Çok Yakan ve Eski Araca Yüksek Vergiler Kapıda

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Tempus Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 46
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,776
Ynt: Çok Yakan ve Eski Araca Yüksek Vergiler Kapıda

TurKuaZ' Alıntı:
Bu ülkede birçok offroad kulübü mevcut. Doğa tutkunlarının takip ettiği gezenbilir gibi büyük platformlarda mevcut.

Bu platformlarda elbette hukukçularda var, hadi biz bir başımıza avukata gidemiyoruz, bari hukukçu ofroadcılar önayak olsun, topluca davamıdır,şikayetmidir nedir başvuralım, sonuç çıkmazsa avrupaya kadar yolu var. Ki avrupaya giderse bu iş alınan vergileri bile iade yolu çıkar.

Devlet aldığı vergilerle vatandaşa hizmet vermek zorunda, Ama bakıyoruz tüm hizmetler paralı o halde alınan verginin sebebi nedir? nereye gider bu vergiler?

- Sigorta paralı, yılbaşından sonra evde oturan eşimiz içinde extra sigorta primi ödemeye başlayacağız.
-İlaç paralı
-Aile hekimi dediler onuda paralı hale getirdiler ne anladık biz sigorta primi ödemekten.
-Yol deseniz tarlaya dönmüş yollar, Tem lere girsek oda paralı
-Okul deseniz çocuk okutanlar biliyor velhasılı kelam benim 2 çocuğum okuyor, dergisinden okul yakıtına okul tadilatına kadar herşey para, o kadar para ödüyoruz hala eğitim yetersiz diye birde dersaneye yollamak zorundayız.
-İnternetten telekoma kadar herşey takır takır zamlı ama aldığımız hizmet kalitesi 3. dünya ülkeleri ile yarışır.
-Aracı al vergisini ver, muayene yap yine vergi ver, hersene verdiğin vergiye zam yap yine var, dünyanın en pahalı akaryakıtını kullan üstüne yine vergi ver.

Bunlar avrupaya gitse mahkemeye %100 kazanılır. Nitekim giden ve kazanan muhakkak vardır, ama malum basında bunu göremeyiz.

Eklenecek çok ayrıntı var,ama gerek yok hepimizin ortak kaderi bunlar. En azından sessiz kalmayalım bir platform,dernek,örgütlenme vs. içerisine girip hukuki hakkı korumak takip etmek lazım.

Yokmu bu işlere ön ayak olabilecek bir Offroad sever hukukçumuz?

Çokkk Doğruu

Etiketler

Haklisiniz bir yerlerde sesler duyulur ve o mevzuda belki geri adim atilip vergi veya ek odemeler kaldirilabilir.
Ama unutmayin bastakilerin buna karsi bir ( B ) veya ( C ) veya x y z olmak uzere yeni planlari vardir.
Hemen arkasindan baska vergi rusum harc ve hatta yardim adi altinda yeni odemeler gelir.
Hic sesimiz cikmasin demiyorum ama gelen hucumlari en az hasarla atlatmaya calismaktan baska ne yapabiliriz.
yazinin burasindan sonrasini sildim cunku faydasi olduguna inanmadigim seyler yazmistim.saglikli kalin.

bizim buralarda bir hurşit aga varmış birgün tarladan gelirken bi bakmış karşıdan ırgatlara yemek götüren bir kadın geliyo...
hani aga ya.... şeytan gözüne gözükmüş kadına zorla sahip olacak....
kadını yakalamış başlamış uğraşmaya ama bir türlü işi göremez bir iki üç derken epey bir uğraşmış
uğraşmaya devam ederken kadın demişki aga aga de hadi işini bitir bitireceksen ırgat acından ölecek ;D ;D ;D ;D

ırgat acından öldü devlet vergi peşinde.... ;)

murat067' Alıntı:
bizim buralarda bir hurşit aga varmış birgün tarladan gelirken bi bakmış karşıdan ırgatlara yemek götüren bir kadın geliyo...
hani aga ya.... şeytan gözüne gözükmüş kadına zorla sahip olacak....
kadını yakalamış başlamış uğraşmaya ama bir türlü işi göremez bir iki üç derken epey bir uğraşmış
uğraşmaya devam ederken kadın demişki aga aga de hadi işini bitir bitireceksen ırgat acından ölecek ;D ;D ;D ;D

ırgat acından öldü devlet vergi peşinde.... ;)

öylede Devlet Irgat'ı yatırdı yere uğraşıyor esas mesele o :smiley:

;D yok aslında konunun özü devlet milleti nasıl mikeceğinin peşindeyken millet hala kendini unutmuş ırgatı düşünüyo.... ;D

murat067' Alıntı:
;D yok aslında konunun özü devlet milleti nasıl mikeceğinin peşindeyken millet hala kendini unutmuş ırgatı düşünüyo.... ;D

biz alıştık artık :smiley:

hep yazdım ötv denen verginin kdv sini alan bir devlet ne yapsa yapsın bu millete iyilik etmiyor demektir ... :mad:

0km araçların vergilerinin düşeceğini de pek sanmıyorum zaten, eskilerin vergilerini 0'ların daha üstüne çıkartırlar.

