Ynt: Dacia Duster - 1.5 Dci 110 Hp ( Yakıt Tüketimi)
troyexplorer' Alıntı:
4x4 110 hp araçla 3.5 ları gördüm diyip resim koyan adamlar var burda güray hocam sende bir problem yok fabrika değerlerinin altında söylemiyorsun en azından
Koyar vatandaş. 3.5 yaptırıp da 2.5 yaptırıp da resmini çeker ve koyar. İnanmıyorsanız kavga gürültü patırtı yapmazsınız, "bu yanlış" dersiniz olur biter.
Hatta itham etmek istemezseniz şöyle de söyleyebilirsiniz: "Bana öyle geliyor ki, bu ölçüm değişik koşullarda yapılmıştır, mesela kısa mesafe ve olumlu yol koşulları altında yapılmıştır..."
Veya şöyle de söylersiniz: "Yav arkadaş, benimki de 1.5 dCi, bu kadar fark nasıl oluyor? Belli ki ben bu makinayı kullanmayı bilmiyorum."
Veya şunu da diyebilirsiniz: "Demek ki benim aracın pistonları 2.0"
"İlginç bir ölçüm. Benim gösterge nasıl 3.5 değeri alabilir, derhal uğraşmam lazım."
"Arkadaş, valla sen torpillisin, fabrika sana tasarruflu bize müsrif arabayı imal etmiş."
"Demek ki benim mazotçu üçkaatçı...Benimki bir türlü düşmüyor..."
Vs vs vs vs vs.
Gördüğün gibi, bu cevaplar arasında "haddi len" den "atma kardeşim"e, "yav bişey bilmiyorsun, çıkıp ortalığa iddiada bulunuyorsun"a, ha....r len"den "ayıp olluyyo biladerrrr, adamı aptal yerine koma.."ya kadar bir sürü mana var. SEçsin beğensin alsın ;D
Sonuç: üslup önemlidir. Değmez üçbeş litre için kavga ettiğinize. (Böyle üst perdeden yazdım, kusuruma bakmayın, sanıyorum yarım asrı devirmiş biri olarak bu kadarcık hakkımız vardır.)