Avrupa'da vergi uygulamaları ile ilgili detaylı bilgisi olan war mı??
herkese selam ;
Aslen Yamaçparaşüt'çüsüyüm ama uçuş yaptığımız tepelere inip çıkarken bir baktım resmen off-road yapıyoruz.
2004 Ranger XLT'm war. Herhangi bir extra donanım yok. Lastiler standart fabrikasyon Competus. Birkaç kez battıktan sonra.
Bir seferinde aynı gün içinde 2 kez. Vinç'in mutlaka olması, lastiklerinde kesinlikle daha iyi olması gerektiğini fark ettim
Geçen hafta oldukça uygun fiyata 2008 model Ranger aldım. Diğerini ilanda satıyorum.
Tuning ile ilgili sitenizde oldukça başarılı uygulamaları gördüm. Açıkçası imrendim ve kıskandım
Sizlerle kamplarda mutlaka tanışmak isterim. Uçma hevesi olan olursa ayrıca görüşebiliriz.
Ben tandem pilot'u değilim ama kurs almak isteyen olursa ayarlama yapabiliriz. Tabii ki Ankara'da.
Sizlere bir sorum olacak.
Bugün muhasabecim ile de görüştüm yarın bana gerekli bilgiyi verecek ama sizlerin şahit olduğu bir durum warsa onu da bilmek isterim.
Benim 2004 Ranger'in senelik wergisini maalesef kasko bedelinin %5'ini geçmesine rağmen alt vergi grubuna düşüremedim.
Ticari araç olduğu için düşmediği söylendi.Ama geçen hafta satılık ilanında olan aracıma bakmak üzere Trabzon'dan gelen uşak'lar
Kendilerinin sahip olduğu aynı araç için vergiyi alt grup'tan ödediklerini ısrarla belirttiler.
Geçen sene 1300TL vergi verdim. Bu Ocak'ta %10 artışla gene bir taksit geliyor. Bir de diğer araç war. Kendimi bedava köle gibi hissediyorum.
Arkadaşın 100.000 Euro'luk Q7 si war benim 8.000 Euro'luk arabayla aynı wergiyi weriyor
Bu daha komik bir durum.
Benim gariban Fort'un vergisi alt gruba düşer mi?????????? Araç'ı ticari olarak kullanmıyorum,
Aynı zamanda şehir içinde belli saatlerde kullanamamakta ayrı bir sıkıntı.
Bu konuyla ilgili davalar açıldıını duydum ama detaylarını ve nasıl sonuçlandığını bilmiyorum ama uygulamada değişen birşey yok.
Genel uygulama olarak tüm araçlardan aracın kasko değeri üzerinden belli
oranlarda vergi alınması daha uygun olacaktır.
Egzos emisyon oranı ile nasıl ilişkilendirilir bilmem. Tartışılması gereken bir konu
Ayrıca çekme belgeli 1976 a2 Model Anadol aracım war. Toplama işleri bitmediği için trafikte değil ama bu yaz bitirmek istiyorum mutlaka.
Sizlerin yazdığı gibi 2.000 TL gibi bir wergi rakamında o araç bir daha asfalt yüzü göremez.
Devletin hobi sportif yada klasik araç'lar için ayrı bir kategori oluşturması ayrıca uygun olacaktır.
Almanya'da egzos emisyon oranına göre vergi uygulaması war ama detayları bilmiyorum.
Berlin'de bolca emin değilim ama galiba "Trabant" adlı garip bir klasik araba görmüştüm. :'(
Avrupa'da vergi uygulamaları ile ilgili detaylı bilgisi olan war mı?? :
Gökhan Ç.