Dacia Duster - 1.5 dci 110 Hp ( Yakıt Tüketimi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan KAR KAPLANI Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 712
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 416,932
Ynt: Dacia Duster - 1.5 Dci 110 Hp ( Yakıt Tüketimi)

aracımı 8 ocakta kar yağarken aldım.
hadi kış dedik ,motor yeni dedik kullandıkça düşer dedik,
filtreyi değiştirdik.
lakin ne yapsak boş kışın 8,4 yakan araba yazın klima ile 9,5 yakmaya başladı.
sevgili duster almaya niyetli arkadaşlar ,şayet dağa bayıra çıkmayacaksanız 90 bg 4x2 den başkasını almayın.
en az 2,5 --3 lt fark aralarında
bizim gibi ayda bir kere çamura giricez ,yok istanbula kar yağacak deyip kalan 29 gün mazot parasına çalışmayın.
UNUTMAYALIM ARAÇLARDAKİ EN BÜYÜK GİDER YAKITTIR.vergiymiş sigorta bakımmış bunlar senede 1 gün .yakıt hergün.
saygılarımla...

Etiketler

Ben yol bilgisayarina artik guveniyorm.
Ankarada hafta sonu shell GTL aldim pompa atinca dolumu bitirdim. 370 km yol yaptim. Harcanan yakit 17 ltydi. Ayni pompadan yakit aldim ve pompa 16.7 litrede atti. Demekki dogru ki zaten ben su an 4.8lerle geziyorum 10 gundur.

devit3' Alıntı:
filtreyi değiştirdik.
sevgili duster almaya niyetli arkadaşlar ,şayet dağa bayıra çıkmayacaksanız 90 bg 4x2 den başkasını almayın.
bizim gibi ayda bir kere çamura giricez ,yok istanbula kar yağacak deyip kalan 29 gün mazot parasına çalışmayın.
UNUTMAYALIM ARAÇLARDAKİ EN BÜYÜK GİDER YAKITTIR.vergiymiş sigorta bakımmış bunlar senede 1 gün .yakıt hergün.
saygılarımla...

Ekleme yapmak istiyorum

Arabayı kısa mesafa ve sadece trafikte kullanıyorsanız bu rakamları görmeniz olağan.

Açıkcası ben sadece büyük şehirde kullanıcam çok çok nadir araziye çıkarım derseniz, tercih sebebiniz olmamalı gibi.

devit3' Alıntı:
filtreyi değiştirdik.
saygılarımla...

Kesinlikle katılıyorum arkadaşlar. Hatta şöyle bir ekleme yapmak istiyorum. 4x2'lerin arazi kabiliyeti de hiç azımsanacak gibi değil. özellikle yeti vb. araçlarla kıyasladığınızda. sonuç olarak yükseklik, yaklaşma-uzaklaşma açıları 4x4'lerle aynı. bence 4x4 'ün hakkını verecek kadar arazi çıkmıyorsanız, yaşadığınız yerin iklim, yol vs. durumları nedeniyle 4x4 zorunlu değilse, 4x2 almak mantıklı geliyor. bu yazdıklarımdan şu sonuç çıkmasın lütfen: 4x4 gereksizdir demiyorum asla. aksine eğer yakıtı önemsiyorsanız ve 4x4 kabiliyetine ihtiyacınız yoksa diyorum. benim araç henuz çok yeni olmasına rağmen yaklaşık 600 km şehir içi ve hafta sonu hafif off-road (yaklaşık 70-80km, 1.-2. viteste) kullanımıyla şu an için ortalama yakıt tüketimim 6,1 lt. herkese kazasız belasız sürüşler dilerim...

Yukarıdaki mesajım işin şakası ama Duster söylenenin/bilinenin aksine 3-4-5 litre/100km fazla yakıyormuş ben sakin kullanımda 5,5 LT/100km olarak biliyordum 8-9 litreler ciddi büyük rakamlar. Birde 4X4 ölçümü yapan değerli kullanıcılar, ölçümleri 4X2 olarakmı yoksa 4X4 olarakmı yapıyorsunuz, hemen ikinic soru ise 4X4 modu ve 4X2 modunda kullanım arasında bariz tüketim farkı oluyormu.

levent7753' Alıntı:
Yukarıdaki mesajım işin şakası ama Duster söylenenin/bilinenin aksine 3-4-5 litre/100km fazla yakıyormuş ben sakin kullanımda 5,5 LT/100km olarak biliyordum 8-9 litreler ciddi büyük rakamlar. Birde 4X4 ölçümü yapan değerli kullanıcılar, ölçümleri 4X2 olarakmı yoksa 4X4 olarakmı yapıyorsunuz, hemen ikinic soru ise 4X4 ve 4X2 kullanım arasında bariz tüketim farkı oluyormu.

4X4 110 BG

troyexplorer' Alıntı:
Yolbilgisayarcılarına hitaben ,onlar kendilerini bilir ...
2.4 yakıyorum gör ama inanma kendini kandırma :p :p

Boşa yakıt tüketen arabadan çok boşa oksijen tüketen insanlar var bu devirde

devit3' Alıntı:
.....lakin ne yapsak boş kışın 8,4 yakan araba yazın klima ile 9,5 yakmaya başladı.
UNUTMAYALIM ARAÇLARDAKİ EN BÜYÜK GİDER YAKITTIR....

Azizim, dağa bayıra çıkmayacak arkadaşlarımı 4x2 alsınlar, buna katılırım.
En büyük gider yakıttır, doğru tespit.
Fakat 4x4 ile 4x2 arasında 2.5-3 litre olması mümkün değil; % 15'lik bir fark var.

8.4 ve 9.5 yol bilgisayarı mı, "depoya giren-cepten çıkan" mı?

Şayet yol bilgisayarı ise, yanlış. (Benimkinde kesinlikle % 10 fazla gösteriyor) İkincisi ise, kullanım tarzında bir sorun var demektir. Ben o kadar uğraştım, yavaş gittim vs. vs., dediğin rakamlara çıkamadım. Diğer örnek: Arabayı ben kullandığımda mazot bitmek bilmiyor, acemi çocuklarıma ders veriyorum, çizgiler eksile eksile bi hal oluyor.

Klimanın artı yakıt sarfiyatını bir ara hesaplamıştık, ama kesinlikle dediğin rakam kadar değil.

Şimdi diyeceksin ki ne kadar zamanlık bir tecrübe; 3 yıllık ve 50 bim km.lik...

Herkese saygılar.

cagatay67' Alıntı:
Boşa yakıt tüketen arabadan çok boşa oksijen tüketen insanlar var bu devirde
Kendini bilenlerden biri atlamış hemen ,daha dik bir rampaya denk gelirsem 1.0 a da düşürüp resmini koyucam buraya ;D ;D ;D

olguncandan' Alıntı:
Azizim, dağa bayıra çıkmayacak arkadaşlarımı 4x2 alsınlar, buna katılırım.
En büyük gider yakıttır, doğru tespit.
Fakat 4x4 ile 4x2 arasında 2.5-3 litre olması mümkün değil; % 15'lik bir fark var.

8.4 ve 9.5 yol bilgisayarı mı, "depoya giren-cepten çıkan" mı?

Şayet yol bilgisayarı ise, yanlış. (Benimkinde kesinlikle % 10 fazla gösteriyor) İkincisi ise, kullanım tarzında bir sorun var demektir. Ben o kadar uğraştım, yavaş gittim vs. vs., dediğin rakamlara çıkamadım. Diğer örnek: Arabayı ben kullandığımda mazot bitmek bilmiyor, acemi çocuklarıma ders veriyorum, çizgiler eksile eksile bi hal oluyor.

Klimanın artı yakıt sarfiyatını bir ara hesaplamıştık, ama kesinlikle dediğin rakam kadar değil.

Şimdi diyeceksin ki ne kadar zamanlık bir tecrübe; 3 yıllık ve 50 bim km.lik...

Herkese saygılar.
Hocam bir önceki sayfada yolbilgisayarına nasıl hükmedilirin resmi var , yani kişi isterse orda 2 lt lik rakamlarada düşer isterse 10 lt yede çıkar , yolbilgisayarını kaale almayın diye defalarca söylendi burda nafile anlamak istemiyorlar bence bu konuyu kaldırsınlar işe yarar şeylere çalışalım

Ben 500-600 km sonunda 5.0 lt ulasmayi baz alirim. Yoksa 90 km hizda resetleyip yol bolgisayarinda gordugumu kaale almam. Zaten 500 km sonra yol bilgisayari ortalamasi kolay kolay degismiyor.

4x4 110 hp araçla 3.5 ları gördüm diyip resim koyan adamlar var burda güray hocam sende bir problem yok fabrika değerlerinin altında söylemiyorsun en azından

troyexplorer' Alıntı:
Hocam bir önceki sayfada yolbilgisayarına nasıl hükmedilirin resmi var , yani kişi isterse orda 2 lt lik rakamlarada düşer isterse 10 lt yede çıkar , yolbilgisayarını kaale almayın diye defalarca söylendi burda nafile anlamak istemiyorlar bence bu konuyu kaldırsınlar işe yarar şeylere çalışalım

Süleyman kaptan, burada sözünü ettiğim yol bilgisayarı göstergesi, arkadaşımızın da belirttiği gibi, uzun km. ortalaması olan gösterge. Beni sorarsan, ben depo depo ölçerim. Her depoda sıfırlarım, doldururken ne kadar yakıt alacağını bilirim. Gösterdiği litreden daima % 10 aşağısı. 40 mı, 36 litre. Böylece istasyonların pompalarını da ölçmüş olurum. (Bir kez yanıldım; o da galiba mazot erken köpürdüğü için midir nedir, pompa erken attı ve bu değer çıkmadı. Bir kez de, sahtekar benzincide. Adam % 10 ucuz satıyorum ayaklarına reklam yapıyordu; halbuki pompadan % 10 kısmış.)

Yol bilgisayarını kaale almayın denemez.... Ölçün, ne kadar hatalı gösteriyor, tespit edin. Böylece deponuzdaki mazotu bilirsiniz.

Bilgisayarı sıfırlayıp yokuş aşağı biraz gidip yakıt ölçümünü açıp "benim araba 3-4 yakıyor derseniz espri yapmış olursunuz şu mübarek günde. (Oruçluları neşelendirerek bir nevi güzellik de yapmış olacağınız için ola ki yüce Rabbim size teveccühte bulunur. ;D ;D ;D ;D ;D) Ama ciddi ciddi bunu savunursanız -yaptığınız işi niteleyen sıfatı kullanmak istemem ama biraz zarif ifade edebilirim- yanlış yapmış olursunuz.

Ayarlı kalibrasyonlar, tasarruflu yakıtlar, mutlu günler dilerim muhterem Duster kullanıcıları.

Şayet depo göstergeniz çok hatalı/dengesizse, gidin servise kalibrasyon ayarı yaptırın elle.

Deposa ne kadar yakıt kaldığını bilmek, yol güzergahlarına göre, önemli olabilir.

troyexplorer' Alıntı:
4x4 110 hp araçla 3.5 ları gördüm diyip resim koyan adamlar var burda güray hocam sende bir problem yok fabrika değerlerinin altında söylemiyorsun en azından

Koyar vatandaş. 3.5 yaptırıp da 2.5 yaptırıp da resmini çeker ve koyar. İnanmıyorsanız kavga gürültü patırtı yapmazsınız, "bu yanlış" dersiniz olur biter.
Hatta itham etmek istemezseniz şöyle de söyleyebilirsiniz: "Bana öyle geliyor ki, bu ölçüm değişik koşullarda yapılmıştır, mesela kısa mesafe ve olumlu yol koşulları altında yapılmıştır..."

Veya şöyle de söylersiniz: "Yav arkadaş, benimki de 1.5 dCi, bu kadar fark nasıl oluyor? Belli ki ben bu makinayı kullanmayı bilmiyorum."

Veya şunu da diyebilirsiniz: "Demek ki benim aracın pistonları 2.0"

"İlginç bir ölçüm. Benim gösterge nasıl 3.5 değeri alabilir, derhal uğraşmam lazım."

"Arkadaş, valla sen torpillisin, fabrika sana tasarruflu bize müsrif arabayı imal etmiş."

"Demek ki benim mazotçu üçkaatçı...Benimki bir türlü düşmüyor..."

Vs vs vs vs vs.

Gördüğün gibi, bu cevaplar arasında "haddi len" den "atma kardeşim"e, "yav bişey bilmiyorsun, çıkıp ortalığa iddiada bulunuyorsun"a, ha....r len"den "ayıp olluyyo biladerrrr, adamı aptal yerine koma.."ya kadar bir sürü mana var. SEçsin beğensin alsın ;D

Sonuç: üslup önemlidir. Değmez üçbeş litre için kavga ettiğinize. (Böyle üst perdeden yazdım, kusuruma bakmayın, sanıyorum yarım asrı devirmiş biri olarak bu kadarcık hakkımız vardır.)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,678
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR