Dacia Duster Sahipleri Listesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ümiterkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 720
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 250,171
Ynt: Dacia Duster Sahipleri Listesi

xmen0334' Alıntı:
xmen0334 (Dacia Duster 4x4 1.5 dCi 110hp, ABS ASR ESP, 4AIRBAG + GÜVENLİK PAKETİ, DERİ DİREKSİYON VE VİTES, LOOK PAKET - beyaz renk
arkadaşlar benim araçda sabah ilk hareketten 10.20 metre sonra alt kısımdan bişeyin bırakma sesine benzer bir ses geliyor sizin araçlardada oluyormu teşekkürler

Sayın xmen0334, bu bahsettiğiniz ses daha sonra kayboluyor mu, motorun soğukluğundan kaynaklanan ses olmasın, benim araçta sadece motor soğukken normal ısındığından daha gür bir ses çıkarıyor. Isınınca o gür ses gidip daha sakinleşiyor. Eğer bahsettiğim durum ise normaldir. Aksi halde Servise göstermenizi tavsiye ediyorum

Etiketler

palmas.gif

palmas.gif

palmas.gif

palmas.gif

Yeni katılan/bildirimde bulunan dostlar, selam olsun size. Hayırlı uğurlu olsun.

Onbeş kişi olmuşuz.

Sayın xmen, sesi biraz daha tarif edin diyeceğim ama, ses sözle nasıl tarif edilir, doğrusu zor.

Acaba alçalan yükselen bir uğultu şeklinde mi? Yoksa tık tık gibi bir şey mi? Şayet uğultuya benzer bir şeyse, bende de var.

Ses hakkında biraz daha ses veriniz. ;D

mgtan' Alıntı:
sevgili dacia dostları benim sorum 4x2 kullanan arkadaşlarıma aracın arkası uzun yolda yada fazla kasisli bir yolda zıplama ve kaçırma yapıyormu.bildigim kadarıyla bunların arka süspansiyonları bagımsız degil bunedenle sıkıntı varmı bana vereceginiz cevap alıp almama konusunda beni aydınlatacak.teşekkürler

Sayın mgtan, aslında bunu ben de merak ediyordum. 4x2 kullanan arkadaşlarımız cevap verirse (hem siz hem biz) öğrenmiş oluruz.
Fakat bana kalırsa, imkanlarınızı zorlayabilseniz de, 4x4 alsanız derim...

arkaşlar benim arabadaki ses birkere çıkarıyor tak diye bir ses bunlar dört çeker şanzıman oldugundanmıdır bilmiyorum bir yerin tutarken bırakma sesi gibi bir şey servise götürdüm birşey bulamadılar ben sadece sesin butür araçların hepsinde varmı sadece benimkimi merak ettim balata bırakma sesi olabilir dediler pek benzemiyor sanki şanzımandan geliyor

xmen, bende böyle bir ses yok. Belki vardır, daha hafiftir de duymamışımdır. Ama bugün iyice dinleyeceğim.

Fakat böyle bir ses gelmesinin hiçbir mantığı yok. Motoru durdurup yeniden hareket ettiğin her zaman mı oluyor?

Şayet motor soğukken yapıyorsa, servise götürdüğünde biraz beklesin, motor soğusun, bu sesi servistekiler de duysun derim.

Sayın xmen, bugün özellikle dinledim, herhangi bir ses yoktu.

4 çeker olmasıyla ses arasında bir ilişki olmamalı...

Şu an tarif edilen şekilde bir ses yok. İlk aldığımda derin çukurlara düşünce arkadan bir ses geliyordu. Alt vidalardan biri gevşekmiş o sıkılınca hiç bir ses duymadım. bencede servise bir gidin.

