CR-V 'de kış lastiği seçimi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan KILINÇ Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 21,537

KILINÇ

Fulltime Outdoor
Yer
Ağrı Doğubeyazıt
Merhabalar 98 model cr-v aldım avcılık yaptığım için bu aracı yarı köy yollarında bazen çamurlu yollarda yarı şehirde kullanacağım yollar kar ve buz olduğunda beni üzmeyecek hangi marka ve model bir lastik önerirsiniz.

Etiketler
Ynt: CR-V 'de kış lastiği seçimi

KILINÇ' Alıntı:
Merhabalar 98 model cr-v aldım avcılık yaptığım için bu aracı yarı köy yollarında bazen çamurlu yollarda yarı şehirde kullanacağım yollar kar ve buz olduğunda beni üzmeyecek hangi marka ve model bir lastik önerirsiniz.

Bu durumda almanız gereken lastik tipi A/T tipi olmalı.
Bu arada ebat nedir.

Aracımın lastik ebatı 205 70 15 bu arada A/T ler esasında yazlık olduğunu buzlu yol hariç diğer kış koşullarında iyi olduğunu duydum.Buzda perfomansının iyi olmadığı doğrumudur?

KILINÇ' Alıntı:
Aracımın lastik ebatı 205 70 15 bu arada A/T ler esasında yazlık olduğunu buzlu yol hariç diğer kış koşullarında iyi olduğunu duydum.Buzda perfomansının iyi olmadığı doğrumudur?

Yok,hayır yanılıyorsunuz.
A/T tipi lastik adındanda anlaşılacağaı gibi All Terrain (tüm yol şartları ).
Yani kısacası on-of road lastiğidir (asfalt,kar-buz,çamur ).Tabi bunlarında derecesi vardırki uzatıpta kafa karışıklığına sebep olmıyım.

Buz çok ayrı bir zemin türüdür.

Bu lastiği şöyle düşünün kısaca,hepsinden biraz,ama hiç birinde mükemmel değil.
Mükemmellik kıyasınıda şöylke yapınki kafanız karışmasın.

A/T,asfaltta(kuru-ıslak) asfalt lastiği gibi seyir verileri içermez.
A/T,kar-buz da kış lastiği gibi verileri yoktur.
A/T, bir M/T (çamur ) lastiği gibi yol dışı verileri yoktur.

A/T,kış koşullarında asfalt lastiğinden daha güvenlidir.
A/T,yaz koşullarında kış lastiğinden daha güvenlidir.
A/T,gerek yaz gerekse kış(kar-buz) koşullarında M/T den daha güvenlidir.

Yani,hepsinde tam değil,ama hepsinden biraz şeklinde ki bu biraz sizi korkutmasın,ortalama koşullara göre yeterli verileri vardır.

Ben kış lastiğini yalnızca kışın kullanacağım yaz gelince sökeceğim bu yüzden sizce A/T ler mi yoksa bildiğimiz kışlık lastiklermi daha avantajlıdır bu arada bildiğimiz derken genel kış lastiklerini kastediyorum.Birde bu A/T lere baktığımda diş kalınlığı ve görünümü olsun daha kış lastiği gibi duruyor insana daha bi güven veriyor ama artı ve aksilerini iyice öğrenmek istiyorum.kış lastikleri genelde vakumlu oluyor A/Tlerde vakumlumudur aklıma gelmişken yazıyım buzda performansının iyi olmadığını bu sitede okumuştum. Bana yardımcı olduğunuz için ayrıca teşekkür ediyorum.

KILINÇ' Alıntı:
Ben kış lastiğini yalnızca kışın kullanacağım yaz gelince sökeceğim bu yüzden sizce A/T ler mi yoksa bildiğimiz kışlık lastiklermi daha avantajlıdır bu arada bildiğimiz derken genel kış lastiklerini kastediyorum.Birde bu A/T lere baktığımda diş kalınlığı ve görünümü olsun daha kış lastiği gibi duruyor insana daha bi güven veriyor ama artı ve aksilerini iyice öğrenmek istiyorum.kış lastikleri genelde vakumlu oluyor A/Tlerde vakumlumudur aklıma gelmişken yazıyım buzda performansının iyi olmadığını bu sitede okumuştum. Bana yardımcı olduğunuz için ayrıca teşekkür ediyorum.

1-Kış şartlarındaki avantajı soruyosanız tabiki kış lastiği A/T lastiğe göre daha avantajlıdır.
2-Yıllardır derim,sadece sırt desen yapısına bakarak bir lastiğin daha güven verici yada güvensiz olması gibi kanılara kapılmak,büyük hatadır (ha ayrıca,sırt yapısındaki çok küçük farklılıklar görsel olarak,seyir parametrelerinde büyük farklar olarakta yansıyabiliyor).İşin birde malzeme bilimi var çünkü.
(lastiğin sıcaklık v.s gibi değerlere bağlı olarak,çalışması gibi )
3-Vakum ki biz lamel deriz,evet A/T de de var zaten olmalıda,fakat kış lastiklerindeki düzende ve dizilişte olmazlar,bunun dışında blok senkronizasyonu da farklıdır ki böylede olmalı,ayrıca dediğim gibi malzemede farklı.
4-İşte A/T nin buzda kış lastikleri kadar iyi olmamasını 3. maddede birazda olsun açıklamış oldum.
5-Rica ederim :smiley:

İşte burda ben bitiyorum :smiley:
Ne yazıkki,ben,marka-model v.s gibi konularda forum düzeyinde konuşamıyorum.

Reklam yapmak istemiyorsunuz belirli kurallarınız var demek ki saygı duyuyorum.Bu mesajı okuyan diğer üyelerden de marka konusunda yardım bekliyorum şimdiden teşekürler

selam bu konu benim uzmanlıgıma giriyor diyebilirim
sıralama yapmak gerekirse 4x4 lerde
goodyear
dunlop
michelin
cooper ve avon
fiyat olarak daha uygun düşünürsen onada bakarız

ByEscobar' Alıntı:
buz bizzat test ettim, belki becerikliğimizdendir bilemiyorum ancak A/T buzda çıkmadı, ancak diğer koşullarda gayet süper ;)

Bu tam bir bıçak sırtı.
Çıkabilirdide çıkmıyabilirdide.Buzun yapısı,zeminin eğimi v.s etkenler çok önemli ;)

evet Erkan abi çok haklısınız, zemin baya bi eğimliydi ve buz kırılmayacak kadar kalındı, buzun altınlar su akıyordu, buzları kırabilirsek, kıra kıra ilerleriz diye düşündüm, kırılmadılar :D

herkese slmlar. bende 2000 honda cr-v kullanıcısıyım.kar için sana tavsiye edeceğim lastik lassa snosways era dır.benım aracta su anda takılı ve kıs sartlarında performansı cok iyi. ama asfaltta ses yapıyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,583
Kaydolan Son Üyemiz
onurcagritosun

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR