remuta' Alıntı:
3 gun oldu alalı 4x4 110 beygir asr esp full paket aldım herşey çok çok güzeldi taki şehir içinden uzaklaşana kadar 100 km demişler 80 i geçtim başladı aşırı bir ses 100 hele 120 yi geçin her taraftan rüzgar sesi geliyor. bütün güzelliklerini götürdü resmen soğudum tamam bu paraya bu kadar dediğimiz çok şey var ama bu kadar da olmaz sanki üstü açık arabaya biniyorum önerisi olan arkadaşları acilen bekliyorum... performans yol tutuş 10 numara alacak arkadaşlara tavsiye ederim ama rüzgar sesini çözmek kaydıyla
Demek ki sen arabayı almadan önce bu forumu okumadın... ;D
Çünkü bu konu dile getirildi. Fakat "sanki açık bir arabaya biniyorum" benzetmesi biraz aşırı olmuş. Örneğin, 100 km. ile giderken camları hafif araladığında, üstü açık araba gürültüsünü net duyuyorsun. Kapattığında bunun azaldığını da duyuyorsun ;D Demek ki üstü açık arabadan bir gömlek daha avantajlı...
Bu gürültü meselesi bildiğiniz gibi birçok araçta var. Reno grubunun ses yalıtımının iyi olmadığını cümle alem onyıllardan beri biliyor.
Remuta, gönül ister ki 40-50 milyara hem mükemmel yalıtımlı hem yakıtı tasarruflu hem 4 çarpılı, hem yüksek vs. vs. bir arabaya binelim. Hani ne demişti büyüğümüz... "Vardı da biz mi içtik?" Ondan esinlenelim: Vardı da biz mi almadık? ;D ;D ;D
Sorun, 100 km.yi geçtikten sonra balşlıyor denebilir. Zaten bu araçla hız yapmak doğru bir sürüş değil. Onu da kaydedelim.
Ses konusunda çok hassas olanlar Duster'ı tercih etmesinler bana göre. Ya da, olumlu ve olumuz yönleri kafalarındaki terazide tartsınlar, kararlarını ona göre versinler.
Aslında şunları sormak lazım: Bu konuda oto sanayi çevrelerindeki arkadaşlarımızın arabaya ek yalıtım yaptırma şeklinde uygulamaları olmuş mudur? Böyle bir uygulama sesi azaltır mı? Nereye kadar azaltır?
Remuta, bişey daha var: Tamam, ses, rüzgar sesi var da, şöyle bir ihtimal de olabilir: Senin arabadaki kapı fitillerinde bir sorun olma ihtimali.... Daha önce bir arkadaşımız buna benzer bir şeyden bahsetmişti.