Dacia Duster'ın Karavana Dönüşümü

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ümiterkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 81
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 94,088
Ynt: Dacia Duster'ın Karavana Dönüşümü

...
HF4TlF8.jpg

TokSvyK.jpg

iMtcAyp.jpg

ABtpzG3.jpg

v2eqhF6.jpg

Etiketler

Ümit bey teşekkürler özellikle kamp ve balıkçılık meraklılarının ufkunu açacak bir paylaşım

ben de uygulamam, gider 2 kişilik seyyar çadır alır kurarım ya da en yakın pansiyon da kalırım :p

Geçen haftalarda 2500mt rakımlı dağda yaptığımız kampta çadır ve uyku tulumum olmasına karşın yoğun yağmur, soğuk ve şiddetli rüzgar yüzünden aracımın içinde koltukları yatırarak uyku tulumunda yatmayı tercih ettim. İyi ki de etmişim diğer arkadaşların çadırları sabaha kadar rüzgardan perişan oldu, ben ise rahat bir uyku çektim :D

ben türkiye gibi güvenlik zaafiyeti çok olan bir ülkede çadırı hiç mantıklı bulmuyorum. su basması, aç kalmış kurt ayı gibi hayvanlar ın ziyareti açısından da.. o yüzden olabildiğince çadırda kalma işinden uzak duruyorum. arabada yatma işi çok daha mantıklı.

peki benim bir sorum olacak. ön koltuklardan arka bagaj kapısına kadar olan uzunluk ve genişlikte bir sunta veya benzeri bir şey onsa, üzerine mat serilip uyku tulumu ile uyunamaz mı? bagaj ihtiyacı için de port bagaj tercih edilebilir.

Konuyla ilgili benzer araçlara yapılan daha pratik uygulamalar. Hatta forum moderatörlerinden Cem beyin linkini atıyorum.
Daha iyi fikir verecektir.
Kendi Kamp Aracını Yapanlar; Kangoo Micro Camper -

Birde İsviçrelilerin yaptığı bir çözüm vardı. http://www.swissroombox.com/swissRoomBox-home.html
RoomBox easyTech

Bu ürün çok güzel beğendim ben. Ama sanırım çok çok pahalı bunun daha basit versiyonu olan freetech bile 7500 TL den başlıyor.
Acaba bu tür ürünleri Türkiye'de yapan yok mudur? Veya biz kendimiz yapamazmıyız.

arkadaşlar o bahsettiğiniz balığa meraklı ve dusterı olan kişi benim :smiley:
arabanın içinde çok yatmışlığım vardır, çadırımda var, kamp malzemelerimde, tahmin ediyorum bendeki malzemelerle bir outdoor mağazası açılabilir :smiley:
arabanın kafalıkları sökülüp arka koltuklar tamamen yatırıldığında ben yastığı bagaj tarafına koymayı tercih ediyorum,
bu arada şişme yatak sığmıyor diye bir düşünceye girmeyin, fıstık gibi oluyor, yatağı inik halde içeriye düzgünce açın ve içeride şişirin, mümkünse 30 cm kalınlıkta yatak kullanın çünkü çok şişirmeyeceksiniz, çok şişirirseniz ağzı yüzü kayar, şöyle üzerine yatınca yere yapışmasın yeter, arabanın zemin şekline göre yumuşacık şişecektir :smiley:
iki kişi
g.tlü başlı yatmak deyimi vardır ya, öyle yatılırsa kesinlikle rahat rahat uyunuyor, yoksa ufak tefek olmaz lazım 2 kişi için :smiley:
bunun yanında rölantide 1 litre dizel yaksanız, yazın zaten 6 saat uyku yetiyor, gecede 6 litre eder, 4,5 liradan 27 lira yaparki, 1 gece rahat, müzik hatta tv eşliğinde, serin serin konaklama adam başı 13,5 lira :smiley:

tam benim düşüncem de arka koltukları devirip üzerine sunta atmak,mat serip uyku tulumu ile uyumaktı. balıkçı arkadaş benzeri bir çalışma yapmış.onunki daha konforlu. bu sistem en kral çadırdan daha güvenlidir kim ne derse desin . dağa gidiyoruz taşın üzerine mat serip yatıyoruz sonuçta.

hxdn3pp.jpg

peki benim bir sorum olacak.
yolda kamp yerine giderken suntayı tavan sepetine yüklememiz gerekebilir. yağmuru yiyip şişmemeli. onun yerine başka ne malzeme kullanılabilir?

arkadaşlar o bahsettiğiniz balığa meraklı ve dusterı olan kişi benim :smiley:
arabanın içinde çok yatmışlığım vardır, çadırımda var, kamp malzemelerimde, tahmin ediyorum bendeki malzemelerle bir outdoor mağazası açılabilir :smiley:
arabanın kafalıkları sökülüp arka koltuklar tamamen yatırıldığında ben yastığı bagaj tarafına koymayı tercih ediyorum,
bu arada şişme yatak sığmıyor diye bir düşünceye girmeyin, fıstık gibi oluyor, yatağı inik halde içeriye düzgünce açın ve içeride şişirin, mümkünse 30 cm kalınlıkta yatak kullanın çünkü çok şişirmeyeceksiniz, çok şişirirseniz ağzı yüzü kayar, şöyle üzerine yatınca yere yapışmasın yeter, arabanın zemin şekline göre yumuşacık şişecektir :smiley:
iki kişi
g.tlü başlı yatmak deyimi vardır ya, öyle yatılırsa kesinlikle rahat rahat uyunuyor, yoksa ufak tefek olmaz lazım 2 kişi için :smiley:
bunun yanında rölantide 1 litre dizel yaksanız, yazın zaten 6 saat uyku yetiyor, gecede 6 litre eder, 4,5 liradan 27 lira yaparki, 1 gece rahat, müzik hatta tv eşliğinde, serin serin konaklama adam başı 13,5 lira :smiley:
"g.tlü başlı yatmak deyimi vardır" şirketin ortasında kahkaha attım resmen.Siz beni güldürdünüz Allahta sizi güldürsün.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,807
Kayıtlı Üye Sayımız
166,611
Kaydolan Son Üyemiz
halilkarabacak

Çevrimiçi üyeler

Geri