Cross Motor Tavsiyeleriniz?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan muammerr.58 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 26,765

muammerr.58

Ana Kamp
[size=12pt][size=10pt]
slm ben yeni bi cross alacam ne önerirseiniz 250 ve 200 lük bi corss düşünüyorum sıfır 3,000 tl felan param var ne önerirsiniz yuan YK 200GY-2 CROSS düşünüyorum nasıl önerirmisiiz bi yardım bu hafta alacağım inşllah​
[/size][/size]

Etiketler

Ynt: Cross Motor Tavsiyeleriniz?

Ben HONDA XL200 kullanıyorum gayet te memnunum. Eger cross yapıp motosikletin haşatını çıkaracaksanız RAMZEY 200cc iyidir. Arka zincir dişlisinin bir diş büyüğü ile değiştirirseniz arazide daha iyi bir güç elde edersiniz. Aslında ne RAMZEY 200 nede HONDA XL200 cross motosiklet değiller. Cross dediniz mi motor 2 zamanlı olmalı ve cross motorların enduro motorlara göre şanzıman ve vites oranları farklıdır bunları bilmekte fayda var. RAMZEY200 vurduya kırdıya daha iyi gelir, parçaları da ucuz. Eğer bizim gibi dağlarda derelerde tepelerde gezicem diyorsanız HONDA XL200

HONDA XL200 alırsanız eğer benle mutlaka iletişim kurun birkaç tavsiyem olucak

ben daha önce ramzey qm200 gy kullanıyordum daha sonra bunu üstteki resimlerde de gördüğünüz husqy ile değiştirdim. Murat Bey'in de dediği gibi gerçek bir cross makina ne honda xl200 e benziyor ne de ramzeye

yenilerr 027.jpg

2008-husqvarna-cr-125-5w.jpg

merhaba, 3000 tl olduğuna göre ben ramzey tavsiye ederim. Bende ramzey kullanıyorum başlangıç için ideal,

iyi geceler aldınızmı bilmem ama benim düştüğüm yanlışa düşmeyin derim.2005de mondial ut 150 aldım ve hata yaptığımı anladım ve hemen sattım.tabi üstünden sağlam bir düşüşten sonra ;D onu almadan önce 2001 125 cc lik hugsvarna denedim müthiş bişeydi keşke onu alsaydım dedim daha sonra.size tavsiyem sıfır diye işe yaramaz çin imalatı yada türkiye montajı alacağınıza birkaçyaş eski olsun ama adam gibi bir makina olsun derim.saygılarımla (yamaha,hugsvarna,hysoung olabilir)

3000 TL civarına gerçek cross makine almak çok zor.
Anladığım kadarıyla sizin cross diye tabir ettiğiniz motoru aynı zamanda yolda da kullanmak isteyeceksiniz, bu durumda zaten o motor cross olmaktan çıkıp yol kullanımına uygun hale gelecektir.
Eğer amacınız yarışlara katılmaksa 3000 TL. ile mümkün değil ama keyifse ben kullanmadım ama Ramzey için kötü söz söyleyen pek duymadım.
Tabi mümkünse XL200 ama bilen birinden yardım alın motoru alırken, DT125 de olabilir gerçi temizini bulmak XL200'den daha da zor olur.

Motordan ne beklediğiniz önemli...
Ama o paralara ramzey olabilir... Ön takımı değişirse, cross a da gelir.Belki yarıştırmaz ama idman yaptırır. Mevcut hali ile bozuk yol, hafif arazide kullanabilirsiniz...Hoplayıp zıplamaya kalktığınızda yere iniş anını bir daha unutamazsınız, dağılır (sınız)..
Amaç cross ise gerçekten ön takım çok önemlidir, yaklaşık bir ramzey parasını ön takıma vermeniz gerekecektir.Ama unutmamak gerekir ki, ilk darbeyi alan ön takımdır... Alacağınız herhangi bir çin makinası ile, cross yapmaya kalkmayın...

Tabi dediğim gibi bir ramzey artı bir ön takım yerine, alın bir japon, kendini ispatlamış bir makina, kafanız rahat olsun...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,684
Kayıtlı Üye Sayımız
166,532
Kaydolan Son Üyemiz
Tanersezen

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR