Dacia Duster

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mephamd Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 176
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 95,967
Ynt: Dacia Duster

deri döşemeli duster. fena olmamış.[attachment=1]

dd.jpg

Etiketler

30 bin liralık Duster'a talep yağdı
Dacia'nın 30 bin liradan satışa çıkardığı SUV modeli Duster'a talep yağıyor. Dacia Türkiye Marka Yöneticisi Orhan Çetin, Duster ile 'otomobil görmeden satın alınmaz' tabusunu yıktıklarını ve tüketicilerin internet sitesi ile call center'lar üzerinden sipariş yağdırdıklarını söyledi....
http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/14195193.asp

Ben bu aracın peynir ekmek gibi kapışılacağını tahmin ediyordum zaten ama sonrası nasıl olur bilemem. İkinci el pazarı da hareketli mi olur yoksa alanların elinde mi patlar onu bilemem. :smiley:

Duster'ın arazi videoları:

http://www.youtube.com/watch?v=lwi-49nhICM

http://www.youtube.com/watch?v=DIB3lwVVKSs

Fena değil, aynı şartlarda birçok pahalı, sözde 4x4'lerin parçaları yola dökülürdü. Ancak bazı yerlerde Duster'in tek arka tekeri havaya kalkıyor :smiley: Daha zorlu arazilerde nasıldır acaba? Sonuçta bir Land Rover veya Pajero değil tabii ki, kabul etmek lazım. Benim Jimny ile kıyaslamak gerekirse bu tür araziler, yani dibi sağlam çamur, tümsekler, hafif kar, vs vız gelir; arazi şekline daha iyi adapte oluyor, Duster'ın takılacağı yerden geçer ama Jimny'nin de süspansiyonu çok sert, bu hızla gidemezsiniz.

4x4 ve dizel en hesaplısı Ambiance yaklaşık 41 bin TL ile bana biraz pahalı geldi. Bir de 4x4 benzinli Ambiance alıp tüp taktırmak mümkün, 37 bin TL'ye gelir ki değmez bence. Birkaç yıl bekleyip şöyle 25 bin civarına 2. el dizel almak daha mantıklı.

Türkiye'de araçların ilk alışı da, akaryakıt da aşırı vergiler ve fazla kar marjları yüzünden yüksek. Mazotun litresi 3 lirayı, LPG de 2 lirayı geçti, ikisinin de benzine göre eskisi kadar avantajı kalmadı, makas daraldı. Dizelin tek avantajı yakıt ekonomisi değil tabii ki. Duster'daki motor seçenekleri 1600 cc'nin altında olduğu için her şeye rağmen bu fiyatlara satılabiliyor.

artık yollara çıksada görsek. zannediyorum bayilerede gelmedi. gören varmı? bazı araçların tanıtım resimleri çok güzel oluyor ama satışa çıkıp gerçek yüzlerini görünce hayal kırıklığı yaratıyor. bakalım duster da nasıl olacak....

Şu bir gerçek ki, bu araba 4x4, 4x2 ve SUV piyasasını baya bir sallayacağa benziyor. Fiyat, yakıt, vergi, güç, servis, yedek parça ve izlediğim videolara bakılırsa arazi performansı açısından 4x4 piyasası Duster'a kayacak gibi. Ağır Offroad kabiliyeti belki iyi olmayabilir ama onun dışındaki bütün eksiklikleri karşılayacak gibi gözüküyor. Ayrıca bu arabayı Skoda Yeti ile karşılaştırmamak lazım çünkü YETI 4x4 fiyatı 72000tl civarında.

Bence en güzel yanları:

Diesel 1.5 Dci Motor ve 110hp olması

Benzinlilerde ise 1.6 16V 105 Hp ve Yedek Lastiğin yerine LPG tankı koyularak Bagajda yer kaplamaması

Fiyatlar bugün daha net belli oldu.Ucuz diye reklamı yapılan Duster in 4x4 dizel fiyatı 44.000 TL den başlıyor.Klima ve bazı donanımlar istenirse bu fiyata ekleniyor.Gerçekten ucuzmuş.

aracın arazi şanzımanı nisan kaşkayiden alınmaymış aracta cadde konunu 2ceker otomatik konumunda kuatro sistemi ve ön arka difi yüzde elli oranda birleştirme low secenegi mevcut süspansiyon sistemi dört teker bagımsız calışıyor piyasayada araclar yürümeye başladımı ne oldukları cıkar meydana en doru yorum aracı kullanan lardan gelecektir sanırım

Araçta,

klima,
ABS, ESP, ASR
Yolcu hava yastığı,
Alaşım jantlar..vs

OPSİYONEL

Bunlara ayrıca para ödemeniz gerekiyor....

Dizel 4x4 ün fiyatı 48 400 TL
İşcilik, malzeme kalitesi ortada,
Bu araçla off road falan da olmaz.

(Bu devirde bu kepazelik)

engin değerlendirmenize....

ne kadar bir fiyat olmasını bekliyorsunuzki. bu özellikteki bir 4x4 fiyatı en az 1.5 katı.

Bu fiyata tabii ki pek çok araçta standart olan ABS, ESP, ASR, Yolcu hava yastığı, Alaşım jantlar bulunmayabilir. BEnim için değil ama teknik özellikten çok görüntüye önem verenler için uygun seçenek.

Bu aracı bazı arkadaşların kendi segmenti içinde değerlendirmediğini düşünüyorum, Bu araç ucuz cross-over. Yani asfalt ağırlıklı ama köy yollarına da girebileceğiniz şehir aracı :smiley: Off-road özelliklerini Defender'la, konfornu Range Rover'la, karşılaştırmayın lütfen. Böyle bir araba yok dünyada. Kia Sportage araziye ne kadar uygunsa 4x4 Duster da en az o kadar uygundur.

Bir araca 45.000 TL verip 100.000 TL'lik araç konfor ve özellikleri beklemek saçma olur zaten. Ben tam donanımlı Kia Sportage'a 80.000 yerine tam donanımlı Dacia Duster'a 45.000 TL vermeyi tercih ederdim. Ayrıca biraz modifikasyonla dişe dokunur bir arazi aracı olabilir :smiley:

Hyundai ix35 45000 olması gereken yerde 80000 lira, yakında 1,6 versiyonu gelince en az 60000 diyecekler.İngilterede en düşük versiyon ix35 en düşük versiyon focustan ucuz, yani bizim fiyatla 34000'den ucuz ama buraya getirenler gemide araca altın plaka takıyor olmalılar ki fiyatı uçuruyorlar.Geçen sene kia sportage 2000 crdi 60000liraya satılıyordu,bunlar şimdi 1,6'yı o fiyata satacaklar.Ötv indirimi yüzünden arabalar %25 zamlandı durduk yere,o indirimi çıkaranlar iyilik yaptılar ama bize değil şirketlere. Suzukinin ucuz versiyonu,alto 23000 olan ülkede dusteri 29000'den başlatmışlar çok mu!
Duster bu piyasaya göre aşırı pahalı değil.Sadece bizim millette herşeyin en iyisi,en pahalısı,en konforlusu olsun hastalığı var.Cep telefonlarımızdan belli oluyor.

Arkadaşlar,
Ülkemizde araca ödediğiniz paranın yaklaşık %57 si vergidir.
Temel sorun budur...

Duster a gelince temel eleştiri .. bu devirde ABS yi, yolcu hava yastığını opsiyonel yapmalarıdır.
(Klima, alaşım jant neyse de ... can güvenliğinin opsiyonel olması ilginç değil mi ?)

Bu ayıptır, vatandaşa saygısızlıktır.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,620
Kaydolan Son Üyemiz
questahotel

SON KONULAR

Geri