Coolmatik Buzdolabı Servis (Bakım - Tamir) İhtiyacım Var

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kenan akca Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 31
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,903
Ynt: Coolmatik Buzdolabı Servis (Bakım - Tamir) İhtiyacım Var

Kleo buzdolabı kullanan varmı nasıl dayanıklımı önerebilirmisiniz yada dolapda önereceğiniz marka ve model nedir?

http://www.dogaspor.net/index.php?do=catalog/product&pid=1607

http://www.duyguticaret.net/KAYSU%20%C4%B0NDEX.htm

yada bu nasıl.
http://www.fmminibar.com/040f.php

Etiketler

merhaba sayın yaybek
Bahsettiğiniz dolap amonyak gazlı ve 220 v bu tür dolapların araba aküleriyle kullanılması çok zor . Hem soğutma yapamazssınız hemde akünüzün şarzı tamamen biter.Ancak kamplara girdiğinizde 220v la kullanabilirsiniz. Bu tür dolap kullandım ama randıman alamadım.Soğutması çok yetersiz.Kompresörlü dolap tavsiye ederim
Ben uzun zamandır kompresörlü dolap kullanıyorum çok memnunum. 12-24v coolmatic 50lt herşeye yetiyor.
Dolap bakımlarını ve ayarlarını ELTESN !a yaptırdım çok memnunum. Bu vesileyle ELTESAN!a teşekkür ediyorum.Sizede tavsiye ediyorum.

Kenan Bey,
Maksat 1000 Euro para harcamadan problemi mümkün olduğu kadar çözmek. Ben Uğur derin dondurucuya danfos kompresör takabilirmiyiz onu düşünüyorum. Derin dondurucuların izalasyonu çok daha iyidir.

Verdiğiniz linktekiler 220V ile çalışıyor. Bu amonyaklı absorbsiyon tipi buzdolapları 3 sistem olduğunda daha doğrusu gazla çalıştırdığınızda kullanışlıdır. Bendeki Faik FM060TG 3 sistem. Ayrı buzluk bölümü yok. Kaysu markalarda ise ayrı buzluk var. Elektrikle kullanıldığında bu tür buzdoıolapları 100W kadar güç tüketir. Bu tüketim Coolmatik tip buzdolapların en fazla tüketiminin iki katıdır. 150Ah aküyle şarj etmeden, amonyaklı buzdolabını 18saat çalıştırabilirken, Coolmatik buzdolabını ayarınıza göre 2-3 gün kullanabilirsiniz. Ama amonyaklıda gaz bağlantısı yapınca, büyük tüple 26-33gün hiç elektrik kullanmadan buzdolabınızı kullanırsınız.

Aşağıdaki bağlantıda da buzdolabı konusunda yazışma var.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=25770.0

Abiler teşekkürler verdiğiniz bilgiler için karavan için hazırlığa başlıyorum kısmetse şimdiden ürün araştırması yapıyorum Sayın Rüzgar'ın verdiği adrese danışıp ona göre hareket edeceğim.

Ferhat Bey merak ettiğim soruya cevap vermişsiniz sağolun. 3 sistem faik buzdolabı alıp şimdilik elektrikle, sonra da işleri büyütünce gazlı çalıştırırsam nasıl olur diye merak ediyordum. Gaz kullanmayacağım için egzoz gazım olmayacaktı. Soğutmayı da sizin gibi fanla yapacaktım. 200 amperlik bir akü ile de 2 gün idare ederim diye düşünüyordum. Bu durumda aküm ancak 1 gün yetecek. Bu arada kompresörlü yerli imalat coolmatic nasıl yaparım onu bulmaya çalışıyorum. He iki sisteminde + ve - leri var.
Coolmatic model (Waeco veya Dometic veya Elektrolüx- hepsi aynı marka galiba) alcak olsam üsten kapaklı olanları değil de normal buzdolapları gibi önden kapaklı olanları alırım. Üstten kapaklılar bana göre çok kullanışlı değil. Alttan bir şey alırken üsttekiler çıkartmak gerekebiliyor bu da kapağın uzun süre açık kalmasına sebep olabiliyor.

http://www.otobuzdolabi.com

Manisa'daki bu firmanın ürünlerini kullanan var mı? İyi gibime geldi.

Buzdolabı seçiminde invertor kullanmamak için 220 V buzdolabı veya derin dondurucudan vazgeçtim. Inventörü arabada çalışır bırakıp dışarı çıkamam galiba. Gaz işini şu aşamada hiç düşünmüyorum. Bu nedenle yukarıda linkini verdiğim 550 YTL civarındaki yerli ürün olan uzman soğutma-CM60 modelini veya ithal Waeco MDC 65 modeli arasında karar vereceğim . Reimo'nun bile 825 Euro'ya sattığı buzdolabı internette 925 Euro civarında satılıyor. Bu da beni yerli malı Türkün malı , herkez onu kullanmalı dedirtiyor. Waeco nun izalasyonu daha iyi ve motoru daha az amper çeker diye düşünüyorum. Ayrıca deep freeze bölümü ayrı. Yerli üründe -20C 'ye kadar soğutur diyor. 4 kat fiyat bu avantaja değer mi ? 12Volt buzdolabı kullananlar 150-200 AH ile 3 gün iadare ettiklerini ve 30 dakika araç çalıştırarak bir 3 gün daha idare ettiklerini söylüyorlar.

Aynı problem bende'de var kararsızım buzdolabı konusunda en ekonomik ve en sağlıklı nedir,arabamın içini yavaş yavaş yapıyorum buzdolabı konusunda bende karar vermem gerekiyor dolap içinde yerini bırakmak için.gelecek cevapları sabırsızlıkla bekliyorum.

Ulusal Kamp Karavan Federasyonu'nun forum sitesinde uzman buzdolabı alan bir kişi memnuniyetsizliğini bildirmiş. Güç canavarı olarak adlandırmış.

Bence Karavancılıkta Duayenimiz Sayın Rüzgar'ında tercih ettiği gibi 3 sistem dolaplardan şaşmayalım. Kampinglerde 220 volt ile diğer kamplarda lpg ile çalıştırın. Enerji sorununuz olmasın.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=25770.0

Ahmet abi ben mümkün mertebe kampinglere girmeyeceğim diye düşünüyorum nerede güzel güvenliği olan bir yer görsem orada kalmayı düşünüyorum o mümkün değilse gündüz istediğim gibi gezip akşamlarıda yerleşim yerlerine çekilip konaklamak istiyorum,bakalım zaman ne gösterecek,buradan çıkan sonuç üç sistem,peki bu üç sistem nasıl çalışır neye ihtiyaç duyar ve kaç paradır.

Verdiğim linkte gerekli açıklamalr var. Ben sahibinden.com da 360 TL ye sıfır portacool (kleo) marka 3 sistem buzdolabı görmüştüm. Ama üstten kapaklıy dı. Size yandan kapaklı lazım.

İlk karavanımda 3 sistem bir buzdolabı vardı. İlk aldığım zaman denemek amaçlı çalıştırdım ama bir daha cesaret edip çalıştıramadım. Aracın içinde ateş yanması üstelik de görünmeyen bir noktada olması içime hiç sinmedi. 3 sistem buzdolaplarının aşırı sıcak alanlarda soğutma performansı çok düşüktür. Daha ılık iklimlerde başarılıdır. Bir de bu buzdolaplarının uzun süre kullanılmaması durumunda içindeki gazın dibe çökmesi nedeniyele sıkıntı yaşanıyor. Buna çözüm için de buzdolabının yerinden sökülüp, ters çevrilerek bekletilmesi öneriliyor...

kenan bey aracınızda kullanılan lcd ekranlı micro controllör bence sorunlu gibi görünüyor. termostad arızası olsa eğer menüsünden müdahele veya bir hile yapılmadığı taktirde lcd menüde arızayla birlikte sinyal verir. siz hiç menüde set değeri haricinde bir arıza kodu gördünüzmü? eğer böyle bir şeye rastladıysanız termostad probu arızalıdır. kafanız karışmasın bahseddiğiniz cihazda fabrika ayarlarına geri dönüldü dediniz . fabrika ayarı demek bu controlörde hafızayı boşaltmak yani sıfırlamak demektir.vede cihazı yeniden programlamazsanız dolab çalışmaz yada düzeni olmaz . saygılar.

Manisadaki arkadaşların takdığı kompresörden kimse memnun deyil, çok elektrik tükettiği aküyü çabuk bitirdiği ve seyir halinde titreşimden etkilendiğini söylüyorlar............12v buzdolabı kompresöründe TEK İSİM DANFOSS, danfoss takmayacaksanız , bu işden vaz geçin, paranıza yazık...........Bürotipi buzdolabı ucuza 12V olmuyor, 12-24V danfoss BD35F komresörün çıplak fiyatı marintekde 1.217 TL..

http://www.marintek.com.tr/marintekdeniz/?catId=124&pId=3495

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.