Dacia - Duster'de Rüzgar Sorunsalı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yasinblgc Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 62
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 26,987
Öncelikle yorumunuz için tşk.ederim.
Yalnız bazı gerçekler var 50000 tl para verdim ben bu araca 2.500 tl de aksesuar izalasyon v.s için gitti. Forumu 3 aydır takip ediyorum ses sorunu bildiğim için aracın altını ve teker içlerini komple izolede ettirdim
Verdiğimiz para az değil bu kadar para veripte böyle bir ses abartılacak kadar var yalnız.
Araçta sinyal veriyorsun dörtlüler yanıyor gibi lambalar yanıyor hadi tamam dedik. Yol bilgisayarı nerede bırakırsanız bırakın km.de açıyor ok sorun etmedik. Plastik kalitesi de eyvallah bilerek aldık şikayetimde yok yanlış anlamasın kimse beni aracın performansı çok çok iyi , hız arabası değil demişsiniz 110 beygir araç bastımı gidiyor 150-160 dan bahsetmiyoruz 80 i geçince ıslık çalıyor. Mutlaka bir sorun vardır kapılarda fitillerde v.s. olabilirde amaç çözüm bulmak ve bu aracı alacak insanlar için bilgilendirmek
Ben bir çok şeyi bu forumdan öğrendim.

Etiketler
remuta' Alıntı:
... 150-160 dan bahsetmiyoruz 80 i geçince ıslık çalıyor. Mutlaka bir sorun vardır kapılarda fitillerde v.s. olabilirde amaç çözüm bulmak ve bu aracı alacak insanlar için bilgilendirmek
bende tarif edilen ıslık sesi çıkmıyor. 145-155 km yapmış olduğum maximum hız. Kapı ayarlarıyla ilgili olabilir.. :smiley:

remuta, cem21in yazdıklarını da okudum; ses rahatsız edici derecede dediğine göre, kapı ayarlarında sorun olabilir gibi geldi bana.
Düşünmeye devam...

Acaba ek izolasyon yaptırılıp ses azaltılabilir mi?

Gerçi sorun kapı fitilleri ise, alta veya öne ne yaptırırsanız yaptırın, gürültü duyulur... Öyleyse yaptırılması gereken şey, kapı fitilleri. Ek fitil konabilir mi (kendi teklifim bile pek aklıma yatmadı ya...) Veya fitiller değiştirilse, daha kalitelisi varsa onlar takılsa (bu konuda hiçbir fikrim yok, sadaca yazılı düşünüyorum) vs. vs.

Bu ise kafayı takan ve işin ehli olan bir arkadaşımız varsa izlemeye hazırız. ::smiley:

Kapı fitilleri değil de sanki arka tekerden geliyor gibi geliyor ses , Arka teker ön tarafında davlumbaz yok 15 cm civarında bir boşluk var bir arkadaşın dediğine göre burası ses yapabilir diyor bir kaç önerisi oldu öncelikle servise götüreceğim çözüm bulamazsak arkadaşın önerileri yapacağım gelişmeleri paylaşırım.

Sesin kapı fitillerinden olduğunu düşünmüyorum resimde gösterdiğim yerleri bantladım aynı ses devam ediyordu. Muhtemelen tavan barı yada ayna bu sese yol açan.

130159_33.jpg

130159_3.jpg

Bunu yapabilecek biri çıkar mı bilmiyorum ama şöyle bir fikir geldi aklıma: Burada Duster sahibi arkadaşlardan imkanı olan varsa önce otobanda veya herhangi bir asfalt yolda aracı ile 100 km/s hız yaparak sesli bir kamera çekimi yapsa ve ardından aynı yolda aynı kamera ile farklı farklı araçlarda (hem yalıtımı çok başarılı kabul edilen hem de yalıtımı başarısız kabul edilen markalar/modeller olsa şükela olur..) aynı şekilde çekim yapılsa bu yol/rüzgar gürültüsü durumu daha net ortaya çıkar diye düşünüyorum. Biz de bu arkadaşa minnettar kalırız elbette..

1985murat, bu denemeyle güzel bir yol tuttun ve kapı fitillerini aklamış oldun. ;D

Otobanda yapılacak karşılaştırmalı çekim fevkalade güzel olur.
Hem benim gibi "biraz gürültü alıyor" diyenler de yanılmış mı, anlamış oluruz.

arkadaşlar bazı telefonlarda gürültü ölçer var desibel olarak ölçüm yapıyor ortamı .bu telefona sahip biri 120 km de ölçüm yapsın mesela .bi de başka bir araçta ölçüm yapsın desibel olarak farkı görelim :eek: ;)

JUNİOR' Alıntı:
arkadaşlar bazı telefonlarda gürültü ölçer var desibel olarak ölçüm yapıyor ortamı .bu telefona sahip biri 120 km de ölçüm yapsın mesela .bi de başka bir araçta ölçüm yapsın desibel olarak farkı görelim :eek: ;)

Bu da güzel bir fikir..

olguncandan' Alıntı:
1985murat, bu denemeyle güzel bir yol tuttun ve kapı fitillerini aklamış oldun. ;D

Otobanda yapılacak karşılaştırmalı çekim fevkalade güzel olur.
Hem benim gibi "biraz gürültü alıyor" diyenler de yanılmış mı, anlamış oluruz.

Hiç Duster'a binmemiş/kullanmamış biri olarak bu "biraz"ın tam olarak neye karşılık geldiğini merak ediyorum sevgili "olguncandan" ;) . ::smiley:

dusterı uzun zamandır takip ediyorum makyajlanacak ve ön konsolda değişme olacak diye bakınıyorum.tesadüfen ses ile ilgili şikayetlerinizi okudum ve başımdan geçen bir olayı paylaşayım dedim.ses ve tıkırtı bendede çok büyük bir takıntıdır sırf bu yüzden latitude aldım ve hiç izolasyon yaptırmadan sessiz tıkırtısız kullanıyorum.çok çok iyi olduğunu söyleyebilirim.neyse daha önce iş için aldığım navara ya çeşitli aksesuarlar takalım dedik TAVAN CITALARINI taktırtık ses başladı.bu bir.ikinci olarak dobla aracımızın AYNAsında mınik bir çatlak olmuştu ertesi gün arabadan bir ses geliyor 80-90km lere ve üstüne çıkınca sanki ıslık çalıyor.buda ikincisi.tavan cıtaları ve aynaların şekil ve dizaynı ses hususunda yüzdeyüz etkili ben test ettim .lütfen bunları birinci derecede göz önünde bulundurun ve denemeye çalışın.eğer şuçlu bunlarsa çözmek daha kolay olur...

rominalus, bu "biraz", çoktan az azdan çok'a karşılık geliyor.... ;D

Da, uzaktan doğru gürültü derecesi nasıl anlatılır ve karşıdakina "algılatılabilir", bilmiyorum.

Şöyle de söyleyeyim; C3 den az, hiç ses almayandan çok... (İlk aldığımda gürültüsüzdü, şimdi biraz gürültülü gelmeye başladı da....Yani C3 ü unuttum da ondan.) Zaten ölçüm talebini niye istiyoruz? Aynı kategorideki diğer araçlarla objektif/tarafsız bir karşılaştırma için.

vethek, rüzgar sesinin aynadan geldiği konusunda ciddi bir ittifak var. Ama şahsen otobanda aynayı kapatıp denemek aklıma gelmedi. Tavan çıtalarının ses yaptığını da iddia eden arkadaşlarımız oldu. Benim oyun aynalardan yana... Demişsin ki, nereden olduğu bilinirse çözümü kolay.... Bekleriz azizim çözüm önerilerini. :D ;D

bütün daciların genel sorunudur dacia logan mcv logan sedan sendro stapway araçların 2012 2011 lerini kullandım o hızda başka forumdada çok tartıstık bunları genel sorun genetik olarak değerlendırılıyor suan dacia logan mcv 2012 model sahibiyim aynı sorunu yaşıyorum :smiley:

Peki Duster'ın yol/rüzgar gürültüsü seviyesini Megane HB veya Megane Sport Tourer modelleri ile karşılaştırabilecek olan var mı? Aslında öğrenmek istediğim şu: bu rüzgar/yol gürültüsünün tüm renault modellerinde (dacia grubu da dahil) belirli bir seviyede olduğuna ilişkin genel bir kanı söz konusu. Ancak diğer taraftan özellikle Megane Sport Tourer'ın bu konuda diğerlerinden (yani dacia grubu modelleri ve clio, symbol, megane HB) daha iyi olduğunu duydum.. Bu konuda bilgisi olan var mı acaba?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,581
Kaydolan Son Üyemiz
dr.cenkay

SON KONULAR

Geri