Dacia Duster Araç içi Termometre Montaj Yerleri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ümiterkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 54
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 40,096

ümiterkan

Zirve
Yer
Rize
Arkadaşlar aracın resimde görüldüğü üzere termometreyi direksiyonunun üstüne pakedin içinden çıkan çift taraflı bantla yapıştırdım. Dış sıcaklık verilerini almak için cihaza bağlı bulunan yaklaşık 1mt'lik kablonun ucunu da direksiyonun altından alıp şöför tarafı kapı aralığına yapıştırdım. Cihazın üzerinde bulunan bir düğme ile ister iç ister dış sıcaklığı öğrenebiliyorum. Kendi içinden çıkan bir adet AAA pil tam dolu olmadığı için içine kaliteli bir pil taktım. Sıcaklık değerlerinin doğru olduğuna inanıyorum. En azından dış havanın ne kadar soğuk veya sıcak olduğu hakkında insana bir fikir veriyor. Ben ürünü burada bulunan bir araç aksesuarcısından aldım. Benzer ürünler internette de mevcut http://www.hepsiburada.com/Liste/modacar-dijital-ic-dis-termometre-pilli-450008/ProductDetails.aspx?productId=otm450008&categoryId=20024878

Termometre.jpg

Etiketler

merhabalar,

Neden Dacia Duster knou başlığında yazdığım mesajı buraya da yazmak istedim. o termometre cidden son derece sağlıklı ölçüm yapıyor. ben başka bir tedarikçiden almıştım benzer fiyata. başka termometrelerle ve araç termometreleri ile de test ettim.

önceki mesajım şu şeklide idi:

TTamer' Alıntı:
merhabalar,

konuya ortadan girdim ama o termometrenin dış ısı ölçümü için bir sensörü var (kablolu). en doğru yer olarak sol ön kapı ile sol arka kapı arasında kapıları kapattığınızda görünmeyecek şekilde, tam orta direğin marşpiyelle birleştiği kısma koyduğunuzda mutlak doğru ölçüm alabiliyorsunuz (kapı sızdırmazlık fitillerinin dışında kalmış oluyor ve dış sıcaklığı çok doğru okuyor) . resim koyamadığım için özür dilerim. ilk fırsatta deneyeceğim lakin bir türlü vakit olmuyor. sizin resminizde görünen termometreden var, bende de...

kolay gelsin...

umiterkan' Alıntı:
Arkadaşlar aracın resimde görüldüğü üzere termometreyi direksiyonun üstüne pakedin içinden çıkan çift taraflı bantla yapıştırdım. Dış sıcaklık verilerini almak için cihaza bağlı bulunan yaklaşık 1mt'lik kablonun ucunu da direksiyonun altından alıp şöför tarafı kapı aralığına yapıştırdım. Cihazın üzerinde bulunan bir düğme ile ister iç ister dış sıcaklığı öğrenebiliyorum. Kendi içinden çıkan bir adet AAA pil tam dolu olmadığı için içine kaliteli bir pil taktım. Sıcaklık değerlerinin doğru olduğuna inanıyorum. En azından dış havanın ne kadar soğuk veya sıcak olduğu hakkında insana bir fikir veriyor. Ben ürünü burada bulunan bir araç aksesuarcısından aldım. Benzer ürünler internette de mevcut http://www.hepsiburada.com/Liste/modacar-dijital-ic-dis-termometre-pilli-450008/ProductDetails.aspx?productId=otm450008&categoryId=20024878

ayrıca sayın Ümit beyin aldığı termometrede ışık bütonu olmasına rağmen ışığı bendekinde yanmıyor. ışığını yakmayı başaran arkadaşlar var mı diye merak ediyorum. sanırım sadece bütonu koymuşlar :smiley:

hah, elinize sağlık Ümit bey. resimler harika olmuş.

işte benim de demeye çalıştığım Ümit beyin gönderdiği resimlerdeki gibi kapı menteşesi tarafına dış ısı algılayıcıyısını koyarsak motorun sıcaklığından etkilenme miktarı artıyor. o nedenle resimlerde gözüken tabanda yer alan o fitil arasından itibaren ben kabloyu arka kapı istikametine doğru yerleştirip, tam orta direğin marşbiyele yakın alt kısmına iki kapı arasına yerleştirdim (tabana çok yakın, ayrıca dışarıdan hava alan şekilde).

öte yandan kapı içerisine yerleştirdiğimiz için güneşten doğrudan etkilenme de söz konusu olmuyor. ayrıca fitiller de içeriden gelecek sıcaklıktan sensörün etkilenmemesini sağlıyor.

Küçük bi yazılımla bu iş çözülür. Km. göstergesinin olduğu yerde gösterecekler. Oldu bitti. Tabi bunu Dacia da ki programcilarin yapması lazım.

Yetkililere buradan duyurulur.:smiley:

Peugotcular genelde böyle yapıyor. Arabayı alıyorlar. Sıcaklık göstergesi yoksa servislerinden yazılımla işi çözüyorlar.

chnyildirim' Alıntı:
Örnek:

[attachment=1]

Fotoğraf kahraman1520 'ye düzenleme bana aittir.

Bu resimdeki yol bilgisayarına koyulan termometreyi kim yaptırmış nereye ne kadara nasıl yaptırmış ?? Paylaşabilir misiniz acaba ?

SERKANEFE' Alıntı:
Bu resimdeki yol bilgisayarına koyulan termometreyi kim yaptırmış nereye ne kadara nasıl yaptırmış ?? Paylaşabilir misiniz acaba ?

Onu ben yetkililere örnek olsun diye paint programında kendim yaptım. ;)

umiterkan' Alıntı:
Çok güzel olmuş, elinize sağlık. Performansı da umarım iyi olur

umıt bey 2. resımdekı voltmetre olcumu yapan termometrenın cıkısı cakmak cıkısı seklınde gordugum kadarıyla ve ortada bır suru kablo gorunuyor bunları ust tavanın orda toplama ve 12 volt akım gırısını okuma lambasından alınma sansı varmıdır ???

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,677
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

SON KONULAR

Geri