"Merhabalar arkadaşlar tereddütte kalma nedenim hafta içi kısa mesafe katetmem ; Şöyle ki 5 gidiş 5 dönüş 10 km. bir mesafeye gidip ihtiyaçlarımızı karşılıyoruz . Haftasonu ise mevsimine göre kara ve tatlısu avlarına gidiyorum yılda yaklaşık 10 bin kilometre yapıyorum lpg li bir modelini mi dizelini mi tercih etmeliyim teşekkürler ." Sözatmam arkadaş bu cümlelerle beni tarif etmişsin. Ben de Duster üzerinde yoğunlukla düşünmekteyim ama tereddütlerim de yok değil hani. Halihazırda ben de benzin+lpg li symbol kullanmaktayım. Ve yine benzin+lpg li 4x4 duster üzerinde düşünmekteyim.Ancak 4x4 Benzinli duster sanırım artık getirmiyorlar. Dacianın sitesinde yok artık. Dizel düşünmememin nedeni aynen senin gibi.Alış maliyeti, bakım masrafları,turboda çıkabilecek sorunlar v.s. v.s. Ben de yaz aylarında aylık 700-800 km kış aylarında 1200-1300 km yol yaparım. O da fanatik avcılık merakımızdan kaynaklanıyor. Hatta Gümüşhaneli olduğundan bahsetmişsin. Geçen yıl Gümüşhane-Bayburttaydık. keklik bulamadık ama bol tavşana denk gledik. Neyse gelelim asıl konumuza; Dusterda kafamı karıştıran bir nokta da çarpışma testlerinden düşük not alması.Bir dostumun başka bir model için söylediği "sen arabayı çarmak için mi alıyorsun" sözü kulaklarımda çınlıyor.Tabi ki kimse bırak çarpmayı aracında çizik dahi olsun istemez. Ama istesek de istemesek de oluyor işte. Dusterda ise küçük çarpmalar büyük hasar ve masraflara yol açabiliyor. you Tube da var bir sürü resim. İsterseniz biraz araştırın.Kimse yanlış anlamasın ben markayı kötülemek için yazmıyorum bunları. Sonuçta ben de arayış içindeyim. Avcılık merakımdan dolayı altı yüksek(Şu anda üretilen araçlar nerdeyse yere değeçekmiş gibi), 4x4, yakıtı makul, bakım masrafları makul, ileride lpg ye dönüştürebilmek için Atmosferik motorlu olsun gibi tercihlerim var. Bu yüzden de 2008-2010 arası Kaşkay yi bile düşünmekteyim. Hatta lpg yi unutmak pahasına (1.4 turbo motor olduğu için) 2. el Tiguan bile dusterden daha mantıklı gelmekte bana. Bu yazdıklarımdan ötürü Duster fanatiklerinin hedefi olmak istemem tabi ki. Dusterin üzerini hala çizmiş değilim. Sonuçta o da tercihler arasında halen. Saygılarımla,