Çok Yakan ve Eski Araca Yüksek Vergiler Kapıda

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Tempus Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 46
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,776
Ynt: Çok Yakan ve Eski Araca Yüksek Vergiler Kapıda

Gerçekten yazıklar olsun.
Millete porsche ye binme derler kendileri makam arabalarında en son model lükse binerler.
Geçen gün yolum Taksim e düştü. Birde baktım polis arabaları, biri mini cooper birisi Mercedes B serisi. Taksim de devriye geziyorlar. Gözümle gördüm isteyen Taksim e gidip bakabilir. Zabıta nın altında da mini cooper. :mad: İnanamadım. Ya bu ne iş. Milletin belli bir kesiminin bindiği ve büyük çoğunluğun binemediği bu araçlar polisimizin altında devriye aracı. Bu ne bolluk kardeşim. Biz sanki Almanya dayız ve Mercedes bizim yerli aracımız. Artık bu kadarına ne denir siz söyleyin. Ayranımız yok içmeye hesabı...

Etiketler

Bakkan' Alıntı:
Millete porsche ye binme derler kendileri makam arabalarında en son model lükse binerler.
Geçen gün yolum Taksim e düştü. Birde baktım polis arabaları, biri mini cooper birisi Mercedes B serisi. Taksim de devriye geziyorlar. Gözümle gördüm isteyen Taksim e gidip bakabilir.

FSM Köprüsünün iki yakasında da bekleyen birer adet Mini Cooper polis arabası var. Arada İstanbul sokaklarında SUV polis arabaları da gördüm. Sanırım Jandarma'nın L200'lerine özendiler.

Bakkan' Alıntı:
Geçen gün yolum Taksim e düştü. Birde baktım polis arabaları, biri mini cooper birisi Mercedes B serisi. Taksim de devriye geziyorlar. Gözümle gördüm isteyen Taksim e gidip bakabilir. Zabıta nın altında da mini cooper. :mad: İnanamadım. Ya bu ne iş. Milletin belli bir kesiminin bindiği ve büyük çoğunluğun binemediği bu araçlar polisimizin altında devriye aracı. Bu ne bolluk kardeşim. Biz sanki Almanya dayız ve Mercedes bizim yerli aracımız. Artık bu kadarına ne denir siz söyleyin. Ayranımız yok içmeye hesabı...

Poscheye binme fiat a bin diyorlar ama vatandaş zaten fiata değil otobüse zor biniyor. Otobüse binenlere otobüse binme yürüyerek git mi diyecekler. Yazık. hemde çok yazık. gözünün içine baka baka dalga geçiyorlar temiz kalpli iyi niyetli türk insanıyla.

emisyon miktarına göre vergi alınmalı. eğer aracın fabrikasyon değeri ve ölçülen değeri arasındaki sapma belli limitlerde ise muayene anında nromal diliminden değilse daha üst dilimden vergi ödemelei o gün geçerli olan vergi tarifesinden. aynı şekilde pozitif anlada emisyon değeri daha düşükse mesela LPG li olduğu için daha alt dilimden ödemelidir.

örnek olarak 4.0 motorlu ZJ yi verirsek benzinli hali esmiyon faciası. LPG li hali idare edilir oluyor ancak. o halde ait olduğu dilimden ödemeli. motor hacmi tek başına ne ifade eidyorki? 1.2 motorlu 100 bin tl lik arabadan 15 sene eski bir model araç sırf motor hacmi büyük diye daha çok vergi ödüyorsa bu işte salaklık vardır. ayrıca iyi yakıt müşterisidir. bol bol harcar daha ne? bunu görmemek te ayrı bir tuhaflık.

bu arada illa yerli arabayı özendireceklerse vergiyi düşürmeleri yeterli.

yani burada sopa ve sopa görüyorum havuç nerede?

Aslında bizim ülkemizde zaten çok yakan çok ödüyor bişey yapmalarına gerek yok. Yakıt zaten en büyük vergi kaynağı.

o halde eski araca yeni motor atmayı da kolaylaştırmalılar

Tempus' Alıntı:
Aslında bizim ülkemizde zaten çok yakan çok ödüyor bişey yapmalarına gerek yok. Yakıt zaten en büyük vergi kaynağı.

Çok doğru, yerli bir belgesel proğramda izlemiştim. Rakamı iyi hatırlıyorum, sunucunun söylediği doğruysa; İran'da 1 $ karşılığında alınan benzin miktarı 9 (DOKUZ) LİTRE...

Komşu ülkelerdeki güncel akaryakıt fiyatlarını bilen arkadaşlar buraya yazsın, ne kadar kazıklandığımızı bilelim.. :mad:

Mustafad' Alıntı:
Çok doğru, yerli bir belgesel proğramda izlemiştim. Rakamı iyi hatırlıyorum, sunucunun söylediği doğruysa; İran'da 1 $ karşılığında alınan benzin miktarı 9 (DOKUZ) LİTRE...

Komşu ülkelerdeki güncel akaryakıt fiyatlarını bilen arkadaşlar buraya yazsın, ne kadar kazıklandığımızı bilelim.. :mad:

Boşverin daha çok moralimiz bozulur göz görmeyince gönül katlanır derler

huseyinyilmaz' Alıntı:
o halde eski araca yeni motor atmayı da kolaylaştırmalılar

hala iyi niyetlisiniz, dertleri sadece yeni otomobil sattırmak o sektöre hizmet etmek. Ve yerli otomobil çıkartıcak olan yandaşlarına da ortamı yasal olarak hazırlamak.

Bu haber en çok yılbaşından önce yüksek cc'li ve eski model aracını satmayı düşünenleri vurdu bence... Bu belirsizlikte kalkıp da 3000 4000 cc lik eski araç almak akıl karı değil gibi görünüyor. 2-3 ay sabretmek lazım..

dopamin' Alıntı:
Boşverin daha çok moralimiz bozulur göz görmeyince gönül katlanır derler

Varsın moralimiz bozulsun. Bilmeyen yok zaten, yakınımızda bizim kazıktan büyüğü yok..

evet şimdiye kadar yerli bir otomobil yapamayaşımız utanç verici, heleki zamanında yapılmaya çalışılan ve köstek olunan devrim ve otomobil tarihimizin rezaleti imza markaları varken...geçenlerde sanayicilere yerli araç yap diye caka satan!! acaba yerli sanayicilerin hangi kalitede ve hangi fiyata satacakları otomobilleri millete almaları için mecbur hale getirirken acaba kimlerin cebi dolacak? zamanında millete araba diye yutturdukları yıllarca atıyorum sağda ayna yoktu ayna taktım yenilendi diye sattıkları 124, anadol ve reno 12 ler hangi sanayicilerin eseriydi? yapılacak araçların motorları, yakıt sistemleri veya şanzımanları %100 yerlimi olacak oyuncular aynı, aynı olmasada zihniyet aynı bence amaç birilerinin ceplerinin dolması...
benim bildiğim önce toplumun refah düzeyi yükseltirsin sonra vergini alırsın, bunlar vermeden almak istiyorlar.
bu arada yerli ürüne düşmanlığım filan yok, ancak millete yerli diye yutturup elin gavurunu zengin etmesinler..:smiley:

Aahhh sevgili tempus ah.Birde bu yazdıklarını ilgili kişiler okusada işe yarasa.Konuşuyoruz konuşuyoruz hep geri gidiyoruz, söylüyoruz söylüyoruz yine madur oluyoruz. Adamlar ne yapsakda şunlardan 1 yerine 5 vergi alsak hesabındalar.Nasıl olsa itiraz eden yok zıplayan yok canın ne kadar neye istiyorsa okadar vergi koy.

Bu ülkede birçok offroad kulübü mevcut. Doğa tutkunlarının takip ettiği gezenbilir gibi büyük platformlarda mevcut.

Bu platformlarda elbette hukukçularda var, hadi biz bir başımıza avukata gidemiyoruz, bari hukukçu ofroadcılar önayak olsun, topluca davamıdır,şikayetmidir nedir başvuralım, sonuç çıkmazsa avrupaya kadar yolu var. Ki avrupaya giderse bu iş alınan vergileri bile iade yolu çıkar.

Devlet aldığı vergilerle vatandaşa hizmet vermek zorunda, Ama bakıyoruz tüm hizmetler paralı o halde alınan verginin sebebi nedir? nereye gider bu vergiler?

- Sigorta paralı, yılbaşından sonra evde oturan eşimiz içinde extra sigorta primi ödemeye başlayacağız.
-İlaç paralı
-Aile hekimi dediler onuda paralı hale getirdiler ne anladık biz sigorta primi ödemekten.
-Yol deseniz tarlaya dönmüş yollar, Tem lere girsek oda paralı
-Okul deseniz çocuk okutanlar biliyor velhasılı kelam benim 2 çocuğum okuyor, dergisinden okul yakıtına okul tadilatına kadar herşey para, o kadar para ödüyoruz hala eğitim yetersiz diye birde dersaneye yollamak zorundayız.
-İnternetten telekoma kadar herşey takır takır zamlı ama aldığımız hizmet kalitesi 3. dünya ülkeleri ile yarışır.
-Aracı al vergisini ver, muayene yap yine vergi ver, hersene verdiğin vergiye zam yap yine var, dünyanın en pahalı akaryakıtını kullan üstüne yine vergi ver.

Bunlar avrupaya gitse mahkemeye %100 kazanılır. Nitekim giden ve kazanan muhakkak vardır, ama malum basında bunu göremeyiz.

Eklenecek çok ayrıntı var,ama gerek yok hepimizin ortak kaderi bunlar. En azından sessiz kalmayalım bir platform,dernek,örgütlenme vs. içerisine girip hukuki hakkı korumak takip etmek lazım.

Yokmu bu işlere ön ayak olabilecek bir Offroad sever hukukçumuz?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

SON KONULAR

Geri