Türk Devletleri tarihinde vergi indirimi veya geçici verginin süresinin bitmesi gibi bir durum var mı ki hiç.

theFaceFistingCyborg' Alıntı:
0km araçların vergilerinin düşeceğini de pek sanmıyorum zaten, eskilerin vergilerini 0'ların daha üstüne çıkartırlar.

Haklısınız ama ; " Eşeğin Aklına Karpuz Kabuğu Düşürmek " denir buna. :D

Avrupa'da vergi uygulamaları ile ilgili detaylı bilgisi olan war mı??

herkese selam ;
Aslen Yamaçparaşüt'çüsüyüm ama uçuş yaptığımız tepelere inip çıkarken bir baktım resmen off-road yapıyoruz.
2004 Ranger XLT'm war. Herhangi bir extra donanım yok. Lastiler standart fabrikasyon Competus. Birkaç kez battıktan sonra.
Bir seferinde aynı gün içinde 2 kez. Vinç'in mutlaka olması, lastiklerinde kesinlikle daha iyi olması gerektiğini fark ettim :smiley:
Geçen hafta oldukça uygun fiyata 2008 model Ranger aldım. Diğerini ilanda satıyorum.
Tuning ile ilgili sitenizde oldukça başarılı uygulamaları gördüm. Açıkçası imrendim ve kıskandım
Sizlerle kamplarda mutlaka tanışmak isterim. Uçma hevesi olan olursa ayrıca görüşebiliriz.
Ben tandem pilot'u değilim ama kurs almak isteyen olursa ayarlama yapabiliriz. Tabii ki Ankara'da.

Sizlere bir sorum olacak.
Bugün muhasabecim ile de görüştüm yarın bana gerekli bilgiyi verecek ama sizlerin şahit olduğu bir durum warsa onu da bilmek isterim.
Benim 2004 Ranger'in senelik wergisini maalesef kasko bedelinin %5'ini geçmesine rağmen alt vergi grubuna düşüremedim.
Ticari araç olduğu için düşmediği söylendi.Ama geçen hafta satılık ilanında olan aracıma bakmak üzere Trabzon'dan gelen uşak'lar :D
Kendilerinin sahip olduğu aynı araç için vergiyi alt grup'tan ödediklerini ısrarla belirttiler.
Geçen sene 1300TL vergi verdim. Bu Ocak'ta %10 artışla gene bir taksit geliyor. Bir de diğer araç war. Kendimi bedava köle gibi hissediyorum.
Arkadaşın 100.000 Euro'luk Q7 si war benim 8.000 Euro'luk arabayla aynı wergiyi weriyor :smiley: Bu daha komik bir durum.
Benim gariban Fort'un vergisi alt gruba düşer mi?????????? Araç'ı ticari olarak kullanmıyorum,
Aynı zamanda şehir içinde belli saatlerde kullanamamakta ayrı bir sıkıntı.
Bu konuyla ilgili davalar açıldıını duydum ama detaylarını ve nasıl sonuçlandığını bilmiyorum ama uygulamada değişen birşey yok.

Genel uygulama olarak tüm araçlardan aracın kasko değeri üzerinden belli :p oranlarda vergi alınması daha uygun olacaktır.
Egzos emisyon oranı ile nasıl ilişkilendirilir bilmem. Tartışılması gereken bir konu

Ayrıca çekme belgeli 1976 a2 Model Anadol aracım war. Toplama işleri bitmediği için trafikte değil ama bu yaz bitirmek istiyorum mutlaka.
Sizlerin yazdığı gibi 2.000 TL gibi bir wergi rakamında o araç bir daha asfalt yüzü göremez.

Devletin hobi sportif yada klasik araç'lar için ayrı bir kategori oluşturması ayrıca uygun olacaktır.
Almanya'da egzos emisyon oranına göre vergi uygulaması war ama detayları bilmiyorum.
Berlin'de bolca emin değilim ama galiba "Trabant" adlı garip bir klasik araba görmüştüm. :'(

Avrupa'da vergi uygulamaları ile ilgili detaylı bilgisi olan war mı?? ::smiley:

Gökhan Ç.

Alıntıdır :

"Dünyanın çeşitli ülkelerinde araçlardan alınan taşıt vergilerine ilişkin olarak aktardığınız bilgilerin son derece eksik olduğunu müşahade ettim ve bazı ayrıntıları eklemeyi uygun gördüm. AB ülkelerinde 0-100 gr/km CO2 salınımı yapan araçlardan sıfır taşıt vergisi alınırken bu miktarın üzerindeki her bir gr/km CO2 salınımı için 1.44 Avro vergi alınmaktadır. Yani CO2 salınımı 139 gr/km olan bir araçtan 39x1.44 Avro tutarında taşıt vergisi alınmaktadır. Şayet araç LPG ile çalışıyorsa CO2 salınımı %75 azaldığı için bu aracın CO2 salınımı 100 gr/km mertebesinin altına inmekte ve bu tür araçlardan sıfır vergi alınmaktadır. Ülkemizde araçların çoğunda LPG olduğuna göre ve CO2 salınımı da %75 azaldığına göre bu sisteme göre çok az araçtan vergi alınabilir. Sanırım burada amaç havanın temiz tutulmasından ziyade vatandaşı soyarak bütçe açığının kapatılmasıdır!! 2012 yılında Ülkemiz KYOTO anlaşmasının temel hükümlerine uymak zorunda ve ülke genelinde karbon salınımını %60 oranında azaltmak zorunda. Bence işe önce havayı daha fazla kirleten fabrikalardan başlamalı ve doğalgaz fiyatları düşürülerek insanların kalitesiz kömür, çıkma atık yağ vs. yakarak ısınması engellenmeli. Ankara'da yaşayan birisi olarak akşam saatlerinde bir Şaşmaz sanayi Sitesine veya Ostim San. Sitesine bir gidiniz, hava kirliliğinden göz gözü görmüyor. Bütün tamirciler çıkma araba yağı yakarak ısınıyor ve havaya kanserojen duman veriyorlar; devlet dediğin önce bu sorunları çözer! Sonra makalenizde eski araçların daha fazla havayı kirlettiklerinden bahsediliyor, bu bilgi kısmen doğru olsa da oldukça eksik ve yanlış bir bilgidir. Aracın piston sekmanları yenilenmişse, subap lastikleri değişmiş ve yanma odasına yağ kaçırmıyorsa bu arracın ateşleme sırasında havaya salacağı karbon miktarı fabrika verilerinin aynısı kadar olacaktır, yani artmaz.Buna en canlı örnek benim topladığım 1980 model amerikan arabasıdır. Bu arabamın ekzost muayenesini yapan firma karbon salınım miktarını görünce çok düşük olduğu için hayrete düştü. AB ülkelerinin çoğunda insanlar halen 15-20 yaşında araçlara biniyor ve bu araçlar bakımlı olduğu sürece doğaya ve insan sağlığına sıkıntı olmuyor.Umarım yetkililerimiz yeni motorlu taşıtlar vergisi sistemini AB ülkelerindeki gibi birebir uygularlar; yoksa LPG kulanan bir aracın emisyonunu sadece ilk çalıştırmada harcadığı benzine göre hesaplayacaksa bu hiç de adil bir vergilendirme olmaz.
Saygılarımla "

kaynak : http://www.motorlutasitlarvergisi.com/

MTV de kasko indirimi uygulamasında, gerçek kişi yada , tüzel kişi ( şirket ) ayırımı yoktur , her ikisinede uygulanmaktadır,

Kürşat bey yine güzel bir konuya parmak basmış butun cevapları okudum ama maalesef bir çoğuna katılsamda gerçek sebeple ilgili bir yaklaşım göremedim.

Herhangi bir şekilde ufaktan yada yakından aşağıda yazacağım mantığa KATILMIYORUM!

Geçen hafta içinde Ankarada bir Eski bürokrat yeni hukumet partisinin millet vekili ile görüşmede şu konu geçti ;

Benzin Dışa bağımlı Otomotiv dışa bağımlı bu ikisindedede yapılacak dusus (yüksek vergi ile frenlendiği için zaten düşürülecek birtek şey Vergi) birbirinin tüketimini tetiklediği gibi Cari açığı fırlatıp ekonomiyi tepetakla eder (burdan kasıt yüksek Cari açık oranından dolayı yabancı yatırımcıların riskli görmesi ve gelmemesinden dış borçlanma ya kadar genel durum) bu sebepten mevcut durumda frenlemeye devam edilmekte...

Bu açıklamayı ekonomist arkadaşlarla polemik çıkartmak veya bu görüşü onayladığım için yazmıyorum bende 5200cc araca sahibim sadece bildiğimi paylaşıyorum.Anlaşılan Petrol bulunması için duaya devam (ki Karadenizde bulunamadı ve araştırma tamamlandı geriye kaldı Akdeniz)...

Kyoto protokolü mevcut global krız ortamında zaten yalan oldu en buyuk sera gazı salınımı yapan devletler imzalamadığı gibi üstüne Kanada geçtiğimiz ay çekildiğini açıkladı kısacası bunun sebebi kyotoda olamaz sadece bahanesi olabilir....

Kısacası nereye kadar devam edilecek göreceğiz allah hepimize güç versin...

çok paramız olsa zaten yeni arabaya binerdik. benim çokmu hoşuma gidiyor sanki 20 yaşında arabaya binmek. Ne yani az vergi vermek için 40-50 bin lira masraf yapıp sıfır araçmı alacağım. bu konu başlığını okudukca sinirim hopluyor.

Formu okuyan yada okuyamayan herkeşin yeni yılını kutlarım

yolu sevgiden geçen herkes ile bir gün bir yerlerde karşılaşırız

;) :D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

SON KONULAR

Geri