road videolarında gösterdiği performans benim için fazlasıyla yeterli, bütçem 90 iken 50 ye alınabiliyor, piyasası iyi yedek parça bol hemen her şehirde kia servisi var, motor nispeten daha küçük diğer suvlardan, lpg takıp uğraşmayacağım motor ellenmeden binebileceğim bir araç. Aracın kronik sorunlarını araştırırken sadece motorunun biraz nazlı olduğunu öğrendim ve temiz bir araç aldıktan ve bilinçli kullandıktan sonra sıkıntı çıkmayacağını biliyorum. Üç aydır neredeyse kulllanıyorum. Arazide bir çok engebeden dereden 20-30 cm derinliğindeki çamurlardan geçebiliyorum ve çok mutluyum. Asfaltta ve şehir içinde de gayet iyi yormuyor iç hacim çok geniş koltuklar konforlu araçta trim sesi yok ve her yönüyle oldukça sağlam hissettiriyor. Tek şikayetim eski aracım C180'e göre yalıtımının zayıf olması (şaka şaka hiç şikayetim yok :smiley: ) Yakıt çok merak edilen konu kendi kullanımımda şehir içi 13 lt şehir dışı 8 lt ortalama kullanımda 10 lt ile geziyorum. Kısacası 2008 model kazasız boyasız tertemiz bir sorentoyu 50,000 TL'ye alabiliyorsunuz hem arazide hem asfaltta stok halde kullanabileceğiniz ve bir çok doğa severi tatmin edecek bir araç keşke yıllar öncesi alsaymışım diyorum hep.
Saygılarımla...

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,907
Kayıtlı Üye Sayımız
166,709
Kaydolan Son Üyemiz
Mete26

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR