Dacia Duster 4x4 Yükseltme

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kaneruslu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 84
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 46,424
Ynt: Dacia Duster 4x4 Yükseltme

Bu coilover ya da coliover ne ki?
Amortisör ve yaylarla oynayıp hele bu işi getle yapıp 5.8 cm yükseltilen fakat başka mekanik aksamına müdahale edilmeyen bir aracın test süresi ne kadar? Yani ne kadar zaman araç kullanılıp da sorun çıkıp çıkmayacağına karar verilecek?

Etiketler

tolfine' Alıntı:
Bu coilover ya da coliover ne ki?
Amortisör ve yaylarla oynayıp hele bu işi getle yapıp 5.8 cm yükseltilen fakat başka mekanik aksamına müdahale edilmeyen bir aracın test süresi ne kadar? Yani ne kadar zaman araç kullanılıp da sorun çıkıp çıkmayacağına karar verilecek?
Aslında test süresi usta ve araç sahibi için yok. Araç sahibi aracını kullanıyor zaten. Yapan Halil Usta da bu işin ehli biri. Yıllardır 4 çeker araçlarla uğraşıyor. Tam bir sanatkar diyebiliriz. Yaptığı araca güveniyor yani. Kendisi de bu foruma üyedir zaten. Kullanıcı adı "felix" gibi birşey olması lazım.Test süresine gelince süreyi ben koydum. Yani eğer araç uzun vadede bir sıkıntı çıkarmazsa biz de yapabiliriz. Zaman gösterecek yani. Acelemiz yok. Ama şu var ki yurt dışında satılan yükseltme yayları çok sert olduğu için aracın konforunu bozuyor. Bu sistem daha konforlu.

sayın tolfine , güzel söylüyorsunuz da bahsettiğiniz , gerekli dediğiniz diğer ekipmanlar duster için vardır sanırım . Çok anlamam bu işten ama bu forumda yüzlerce foto var , vitara , cherokee , land rover hatta eski pajeroların bile yükseltilmiş halleri var. Onlara var parça da bu kadar yüksek satışa ulaşan dusterın mı parçası olmayacak ? anlamsız geldi bana, 90 model , piyasada kaç tane kaldığı belli olmayan araçlara var parça , dustera yok , bence sizde bir hata var .

yapıldı diyorlar işte , 9 cm az değil ki ? onlar olmadan da yapılmış zaten , yok olmaz sıkıntı çıkar diyorsanız o zaman diğer parçalar da alınır yapılır , nedir yani ?

s.forester' Alıntı:
sayın tolfine , güzel söylüyorsunuz da bahsettiğiniz , gerekli dediğiniz diğer ekipmanlar duster için vardır sanırım . Çok anlamam bu işten ama bu forumda yüzlerce foto var , vitara , cherokee , land rover hatta eski pajeroların bile yükseltilmiş halleri var. Onlara var parça da bu kadar yüksek satışa ulaşan dusterın mı parçası olmayacak ? anlamsız geldi bana, 90 model , piyasada kaç tane kaldığı belli olmayan araçlara var parça , dustera yok , bence sizde bir hata var .

yapıldı diyorlar işte , 9 cm az değil ki ? onlar olmadan da yapılmış zaten , yok olmaz sıkıntı çıkar diyorsanız o zaman diğer parçalar da alınır yapılır , nedir yani ?
Tolfine arkadaşımızın yükseltme konusundaki engin tecrübelerinden istifade etmek lazım :smiley:

Selam baylar,
Bu işler arz-talep işidir. Aracına 40-50 bin tl verip hemen veya üç-beş ay sonra "yükseltip de araziye dalayım" diye düşünen kaç kişi çıkar?

İşte arz-talep ve imalat işi bundan sonra başlar.

İlk başta birkaç kişi bunu düşünse bile, zenaatkarlar arasında karşılık bulmaz. Ama yavaş yavaş çoğalırsa, ona uygun teknikler, alet-edavatlar (get, kit, amortisör vs. vs. adları her ne ise) ya biryerlerden temin edilmeye veya icat/imal edilmeye başlanır...

Duster için yükseltme aparatlarının hemen piyasaya çıkması ve yaygınlaşması doğrusu çok garip olurdu. Örneğin, suzuki piyasaya çıkar çıkmaz (geçmiş yıllarda) bu aparatlar da piyasada hemen yaygınlaştı mı? Sanmıyorum.

Zamana bırakmak lazım bazı şeyleri.

ümiterkan' Alıntı:
Tolfine arkadaşımızın yükseltme konusundaki engin tecrübelerinden istifade etmek lazım :smiley:
Yükseltme konusunda Tempus nickli Kürşat Bey, moonwalker nickli yanılmıyorsam Uğur Bey, Jeep nickli Göktuğ Bey (bunlar benim hatırlayabildiklerim) sizinle sadece engin tecrübelerini yeterince paylaştılar.
Sağolun ben almayayım.
Siz onların Duster!in yükseltilmesi gerçek manada off road'a hazırlanması konusundaki yorumlarınızdan ne anladığınızı yazın...
Sn forester iyi niyetli olduğunuzu tahmin ederek sadece şunu söyleyeyim, sorunuzun cevabı kendi cümlelerinizde gizli o araçlar eskiden beri üretilip kabul gördüğünden bahsedilen off road ekipmanları var. Yeni bir aracın ise istediği kadar satsın bu tip ekipmanları olmaması ise gayet normal. Her ne kadr bazıları anlamasa da geçmişte bu ekipmanlarının Türkiye'de olmamasını DUster için bir eleştiri olarak değil, bu işlerin foto kopyalayıp yapıştırmakla yürümediğini anlatmak için yazdım.

Artık Old Man Emu, Ironman ve H&R firmaları Duster için yükseltme kiti çıkarıyorlar. ;)

H&R yaylar ve 25 mm flanşları dün itibariyle takdırdım. :D :D Duster nispeten minyon bir arac olduğundan, bu yükseltme, standard lastikler ile bile oldukça yüksek gözüktü gözüme... :eek: :eek: Resimlerde gözüktüğünden gerçeği oldukça farklı... Bu arada standard lastikler ve duster yükseltmeden sonra; at ve sineğin ilişkisi gibi kalıyor... ;D ;D Mutlaka büyütmek gerekiyor...
Buyrunuz resimler;

18012012352.jpg

23032012484.jpg

23032012485.jpg

23032012486.jpg

23032012487.jpg

bf ile tam bir arazi canavarı olur, süper olmuş kesenize bereket.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,006
Kayıtlı Üye Sayımız
166,753
Kaydolan Son Üyemiz
galaksiseo06

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR