Dacia Duster Araç içi Termometre Montaj Yerleri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ümiterkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 54
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 40,096

Etiketler

http://www.ebay.com/itm/Car-In-Out-Thermometer-Clock-Calendar-Backlight-New-/320707553606?_trksid=p5197.m7&_trkparms=algo%3DLVI%26itu%3DUCI%26otn%3D4%26po%3DLVI%26ps%3D63%26clkid%3D6294255139061488356#ht_5158wt_955

orhancengizk' Alıntı:
Duster'larda sıcaklık göstergesi olmaması insanın keyfini hafiften kaçırsada, dışarıdan tedarik edilen cihalar ile bu sornu aşmak gerçekten çok kolay, bendee hepsi burada sitesinde satılan iç-dış ısı ve saat i gösteren cihazdan aldım, bunu almadan önce biraz araştırmada yaptım ve aracım için en uygun olan ürünün bu olduğuna kara verdim. Çünki Dusterlarda zaman saati aracın gösterge panelinde duruyor, sürücü kolaylıkla saate bakarken, yolcular saati göremiyor, ayrıca iç-dış ısı ve zaman saatini benim hanım ve çocuklarda önceki arabamdan dolayı sık sık kontrol etmeyi seviyorlar, onalr bu bilgileri görmedidklerinden Duster'ı çok sevselerde bu özelliğinin olmamasından dolayı hayıflanıyorlar, bende bahsettiğim ürünü kdv ve kargo dahil 33 tl ye aldım, bunu göğüsün üst-orta kısmına monte edeceğim, böylelikle yolcular hem zaman saatini hemde aracın içindeki ve dışındaki sıcaklık bilgilerini kolaylıkla görebilecekler.

ürün:
index.php
Bende bundan aldım 33.tl.... tavana taktım... gayet kullanışlı, sensörlü,akü volt.,iç.dış.ısı,saat,alarm,buz-ice (0-4.c) uyarısı,vb. özellikleri güzel, elk.bağlantı teyp sigortadan aldım...(voltajın güçlü olduğu kontak elk.olmalı, düşük voltajda aktif olmuyor, +/- uçlara dikkat-devreyı yakmayın) voltajı 1-2 volt fazla gösterıyor mühim değil...(normalde 14.4.v. ise 15.4-16.4.v. oluoyor..kontrol elk.yapıldı)...tavsiye edrim fiyat/özellik/uygulama olarak...

13022012276.jpg

bu tür cihazların tek derdi ekranları lsd oldugu icin cabuk bozulmaları ben bir kac sefer aldım hepsi bozuldu malesef pili duruken icinde akma da yapabiliyor

Benim taktığım modelde rakamların gösteren pil normal küçük saat pili ki ömrü en az iki yıl yedeğini de yolladılar üstelik.Arka fon ışıklandırması için de çakmaktan güç alınıyor.Eger daha temiz bir görüntü istenirse çakmak arkasından elektrik alınabilir ama ben çakmagı çok kullanmadığım için ordan aldım.Bu modelde iki farklı arka fon ışığı seçilebilir oranj ve mavi ben iç orjinal ışıklandırmaya uysun diye oranj renkte bıraktım. ;)

motorize06' Alıntı:
bu tür cihazların tek derdi ekranları lsd oldugu icin cabuk bozulmaları ben bir kac sefer aldım hepsi bozuldu malesef pili duruken icinde akma da yapabiliyor

onun için, ucuz yollu alıp, bozuldukça değişcen, zarar azaltcan... ;) 8)

Takılan termometrelerin birçoğunun çok basit olduğunu gördüm. Özellikle göğüse konulan ekranı siyah yazılı olan termometreden bende aldım, beş para etmez pili aktı, ve gece kullanımında güya ışığı var ordaki sonucu görmek için cebelleşirken kaza yapacam birgün.

sonuç olarak ürün basit olabilir ama işlevi tam yapması gerekir termometre almadan önce şuna dikkat edilmeli

1- Mutlaka 12 volt la çalışmalı ve aracın kontağı açıldığında devreye girmeli, kapandığındada

ekran kapanmalı.

2- Gösterge rakamlarının mutlara ışıklı (KIRMIZI) olmalı ki gece rahatça görülmeli.

3- Kablo bağlantıları göze batmayacak şekilde çekilmeli.

Bir yere sipariş verdim, gelir ürünü beğenirsem aracıma monte ettireceğim ozaman sizlerle

paylaşırım inşallah. İşçiliği berbat olan her işin araca yapılan bir ihanet olarak düşünürüm, hiç

yaptırmam daha iyi. zaten ben araçların orjinal halini fazla bozmama taraftarıyım, bana göre

Dusterın bir termometresi eksik diğerleri okadarda önemli değil.

KAR KAPLANI' Alıntı:
Takılan termometrelerin birçoğunun çok basit olduğunu gördüm. Özellikle göğüse konulan ekranı siyah yazılı olan termometreden bende aldım, beş para etmez pili aktı, ve gece kullanımında güya ışığı var ordaki sonucu görmek için cebelleşirken kaza yapacam birgün.

sonuç olarak ürün basit olabilir ama işlevi tam yapması gerekir termometre almadan önce şuna dikkat edilmeli

1- Mutlaka 12 volt la çalışmalı ve aracın kontağı açıldığında devreye girmeli, kapandığındada

ekran kapanmalı.

2- Gösterge rakamlarının mutlara ışıklı (KIRMIZI) olmalı ki gece rahatça görülmeli.

3- Kablo bağlantıları göze batmayacak şekilde çekilmeli.

Bir yere sipariş verdim, gelir ürünü beğenirsem aracıma monte ettireceğim ozaman sizlerle

paylaşırım inşallah. İşçiliği berbat olan her işin araca yapılan bir ihanet olarak düşünürüm, hiç

yaptırmam daha iyi. zaten ben araçların orjinal halini fazla bozmama taraftarıyım, bana göre

Dusterın bir termometresi eksik diğerleri okadarda önemli değil.
Aslında termometre devresi yapabilen elektronikçiler var. Onlara istediğimiz ebat ve özellikte bi devre vb. bişey yaptırabiliriz.
Hatta ben bi ara bakmıştım hazır devrelere ama ekranı biraz büyük gelmişti gözüme.

süper olmuş. şu ana kadar gördüklerimin içinde en makul olanı. yapanın ve fikir babasının elıne sağlık.keşke 4x4 versiyonunuda planlasalar..

4X4 ler için uygun değil birde acaba akşam gösterge net görünüyor mu? onuda görmek lazım. Aslında o bölüm termometre için uygun bir yer değil, sehir halindeyken termometreye bakmak için gözünüzü yoldan ayırmanız gerekiyor ve sağ eliniz engel oluyor.

Benim aracıma monte ettiğim termometre çok daha şık ve mükemmel gösteriyor.

12 ŞUBAT 2012 025.jpg

bence sayın kar kaplanının çözümü daha şık.

diğerinde farkındaysanız en sağ tarafta C işareti yarım görünüyor zaten. dolayısıyla uydurma kaydırma havası veriyor...
ayrıca sol taraftaki koyu gri plastik parça sağ tarafa sığmamış , orada yok , dolayısıyla simetri feci bozuk...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,677
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

SON KONULAR

Geri