Dacia Duster - 1500 Devirde Titreme Sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yellowfox Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 70
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,630
Ynt: Dacia Duster - 1500 Devirde Titreme Sorunu

merhaba aynı sorun bende de vardı aracın aks mılı egri cıktı buyuk olasılıkla sızın dedıgınız de aynı seye benzıyor servıse goturun dıyorum bende

Etiketler

deeppitane' Alıntı:
merhaba aynı sorun bende de vardı aracın aks mılı egri cıktı buyuk olasılıkla sızın dedıgınız de aynı seye benzıyor servıse goturun dıyorum bende

Araba giderken değil zırıltı. İyice dinledim; mekanikle alakalı da değil. Örneğin rölantide; devir düşük olduğunda motordaki titreme dolayısıyla, (muhtemelen) plastik aksamın iç kısımlarından bir yerden hafif bir zırıldı geliyor.Yine rölantideyken hafifçe devrini yükseltince kesiliyor. Yani motorun sarsınsılı çalışmasıyla ilgili bir durum. Bu kesin. Çünkü kapağa baktım, sorun yok.

olguncandan' Alıntı:
Araba giderken değil zırıltı. İyice dinledim; mekanikle alakalı da değil. Örneğin rölantide; devir düşük olduğunda motordaki titreme dolayısıyla, (muhtemelen) plastik aksamın iç kısımlarından bir yerden hafif bir zırıldı geliyor.Yine rölantideyken hafifçe devrini yükseltince kesiliyor. Yani motorun sarsınsılı çalışmasıyla ilgili bir durum. Bu kesin. Çünkü kapağa baktım, sorun yok.

Kapağa bakmayın bakın götürün servise :smiley: 3-4 kişi araca binip sorunu buluyorlar.

olguncandan' Alıntı:
Forumdaki herkese Merhabalar.. Bu forumdan çok güzel bilgiler edindim ve 5 ocakta Duster'a kavuştum.. Ambiance dci 4x2
Aracımda 1. ve 2. viteste düşük devirde bahsedilen titreme sorunuyla 10 gün içinde artarak karşılaştım, ön konsolda özellikle sağ taraftan geliyordu.. Servise götürdüm kalorifer borularının ön taraftaki plastik aksana temas ettiğini tespit ettiler, düzeltildikten sonra titreme ve ses % 90 azaldı..

deeppitane' Alıntı:
Fabrika çıkışı mı eğriymiş, ağır off road koşullarından dolayı kullanınca mı eğrilmiş?

olay kuyu taş mevzuu gibi olmuş... nerden nereye... ama yinede eğitici oluyor genel olarak... bende duster 4x4.LL. almayı düşünüyom ancak böyle fabrikasyon titreme-tıkırtı-yamulma falan olursa diye düşünüyorum şimdi... ;) :-[

bilalr' Alıntı:
olay kuyu taş mevzuu gibi olmuş... nerden nereye... ama yinede eğitici oluyor genel olarak... bende duster 4x4.LL. almayı düşünüyom ancak böyle fabrikasyon titreme-tıkırtı-yamulma falan olursa diye düşünüyorum şimdi... ;) :-[

Fabrikasyonda oluyor böyle şeyler ben hiç birşey söyleyemiyim acın sikayetvar.com 'u hondadan tutunda bmw 'ye kadar ki yorumları okuyun derim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR