Dacia Duster - 1.5 dci 110 Hp ( Yakıt Tüketimi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan KAR KAPLANI Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 712
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 416,939

Etiketler
Ynt: Dacia Duster - 1.5 Dci 110 Hp ( Yakıt Tüketimi)

Ne kadar yaktığının ne onemi varki..
Ayda bir depo harcanıyor işte.... cepten çıkan para hep artıyor..

Burası iyice Tofaş forumuna döndü. Bir paylaşımda bulunduk denilmeyen kalmadı. 3.7'lik yakıt tüketimini de gördüm 4.5'i de gördüm şu an şehiriçi 10.7'i de görmekteyim. Sanki bu benim ilk arabamda yol bilgisayarı nasıl kullanılır anlamıyoruz. Ben hatalı bakıyorum kusura bakmayın yada yol bilgisayarım bozuk siz kendi yakıt tüketimlerinizi karşılaştırın durun bende hata ki katıldım muhabbet olsun dedim.

cagatay67' Alıntı:
Burası iyice Tofaş forumuna döndü. Bir paylaşımda bulunduk denilmeyen kalmadı. 3.7'lik yakıt tüketimini de gördüm 4.5'i de gördüm şu an şehiriçi 10.7'i de görmekteyim. Sanki bu benim ilk arabamda yol bilgisayarı nasıl kullanılır anlamıyoruz. Ben hatalı bakıyorum kusura bakmayın yada yol bilgisayarım bozuk siz kendi yakıt tüketimlerinizi karşılaştırın durun bende hata ki katıldım muhabbet olsun dedim.

Sondan başlayalım... Bu üslupla katılmakta hata ettin, doğrudur. Hatadan dönüp dönmemen senin bileceğin şey.

Tofaş forumu deyimi pek anlaşılamadı, ne demekse... Fakat üç-beş mesajla herkesi yargılayamazsın.

Paylaşımın ne anlatır? Yol bilgisayarında bir değer yakalarsın, "hah, işte bu..." dersin; sorun şu ki, o değer kaç km.nin değeridir.... Doğru da bakmış olabilirsin. Ama "500 km. şu şu şu şartlarda gittim ve ahan da tüketim" dersen, anlaşılır. Ama bir değer yakalayıp "işte budur" dersen ve o da anormal bir değerse, itirazlar gelir.

Daha önemli bişey var: senin bulduğun değerin başkaları tarafından da test edilip yakalanması lazım.

Ne yani, itiraz edilemez teknik eleman, en büyük deneyci, yüzdeyüz doğrulanmış bilgi sahibi misin ki gelip burada trip atıyorsun. Tribine ahali onlarca trip atar.

Bu mesajı yazarken senin mesajlarına baktım.... Çok da vakit harcamadım doğrusu. Ama bir kez bir değer yakalamışsın, onun kavgasını veriyorsun. Yav muhterem, biz 50 bin km. neredeyse her depoda gözlem yapıyoruz, her hız ve kullanım şartında... Şimdi sen bana birkaç depoluk tüketimle, bulduğun değeri mesela 3.5 yazsan, sana inanır mıyım? Bir mesajında dikkatimi çekti, 149 km.lik bir ölçümden söz ediyorsun, güldürme adamı arkadaş...

Hadi Allah yolunu açık etsin.
;D ;D ;D

olguncandan' Alıntı:
Sondan başlayalım... Bu üslupla katılmakta hata ettin, doğrudur. Hatadan dönüp dönmemen senin bileceğin şey.

Tofaş forumu deyimi pek anlaşılamadı, ne demekse... Fakat üç-beş mesajla herkesi yargılayamazsın.

Paylaşımın ne anlatır? Yol bilgisayarında bir değer yakalarsın, "hah, işte bu..." dersin; sorun şu ki, o değer kaç km.nin değeridir.... Doğru da bakmış olabilirsin. Ama "500 km. şu şu şu şartlarda gittim ve ahan da tüketim" dersen, anlaşılır. Ama bir değer yakalayıp "işte budur" dersen ve o da anormal bir değerse, itirazlar gelir.

Daha önemli bişey var: senin bulduğun değerin başkaları tarafından da test edilip yakalanması lazım.

Ne yani, itiraz edilemez teknik eleman, en büyük deneyci, yüzdeyüz doğrulanmış bilgi sahibi misin ki gelip burada trip atıyorsun. Tribine ahali onlarca trip atar.

Bu mesajı yazarken senin mesajlarına baktım.... Çok da vakit harcamadım doğrusu. Ama bir kez bir değer yakalamışsın, onun kavgasını veriyorsun. Yav muhterem, biz 50 bin km. neredeyse her depoda gözlem yapıyoruz, her hız ve kullanım şartında... Şimdi sen bana birkaç depoluk tüketimle, bulduğun değeri mesela 3.5 yazsan, sana inanır mıyım? Bir mesajında dikkatimi çekti, 149 km.lik bir ölçümden söz ediyorsun, güldürme adamı arkadaş...

;D ;D ;D
Bunların üstüne söylenecek birşey yok bu konuyla ilgili

Gercek tuketimi cok.merak edenler BOSCH CAR SERViSler tuketim testi yapiyo. Araclarimizin motor bolumundeki yakit hortumlari şık şıklı. Cok kolay. 2 lt hazneli bidoncuklari var. Depodan gelen hortumu cikarip bidoncuga takiyolar. 2 lt mazot bitene kadar yol yapiliyo. Yolda kalinca tekrar depodan gelen hortum eski yerine takilip islem tamam.
Benim arac 400ml ilacli mazotla rolantide 2 saat 20 dakika calisti.

olguncandan' Alıntı:

;D ;D ;D

Bu üslup ile sonuçlanmasının sebebi ben değilim abuk subuk cevap verenlerde. İlk paylaşımıma siz veya sizin gibi biri cevap verip bu şekilde açıklayıcı bir yorumla karşılaşsaydım bende bir oturup düşünürdüm. Mahalle ağzıyla yazılan yorumlar beni bu üsluba yöneltti. Afedersiniz haklısınız.

youngsun' Alıntı:
Gercek tuketimi cok.merak edenler BOSCH CAR SERViSler tuketim testi yapiyo. Araclarimizin motor bolumundeki yakit hortumlari şık şıklı. Cok kolay. 2 lt hazneli bidoncuklari var. Depodan gelen hortumu cikarip bidoncuga takiyolar. 2 lt mazot bitene kadar yol yapiliyo. Yolda kalinca tekrar depodan gelen hortum eski yerine takilip islem tamam.
Benim arac 400ml ilacli mazotla rolantide 2 saat 20 dakika calisti.

Testlerin sonuçlarını yazmanız mümkün müdür ?

Ben carbonclean yaptirmistim Haziran ayinda. Arac rolatide 2 saat 20 dakika calisinca BOSCH CAR servisindeki usta, " genelde clio dizeller 2 saatte bitiriyo ilaci, bu cliodan da az yakiyo" dedi. Ben de arac yazilimli belki ondandir deyince, usta da istersen yol testi yapalim grrcek tuketime bakalim dedi. Ben de yakitla ilgili bi sikayetim olmadigi icin gerekk yok dedim.

4x4.1.5.dci.110.ps. lerin, şehiriçi ort 7.ltr altında yakması zor gibi... sıfır aracımı 20.000.km. dir takip ediyorum, full bakım sonrası 7,6 den aşağı göremedim ş.içi... ş.dışı sorun yok, ort.120.km. hızda da yaklaşık aynı ortalama oluyor, ort 90 km ile ş.dışı gidersem 6-6,5 ltr iniyor... bu versiyon araçta genel durum da bu galiba...
benzinli, dizel-90.ps.lik, 4x2 olanlar zaten az yakıyor biliyoruz onu... :smiley:

bilalr' Alıntı:
4x4.1.5.dci.110.ps. lerin, şehiriçi ort 7.ltr altında yakması zor gibi... sıfır aracımı 20.000.km. dir takip ediyorum, full bakım sonrası 7,6 den aşağı göremedim ş.içi... ş.dışı sorun yok, ort.120.km. hızda da yaklaşık aynı ortalama oluyor, ort 90 km ile ş.dışı gidersem 6-6,5 ltr iniyor... bu versiyon araçta genel durum da bu galiba...
benzinli, dizel-90.ps.lik, 4x2 olanlar zaten az yakıyor biliyoruz onu... :smiley:
aynen benimki de bu durumda
aracım 52000 de ;)

bilalr' Alıntı:
Aynen katılıyorum , bugun bartına gittim 120 -160 km arası süratte klima açık 7,5 - 8 lt arasında oynuyor 100 km geçmeyince 6.5lt kadar dayanamadım ama inebilir sabırlı olunursa , 4x4 110 hp araç 2W dede kullanılsa 110 - 160 km arası iyi yakıyor ama dik rampalarda ve,ara sıra 180 çıkmada zorlanmaması hakkını veriyor diye düşündürüyor

4x4 1.5dci 110 km:11980. son 6392 km ortalaması 6.8 lt. ortalama hız:37.2.uzun yoldada 80-110 km/s hız ile kullanıyorum. hız ortalamasınındüşük kalması çoğunlukla kısa mesafe şehir içinde kullanmam olsa gerek.1,3 linea nın ortalamasıda 5.8 di. bu araca göre veriler normal.veriler bilgisayar verileridir.

1.6.dci.130,ps olsa sorun kalmaz,,, 1.5.dci.110.ps. motora 1500 kg kasa ve 4x4 sistemi yakıt olarak biraz zorluyor...
şehirdışı 100 km hız altında, biraz gidince, yüksek hız ve şehirçi tüketimde artan ortalama, şehir dşında tık tık düşüyo onu biliyoruz..:smiley:
yani esas mesele şehiriçinde yakıt kontrolü... ;) şehir dışında basmazsan fazla yakmıyor, basarsan hakkını veriyor, hızında yakıtında.. :smiley:

arkadaşlar imzadaki araçla bayram tatili tüketim verileri şu şekildedir. yol bilgisayarı verileri ile pompadan alınan-harcanan verilerle de uyumludur.

1) gidiş: ankara-marmaris arası yaklaşık 650 km yol, 2 kişi ve bavullar var. aracı hiç sıkıştırmadım. ara hızlanmalar yavaşlamalar haricinde genel hız 100-110 km hız (bilgisayara göre ortalama hız:82 km/h) ve klima yol boyunca genelde açık olmak üzere: ortalama tüketim 5,1 lt, toplam yakılan mazot:33,4 lt

2) dönüş: 4 kişi ve bavullar, klima genelde açık. ortalama hız 96 km. dönüşte biraz daha hızlı geldik. ortalama tüketim 5,5 lt, toplam yakılan mazot:36 lt

Ben de şuan marmaris teyim.tekirdağ istanbul marmaris+burada ki dağ bayır gezmeler yaklasik
1000 km civarı.ortalama hız 79 km yakıt değeri 7 lt.
4×4 110 bg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,678
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR