Dacia Duster

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bhdrslck Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,754

bhdrslck

Kamp I
Yer
iskenderun
Merhabalar,

2 gün önce babama ait dizel 4x2 dacia duster araçla İskenderun-Adana-İskenderun olmak üzere toplam 300 km. yol yaptım. Araç yeni ve henüz 250 km.'de olduğu için fazla zorlamasamda otoyolda ortalama 140-150 km. hızla kullandım. Aracın yol tutuşu, kullanım pozisyonu, motor ve yol gürültüsü beklentilerimi fazlasıyla karşıladı. Toplamdaortalama yakıt tüketimim %7,1 litre oldu. Motor iyice açıldıktan sonra yakıt birazdaha düşecektir diye düşünüyorum. Motor performansına gelince dizel 85 beygir megane'larda kullanılan motorun birebir aynısı.Performansı gayet başarılı. Uzun yolda 90-100 km. hızla gidildiğinde 5-5,5 arasıyakacaktır.

Duster almayı düşünenlere gerçekten tavsiye ederim. Almayı düşünenlerin kafasına takılan noktalar varsa yanıtlayabilirim.

Saygılar.

Etiketler
Ynt: Dacia Duster

aydından herkese selamlar.aracı alalı 1 ay olmadı.4*2 85 hp laurette full beyaz.herşeyden önce hemşerim serkana teşekkür ederim.
dusterci arkadaşlar türkiyede bir araba aldığınızda komşularınızın bile az daha verip şunu alsaydın keşke.5 daha koysaydın üstüne alman alsaydın gibi yorumlarına alışığız. kaldı ki yorum yapanın altında farklı bir araba varsa ve onu eksiklerini görmeden sevip diğerlerini kötülme çabası içinde olan birisi ise elbette dusterlarımıza çok laf edecekler.
bu olumsuz yorumların klasik sebeplerine gelince..

1.gelişen teknolojide malumunuzdur ki geçen her zaman aralığında kaliteyi daha ucuza almanız mümkünleşiyor(rekabet ortamı)
2.psikolojik sebep..eğer bir insan neredeyse 2 katı para verip bütün parasını yakıta servise ve teknik servise veriyorsa içi yanmıştır rahatlayıp saldırması ve içini dökmesi gerekmektedir
3.arazi donanımları nissan motor donanımları reno olan dusterler hakkındaki bilgi yetersizliği
4.yakın zamana kadar kaba bir tasarımları olan dacia ların bi anda böle estetik ve atak gösterişli araba yapmasını içine sindirememe
5.insan yapısı gereği başkasında olan ideal kullanışlı güzel bişeyi hiç bir zaman kendisininkinden yukarda ve üste görmek istememe duygusu
6.asfaltta ve ortalama arazi şarrtlarında yanlarından sürekli geçen ve sayıları her geçen gün artan duster sayısı
7.euro ncap çarpışma testi kozunu kullanma( ortalama aile kullanımlarında ve standartlara uyma durumunda aldğı yıldız türkiye şartları için yeterlidir.en azından tempra,hyundai ve çin malı araçlar gibi bariz ben uçan tenekeyim diye bağırmıyor... bazı modelleri hariç istisna olmak kaydı ile kimse alınmasın)
8.istediği aracı alabilecek güçte olanların birazda kıskançlık varsa tabi bu rakamlara yanında kullanışlı şık ve estetik bir araba görmekten rahatsız olmaları(bu durum azda olsa rastlıyorum)

sayı arttırılabilir muhakkak ama şimdilik bu kadar yeterli.dusterciler olarak biz demiyoruz ki en iyi sac en iyi motor en iyi iç malzeme bizde bizim sölemek istediğimiz şey şudur üstüne basa basa tekrar söylemek lazım.dacia duster türkiye şartlarına orta hallilerin vergiyi yakıtı teknik servis giderlerini önemseyenlerin ama aynı zamanda atak gösterişli ailecek her yere gidebileceğim bi arabam olsun beni kolay kolay da yolda bırakmasın diyenlerin tercihidir.çokta akıllı ve mantıklı bir tercihtir.yürkiyede hayat şartları göz önüne alınacak olursa yüzde 60 e yakın bir kısım orta halli diyebileceğimiz kesimdir.hal böle oluncada eldeki imkanları en verimli kullanmak isteyenlerin tercihi olacaktır duster.
herkese sevgiler tahrik mesajı yazmayan herkese de saygılar

Ynt: Dacia Duster

Çok güzel bir açıklama olmuş, her kelimesine katılıyorum.
Bir süredir bu aracı inceliyordum, olumlu ve olumsuz çok yorum okudum fakat nihai kararım 1.5 dci 85 bg aracı almak oldu, bu fiyata bu güzellikte ve donanımda bir araç yok başka.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,677
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR