Dacia Duster - 1.5 dci 110 Hp ( Yakıt Tüketimi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan KAR KAPLANI Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 712
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 418,136
Ynt: Dacia Duster - 1.5 Dci 110 Hp ( Yakıt Tüketimi)

@cagatay67 , yol bilgisayarının gösterdiği değil ortalama değeri söylüyorsunuz sanırım.
Çok iyiymiş, 4x4 110bg 3.9 a kadar düşebiliyorsa 8lt diye kimse şikayet etmesin : )

olay tamamen kullanıcıda

Etiketler

3.9 'u gördüyseniz harika

ben 100 km hızla 2.300 devir civarı ortalama 6 litre 110bg 4x4 aracta 4x2 konumunda

4x4-90bg' Alıntı:
@cagatay67 , yol bilgisayarının gösterdiği değil ortalama değeri söylüyorsunuz sanırım.
Çok iyiymiş, 4x4 110bg 3.9 a kadar düşebiliyorsa 8lt diye kimse şikayet etmesin : )

olay tamamen kullanıcıda
Söyliyelimde fabrika testlerinde sizi kullansınlar , fabrikadaki şöförler beceremiyor bu işi çok komiksiniz :smiley:

troyexplorer' Alıntı:
Söyliyelimde fabrika testlerinde sizi kullansınlar , fabrikadaki şöförler beceremiyor bu işi çok komiksiniz :smiley:

Ben duster fanatiği değilim. Çok beğenerek kullandığım bir araç ta değil. Renault ve ya Dacia galerim servisimde yok. Yalan dolan söylemem için elimde bir neden yok anlayacağınız. Başlığı gördüm yaşadığım deneyimi paylaştım. 6. viteste 1800 devirde kullandığım zaman sıkılmadan sabit hızda muhabbet edilerek yapılan yolculuk esnasında böyle bir veri elde ettim. Fotoğraf eklemeyi başaramadım link veriyorum çektiğim fotoğrafa bakın. Gerçi sadece ortalama değeri çektiğim için km i yenı sıfırlamıs olduğumuda düşünebilirsiniz saygı duyarım.

link : http://n1306.hizliresim.com/1b/t/pky09.jpg

4x4-90bg' Alıntı:

olay tamamen kullanıcıda

8lt yakıt tüketimini ben sadece zaman zaman şehiriçinde görüyorum şehirlerarası bu mümkün olmadı. Yakın zaman da tekrar zonguldak- sakarya arası giderken bu sefer suratli gittim klima 1 diş açık ve otobanda 150den aşağıya hiç inmedi. Bununla ilgili bir fotoğrafımı daha paylaşayım. Araç bütün yol boyunca 120lere hiç düşmedi 510 km yol yaptım 130 tl mazot doldurdum.

link : http://j1306.hizliresim.com/1b/t/pkymx.jpg

Skoda nın şu yeni çıkan arabasında uğraşmışlar 1.0 motorla 4.2 lere indirmiş yakıtı ,siz 4x4 110 bg 4x2 de de haybeye şaft çeviren aracı yolbilgisayarının gösterdiği rakamlara bakarak 3.9 lara indirdiniz, kendinizi kandırıyor olsanız sorun yok siz öyle sanın diyip geçilecek bir konu ama ben bu kadar yakıyorum diye burda paylaşırsanız diğer kullanıcılara leeem benim aracımda sorun var çok yakıyor dedirttirip arabadan soğutursunuz.

troyexplorer' Alıntı:
Skoda nın şu yeni çıkan arabasında uğraşmışlar 1.0 motorla 4.2 lere indirmiş yakıtı ,siz 4x4 110 bg 4x2 de de haybeye şaft çeviren aracı yolbilgisayarının gösterdiği rakamlara bakarak 3.9 lara indirdiniz, kendinizi kandırıyor olsanız sorun yok siz öyle sanın diyip geçilecek bir konu ama ben bu kadar yakıyorum diye burda paylaşırsanız diğer kullanıcılara leeem benim aracımda sorun var çok yakıyor dedirttirip arabadan soğutursunuz.

Hadi yol bilgisayarı üç aşağı beş yukarı yanlış hesapladı 3.9 olmaz 4.4 olur 4.8 olur benim yolda kalmam lazımdı 60 tl lik mazotla sakarya-zonguldak arası gidiş dönüşte... Tamam siz haklısınız madem hiç gerek yok seviye farkı var, inmeme gerek yok.

Diğer kullanıcılar için yazıyorum dediğim gibi bu veriyi elde ederken 6.viteste araba 2000 devir hiç görmedi sürekli alt devirdeydi depoda 2 dişten fazla mazot yoktu sadece 2 kişiydik bagaj boştu klima şehirler arasında hiç açılmadı. Siz araçta kalabalıksınızdır deponuz full dür camınız açık gezersiniz pedala fazla yüklenirsiniz 3bin devir ve fazlasını görürsünüz gibi gibi bunlar yakıt tüketimini arttırmasını beklenen şeyler. Ben kimseyi aracından soğutmak istemem. böyle düşünen, bir kişinin bile çıkacagını bilseydim bu paylaşımı yapmazdım.

cagatay67' Alıntı:
Hadi yol bilgisayarı üç aşağı beş yukarı yanlış hesapladı 3.9 olmaz 4.4 olur 4.8 olur benim yolda kalmam lazımdı 60 tl lik mazotla sakarya-zonguldak arası gidiş dönüşte... Tamam siz haklısınız madem hiç gerek yok seviye farkı var, inmeme gerek yok.

Diğer kullanıcılar için yazıyorum dediğim gibi bu veriyi elde ederken 6.viteste araba 2000 devir hiç görmedi sürekli alt devirdeydi depoda 2 dişten fazla mazot yoktu sadece 2 kişiydik bagaj boştu klima şehirler arasında hiç açılmadı. Siz araçta kalabalıksınızdır deponuz full dür camınız açık gezersiniz pedala fazla yüklenirsiniz 3bin devir ve fazlasını görürsünüz gibi gibi bunlar yakıt tüketimini arttırmasını beklenen şeyler. Ben kimseyi aracından soğutmak istemem. böyle düşünen, bir kişinin bile çıkacagını bilseydim bu paylaşımı yapmazdım.
Sen benim seviyeme inemezsin zaten , çok alltta kaldığın için çıkman lazım ama o kapasiteyi göremiyorum açıkcası.
Arabanın kitabını aç verilere bak birşey bilmiyorsan adamlar o rakamları elde etmek için arabanın içine şöför koymuyacaklar nerdeyse kapalı rüzgarsız ortam vs. vs sen klimadan bagajdan adamdan bahsediyorsun .

troyexplorer' Alıntı:
Sen benim seviyeme inemezsin zaten , çok alltta kaldığın için çıkman lazım ama o kapasiteyi göremiyorum açıkcası.
Arabanın kitabını aç verilere bak birşey bilmiyorsan adamlar o rakamları elde etmek için arabanın içine şöför koymuyacaklar nerdeyse kapalı rüzgarsız ortam vs. vs sen klimadan bagajdan adamdan bahsediyorsun .

Aman sen benden daha üst seviyede ol aynı seviyede olup senin kafa yapında olacağıma.. Hayır amacın ne yani onu anlamıyorum. Ben düşük yakıt tüketimi yaptım diye beni yılın şoförü mü kabul ettiler, ya da ben az yakıyorum siz enayimisiniz okadar para veriyosunuz sizin arabalar bozuk demeyemi getiriyorum yada benim arabam şoförlüğüm en iyisi ya siz kimsiniz mi demek istedim hangi bakış açısından bakıyosun bi anlasam. Paylaşmaz olaydım lanet olsun elimde sayısal veri olmasa benim yol bilgisayarı ötmüş diyecem paylaşmazdım zaten.

Olmuyacak şeyleri burda paylaşıp kafa karıştırma diyorum . Algılama zorluğu da var sanırım

troyexplorer' Alıntı:
Olmuyacak şeyleri burda paylaşıp kafa karıştırma diyorum . Algılama zorluğu da var sanırım

Algılama zorluğu olmaz olur mu deminden beri anlatmaya çalışıyorum yok almadı kafan birtürlü. süratli ve süratsiz giderken 2 tane foto paylaştım yinede yok. 180 ibreyi gördüğüm zaman 510 km yol yaptım 130 tl mazot aldım mazotun litre fiyatı 4.23 tü. Hesapla hadi. Otobanda 150 den aşağıya düşmedim diyorum onun harici bütün yol boyunca 120 den aşağıya düşmedim ve 130 tl lik mazot yaktım. Benden bu kadar inanmak isteyen inansın. Dahada fazla sinirlerimi geremem, son yorumum.

Merhaba;
Aracımı alalı tam 14 ay oldu. Aldığım ilk günden beri sanırım benden ötürü agresif ve seri kullanmamdan dolayı 7,9 ile 9 lt arası gidip geldim. Dün Kozan Adana arası 80 km'yi azmettim, dişimi sıktım, içime attım ve görmemezlikten geldim. 2000 devir 6. vites ve 90 km hız ile autu mod sürekli klima 80 km'de 6,7'ye düşürdüm. Nasıl mutluyum , nasıl mutluyum anlatamam.

Herkese selamlar, sadece paylaşmak istedim.

İSTANBUL -YENİÇİFTLİK 110 km araçta 4 kişi
sürat 140-160 aralığı
gösterge ortalaması 9 lt
istanbul şehiriçi 8.5 lt altına düşemedim.
radar kontrollü yolda 70km ile en düşük 6.2 lt gördüm bir kere
Bu 3.9 nasıl oluyor bizdemi bir şey var yoksa bizim araçlardamı bir problem var anlayamadım gittim.neredeyse %50 fark var .
ha diyeceksinizki çokmu agresif kullanıyorsunuz.
bundan önceki sıfır aldığım kia marka kamyoneti 100 000 km de fren balatalarını değiştirmeden sattım .
diğer aracım olan 2005 sembolle klima açık 1000 yi km geçtiğimiz oluyor(şehirler arası)SAYGILARIMLA.....

Gecen hafta sonu Istanbul Ankara arasi Boluya kadar 100-110 , Boludan sonra aşırı yuklu bi Dusterla Ankara giselere kadar 140-160 km hizlarda pes pese gittik. Sanirim o 110 luk 2 cekerdi ccunku o yukle yokuslari 160la cikiyordu. Benim ortalamam 5.6 oldu. Donuste sakin geldim ve bu ortalama Istanbula vardigimda 5.2 ye dustu.

troyexplorer' Alıntı:

Ben 4.5 lt ortamayı 1 dolu depoda test ettim. (Test ettim = doldurulan depo litresi / Gidilen yol)
Sen de komiksin : )

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR