Dacia Duster Araç içi Termometre Montaj Yerleri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ümiterkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 54
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 40,096
deeppitane' Alıntı:
umıt bey 2. resımdekı voltmetre olcumu yapan termometrenın cıkısı cakmak cıkısı seklınde gordugum kadarıyla ve ortada bır suru kablo gorunuyor bunları ust tavanın orda toplama ve 12 volt akım gırısını okuma lambasından alınma sansı varmıdır ???

Resimdeki alette iki kablo var birincisi 12 Voltluk çakmak girişi kablosu diğeri ise dış sıcaklık ölçümü için gerekli sensör kablosu. Resimdeki şahıs elektriği almak için çakmak girişine kadar kabloyu uzatmış ama sizin söylediğiniz gibi tavan lambasından da alınabilir, herhangi bir oto elektrikçisi rahatlıkla bunu yapabilir.

Saygılar

Etiketler
umiterkan' Alıntı:
Arkadaşlar aracın resimde görüldüğü üzere termometreyi direksiyonunun üstüne pakedin içinden çıkan çift taraflı bantla yapıştırdım. Dış sıcaklık verilerini almak için cihaza bağlı bulunan yaklaşık 1mt'lik kablonun ucunu da direksiyonun altından alıp şöför tarafı kapı aralığına yapıştırdım. Cihazın üzerinde bulunan bir düğme ile ister iç ister dış sıcaklığı öğrenebiliyorum. Kendi içinden çıkan bir adet AAA pil tam dolu olmadığı için içine kaliteli bir pil taktım. Sıcaklık değerlerinin doğru olduğuna inanıyorum. En azından dış havanın ne kadar soğuk veya sıcak olduğu hakkında insana bir fikir veriyor. Ben ürünü burada bulunan bir araç aksesuarcısından aldım. Benzer ürünler internette de mevcut http://www.hepsiburada.com/Liste/modacar-dijital-ic-dis-termometre-pilli-450008/ProductDetails.aspx?productId=otm450008&categoryId=20024878

BEKLENEN ÜRÜN GELDİ.HERKESE TAVSİYE EDERİM.YURTDIŞINDAN TAKİP EDİYORDUM ORADAN DAHA UCUZA BİRŞEY İLK KEZ BURADA GARANTİLİ SATILIYOR ARTIK...

http://www.hepsiburada.com/Liste/ProductDetails.aspx?categoryid=20024878&productid=otm842394#Gorseller

otm842394.jpg

Arkadaşlar bu termometrelerden bir kaç tanesini yaz aylarında 60 derecelere çıkan araç içi sıcaklarına heba ettim :smiley: Tavsiyem ya doğrudan güneş görecek cam kenarına monte etmeyin, ya da çalışma sıcaklığı 60-70 derecenin üzerinde (bulabilirseniz MIL -military- standardında) ürünler tercih edin.

index.php

Kapı arasına konmuş sensörden kesin sonuç beklemek hata olur. Tavsiyem yan aynaların içi gibi motorla veya araç içiyle temas etmeyen, rüzgardan, direk güneş ışığından ve yağıştan etkilenmeyen yerlere monte etmeniz olacaktır.

index.php

ICE işareti sesli ve/veya ışıklı buzlanma uyarısıysa buzlanma uyarısı olmayan her araçta bulunmalı derim...

index.php

bende duster aldım ve termometreyi bulamayınca hemen (seyyar) bir dijital termometre aldım fakat araç içinde sıcaktan anormal değerlerle karşılaştım araç içi sıcaklığından geçtim artık dış sıcaklığı öğrenmek için thermo mark marka cihaz aldım henüz montaj etmedim yukarıdaki fotolar gibi kapı içine montaj etmeyi düşünüyorum yarın bakalım artık umarım çalışır şu an evdeki diğer termometreden 1 derece yüksek gösteriyor

Arkadaşlar teknik servis değilim ama herkese hayırlı olsun dusterler çıktı çıkalı herkes araba mühendisi oldu her gün yeni bir eklentiler yapılıyor. güzel ama elektrik işi çok tehlikeli gereksiz eklentiler yapmayalım allah korusun yapıyorsakta bu işleri serviste yaptıralım orjinal eklentilerle cin malı ne malı olduğu belli olmayan ucuz ürünlerle uğraşmayalım ne olur ne olmaz. bazı şeyler araçta olsa ne olur olmazsa ne olur bu yaptıklarınız ileride hepsi ful olarak hizmete sunulacaktır sabırlı olallım

Arkadaslar bir de su siteye bakın derim ben burdaki alman malı ermometreler hem kaliteli hem de kablosuz sensörleri var.
http://www.chazmarket.com/pinfo.asp?pid=956

Arkadaşlar internetten GG'den 10 TL'ye termometre buldum ve montajını yaptım. Ürün OEM bir ürün gibi. 4x2 Dusterların eşya gözüne oturuyor. Ürün sadece dış sıcaklık gösteriyor. Sıcaklık sensörünü de ön camın dışındaki siyaj plastik muhafaza altına yerleştirdim. Hem güneşten etkilenmiyor hem de hava sirkülasyonu var o bölgede.Ayrıca kapı cam fitilleri de sök tak olduğu için ortalıkta kablo vs. görünmedi.
i5315506_fotograf0134.jpg-k

i5315510_fotograf0135.jpg-k

i5315512_fotograf0137.jpg-k

i5315513_fotograf0139.jpg-k

olguncandan' Alıntı:
Diğerlerinden daha güzel ve pratikmiş. Düşünelim.

Mevlüt bey, sıcaklık ölçümünde bir sorun var mı?

Ölçümde şu an için bir sıkıntı yok ancak motor sıcaklığı oraya gelir mi şüpheliyim. O tarz bir sorun olursa sensörün yerini değiştiririm. Bu aracın T20 başlıkla her yeri sökülebiliyor :smiley:

OREGON meteoroloji istasyonu.. tabii ki kimileri için fazla gelebilir ama nem,iç ısı ,dış ısı, ve buzlanma uyarısı en basıt modellerinde var,fırtına ve yagmur habercisi içeren modelleri de var. benım gıbı duster ı bakir sahillere ulaşmak,kamp alanını standartların dışına taşımak isteyen su üstü ve su altı severler için çok anlamlı . ayrıca kablo kalabalığı da yok dış sensoru kablosuz bağlantı kuruyor. guvenılır olcumler ve 35 tl den bashttp://www.hepsiburada.com/Liste/oregon-scientific-bar208hg-klasik-meteoroloji-istasyonu/productDetails.aspx?productId=saorgbar208hg&categoryId=25008464lıyor. ancak sensor ve monitöre yer bulamadım.link ekran rengi duster la uyumlu oldugu için seçildi. oregon emr201 de işimizi görür. fikirlerinizi bekliyorum ;)

Arkadaşlar şöyle bir ürün buldum. Çok da orjinal bir şey ama fiyatı biraz tuzlu. Mevcut teybin ekranında sıcaklık değerlerini görmenize yarayan bir sistem. Bu alet teybin bulunduğu yerin arkasına monte ediliyor. Alet enerjisini teybin arkasındaki güç kablolarından alıyor. Cihaz aslında RDS yayını yapan Transmitter özellikli bir Termometre. Teybin belli bir frekansına yayın yapıyor ama ses yerine RDS üzerinden Isı değerlerini gösteriyor.
Satış Sitesi: http://www.conrad.fr/thermometre_numerique_rds_avec_transmetteur_fm_bi_automotive_p_48453_48646_887485_859312_FAS
Bu da montaj dökümanları: http://www1.produktinfo.conrad.com/cgi-bin/dlc/dlc.cgi?art=857079&ins=62&lang=FR

cimg0768.jpg

cimg0769.jpg

cimg0764.jpg

cimg0766.jpg

cimg0767.jpg

Duster'larda sıcaklık göstergesi olmaması insanın keyfini hafiften kaçırsada, dışarıdan tedarik edilen cihalar ile bu sornu aşmak gerçekten çok kolay, bendee hepsi burada sitesinde satılan iç-dış ısı ve saat i gösteren cihazdan aldım, bunu almadan önce biraz araştırmada yaptım ve aracım için en uygun olan ürünün bu olduğuna kara verdim. Çünki Dusterlarda zaman saati aracın gösterge panelinde duruyor, sürücü kolaylıkla saate bakarken, yolcular saati göremiyor, ayrıca iç-dış ısı ve zaman saatini benim hanım ve çocuklarda önceki arabamdan dolayı sık sık kontrol etmeyi seviyorlar, onalr bu bilgileri görmedidklerinden Duster'ı çok sevselerde bu özelliğinin olmamasından dolayı hayıflanıyorlar, bende bahsettiğim ürünü kdv ve kargo dahil 33 tl ye aldım, bunu göğüsün üst-orta kısmına monte edeceğim, böylelikle yolcular hem zaman saatini hemde aracın içindeki ve dışındaki sıcaklık bilgilerini kolaylıkla görebilecekler.

ürün:
index.php

ümiterkan' Alıntı:
Arkadaşlar şöyle bir ürün buldum. Çok da orjinal bir şey ama fiyatı biraz tuzlu. Mevcut teybin ekranında sıcaklık değerlerini görmenize yarayan bir sistem. Bu alet teybin bulunduğu yerin arkasına monte ediliyor. Alet enerjisini teybin arkasındaki güç kablolarından alıyor. Cihaz aslında RDS yayını yapan Transmitter özellikli bir Termometre. Teybin belli bir frekansına yayın yapıyor ama ses yerine RDS üzerinden Isı değerlerini gösteriyor.
Satış Sitesi: http://www.conrad.fr/thermometre_numerique_rds_avec_transmetteur_fm_bi_automotive_p_48453_48646_887485_859312_FAS
Bu da montaj dökümanları: http://www1.produktinfo.conrad.com/cgi-bin/dlc/dlc.cgi?art=857079&ins=62&lang=FR

ümit bey bu ürünü alıp uyguladınız mı siz.. yani araç, sizin araç mı yok örnek mi?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,677
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

SON KONULAR

Geri