SERKANEFE' Alıntı:
ben aydınlıyım ama istanbulda yaşıyorum ümiterken :smiley:
:D
1.umiterkan (Dacia Duster 4x4 1.5 dCi 110hp ABS ASR ESP 4AİRBAG)-RİZE
2.kahraman1520 ( Dacia Duster Laureata 4x4 1.5 dcı 110 hp - Beyaz) ADANA
3.akirafes Duster 4x2 1.5 dCi-İSTANBUL
4.serkanefe Duster 4x4 1.5 dCi 110hp, ABS ASR ESP, 4AIRBAG + GÜVENLİK PAKETİ, DERİ DİREKSİYON VE VİTES, LOOK PAKET - SİYAH RENK + PARK SENSÖRÜ -İSTANBUL
5.olguncandan (Dacia Duster 4x4 1.5 dCi 110hp ABS ASR 2 AİRBAG - Siyah)-DENİZLİ
6.vizyon22 Duster 4x4 1.5 dCi
7.ttamer (Dacia Duster 4x4 1.5 dCi 110hp, ABS ASR ESP, 4AIRBAG + GÜVENLİK PAKETİ, DERİ DÖŞEME, DERİ DİREKSİYON VE VİTES, LOOK PAKET - SİYAH RENK)
8.mogaba Duster 4x4 1.5 dCi-
9.montanes Duster 4x4 1.5 dCi
10.hakan2842 Duster 4x4 1.5 dCi-GİRESUN
11.rgulseven (Dacia Duster Laurette Look Paket 4X2 Beyaz)-İSTANBUL
12.off road runner (Dacia Duster 4x2 1.5 dCi)
13.eczsedat (Dacia Duster 4x4 1.5 dCi beyaz+look paket+esp asr+güvenlik paket+deri direksiyon)-KAHRAMANMARAŞ
14.cefax (Dacia Duster 4x4 1.5 dCi+beyaz+laurette + look paket + güvenlik paketi + deri döşeme + park sensörü + orjinal 7 konçlu kablo ile çeki demiri)-İZMİR
15.xmen0334 (Dacia Duster 4x4 1.5 dCi 110hp, ABS ASR ESP, 4AIRBAG + GÜVENLİK PAKETİ, DERİ DİREKSİYON VE VİTES, LOOK PAKET - beyaz renk)

değerli xmen,

bu ses "lok" diye duyulan ( :smiley: ), 1inci vites kalkış sırasında 2nci vitese geçirdikten sonra debriyajı bıraktığınız anda duyulan bir ses ise ben de var. özellikle soğukken bir kereye mahsus duyuluyor. (açıkçası ben o sese bayılıyorum. son derece tok ve tüm aracı kaplayan iç doyurucu bir ses :p artık duster sevdasından mıdır bilemiyorum. gerçi ilk duyduğumda çok tuhaf gelmişti) 4 çeker sisteminden geliyor ve AUTO modunda iken soğukken oluyor. genelde 2WD konumunda şehir içi kullandığım için pek bu sesi duymuyorum ancak AUTO modunda sert ilk kalkış veya garajdan hızlıca çıkış yapıp akan trafiğe hızlıca karışmak isteğimde bir kereye mahsus duyduğum bir ses. Ben transmisyon sisteminden geldiğine eminim. pek endişe verici bulmadım. Ama tabi sizin duyduğunuz ses aynı ses mi onu bilmek lazım. Öte yandan tuhaf bulmuştum ilk duyduğumda, ne yalan söyleyeyim :smiley:.

aşağıda ise listeyi biraz daha güncelledim. sayın rgulseven'in motor tipini eklemeyi unutmuşuz. (esasen güncelleme yapacak arkadaşlar tüm listeyi kopyala-yapıştır yaparlarsa daha kullanışlı olur. ne dersiniz? yani sadece kendinizinkini yazınca birisi tekrardan listeyi kopyala-yapıştır yapıp bizlerin bilgisini tekrar yazmak zorunda kalıyor ;) )

4.serkanefe Duster 4x4 1.5 dCi 110hp, ABS ASR ESP, 4AIRBAG + GÜVENLİK PAKETİ, DERİ DİREKSİYON VE VİTES, LOOK PAKET - SİYAH RENK + PARK SENSÖRÜ -İSTANBUL
7.ttamer (Dacia Duster 4x4 1.5 dCi 110hp, ABS ASR ESP, 4AIRBAG + GÜVENLİK PAKETİ, DERİ DÖŞEME, DERİ DİREKSİYON VE VİTES, LOOK PAKET - SİYAH RENK) - ANKARA
11.rgulseven (Dacia Duster 1.5dCi 85 bg Laurette Look Paket 4X2 Beyaz)-İSTANBUL
13.eczsedat (Dacia Duster 4x4 1.5 dCi 110hp, beyaz+look paket+esp asr+güvenlik paket+deri direksiyon)-KAHRAMANMARAŞ
14.cefax (Dacia Duster 4x4 1.5 dCi+beyaz+laurette + look paket + güvenlik paketi + deri döşeme + park sensörü + orjinal 7 konçlu kablo ile çeki demiri)-İZMİR
15.xmen0334 (Dacia Duster 4x4 1.5 dCi 110hp, ABS ASR ESP, 4AIRBAG + GÜVENLİK PAKETİ, DERİ DİREKSİYON VE VİTES, LOOK PAKET - beyaz renk)

bu arada değerli arkadaşlar,

şimdi 15imiz de dizel mi kullanıyor yahu? hiç mi benzinli tercih yapan arkadaşımız yok aramızda? şayet öyle ise "Duster'ı yoldan çıkardık" testini sevgili proje yönetimimiz niye benzinli versiyonla yaptı ki ?? :smiley::smiley::smiley:

TTamer' Alıntı:
değerli xmen,

bu ses "lok" diye duyulan ( :smiley: ), 1inci vites kalkış sırasında 2nci vitese geçirdikten sonra debriyajı bıraktığınız anda duyulan bir ses ise ben de var. özellikle soğukken bir kereye mahsus duyuluyor. (açıkçası ben o sese bayılıyorum. son derece tok ve tüm aracı kaplayan iç doyurucu bir ses :p artık duster sevdasından mıdır bilemiyorum. gerçi ilk duyduğumda çok tuhaf gelmişti) 4 çeker sisteminden geliyor ve AUTO modunda iken soğukken oluyor. genelde 2WD konumunda şehir içi kullandığım için pek bu sesi duymuyorum ancak AUTO modunda sert ilk kalkış veya garajdan hızlıca çıkış yapıp akan trafiğe hızlıca karışmak isteğimde bir kereye mahsus duyduğum bir ses. Ben transmisyon sisteminden geldiğine eminim. pek endişe verici bulmadım. Ama tabi sizin duyduğunuz ses aynı ses mi onu bilmek lazım. Öte yandan tuhaf bulmuştum ilk duyduğumda, ne yalan söyleyeyim :smiley:.

aşağıda ise listeyi biraz daha güncelledim. sayın rgulseven'in motor tipini eklemeyi unutmuşuz. (esasen güncelleme yapacak arkadaşlar tüm listeyi kopyala-yapıştır yaparlarsa daha kullanışlı olur. ne dersiniz? yani sadece kendinizinkini yazınca birisi tekrardan listeyi kopyala-yapıştır yapıp bizlerin bilgisini tekrar yazmak zorunda kalıyor ;) )

7.ttamer (Dacia Duster 4x4 1.5 dCi 110hp, ABS ASR ESP, 4AIRBAG + GÜVENLİK PAKETİ, DERİ DÖŞEME, DERİ DİREKSİYON VE VİTES, LOOK PAKET - SİYAH RENK) - ANKARA
11.rgulseven (Dacia Duster 1.5dCi 85 bg Laurette Look Paket 4X2 Beyaz)-İSTANBUL
13.eczsedat (Dacia Duster 4x4 1.5 dCi 110hp, beyaz+look paket+esp asr+güvenlik paket+deri direksiyon)-KAHRAMANMARAŞ
Teşekkürler Sayın Tamer

TTamer' Alıntı:
değerli xmen,

Dostum aynı ses ben aracı soğukken çalıştırdıktan sonra 2WD modunda bir defaya,1inci vites kalkış sırasında 2.vitesi gecirecekken debriyajı bastıktan sonra 3 ses vuruşu şeklinde geliyor, başkada olmuyor.Pek sorun değil adıma açıkcası, sonuçta motor soğuk motorun bir özelliği olduğunu düşünüyorum, reno servisinde sormuştum bazı araclarda ilk calıstırmalarda bazı sesler gelir dediler,baktılar ettiler birşey bulamadılar herşey akışında ilerliyor dediler,ama onlar bu sesi alamadı cünki motor sıcakken servisteydim :smiley:

xmen0334' Alıntı:
arkaşlar benim arabadaki ses birkere çıkarıyor tak diye bir ses bunlar dört çeker şanzıman oldugundanmıdır bilmiyorum bir yerin tutarken bırakma sesi gibi bir şey servise götürdüm birşey bulamadılar ben sadece sesin butür araçların hepsinde varmı sadece benimkimi merak ettim balata bırakma sesi olabilir dediler pek benzemiyor sanki şanzımandan geliyor

xmen, bu sabah AUTO modunda hareket ettim; hafif bir laka laka sesi geliyordu. 2 WD ile yoktu.

Sen de 2WD modunda hareket et bakalım aynı ses gelecek mi?

selam arkadaşlar 2wd .auto vede 4 x4 çeker konumunda denedim hepsindede duyuluyor hareket ettikten sonra 1den 2.vitese geçince lok diye bir ses geliyor demekki hepsinde var gibi gözüküyor tutan birşeyin bırakma sesi gibi

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,678
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR