Çok mu Yakiyor....?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan beatrix Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 20
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,470

Etiketler
Ynt: Çok mu Yakiyor....?

LPG taktıktan sonra yol bilgisayarında değerleri okuyabiliyormuyuz. Bende GOLF vardı LPG taktıktan sonra yol bilgisayarı devre dışı kalmamıştı. Kaç litre LPG harcadığını gösteriyordu. 5.2 lerde böyle bir durum var mı?

Hayır,95 cherokee 5.2 yı aldıgımda tup taktırdım(e-gas) ve problemsız kullanıyorum .Yol bilgisayarımda hem tupte hemde benzınde tum fonksıyonları ıle çalısıyor.ama tupte verdıgı degerler gerçek gaz tuketım degerımı onu anlayamıyorum kım sanmam çunkı ecu tamamen benzıne gore çalısıyor.

Yol bılgısayarındakı degerlerden bıkac lıtre fazla harcar lpg.lpg nin yogunlugu benzın gıbı olmadıgından(sıtede bunula alakalı bır konuda vardı) bıraz fazladır.

Millet konu bu kadar ciddi degildi, ::smiley:
Arabanin arkasindaki resmi okuyun... ;D ;D ;D

Türkcesi; "ittir...et yakit tasarrufunu "

Asıl Jeep yazısı : 'Keep Driving Your Hybrid , I Need The Gas'

yol bilgisayarı şamandıraya göre bilgi verdiğine göre ve lpg sisteminde bilgisayar ile bir bağlantı olmadıgına göre lpgde kullanılan araçların yol bilgisayarının yakıt sarfiyatı vb. bilgileri gecersizdir diye düşünüyorum

ozanyur' Alıntı:
yol bilgisayarı şamandıraya göre bilgi verdiğine göre ve lpg sisteminde bilgisayar ile bir bağlantı olmadıgına göre lpgde kullanılan araçların yol bilgisayarının yakıt sarfiyatı vb. bilgileri gecersizdir diye düşünüyorum

Yol bilgisayarı şamandraya göre bilgi vermiyor sadece... Aracın yakıt sistemi ile de alakalı. Enjektöre püskürtülmesi gereken değerleri de okuyor. Çok kombine birşey yani. daha önce de söylediğim gibi benim GOLF de bu sistem çalışıyordu. Fakat arkadaşların dediği gibi okunan değerleri LPG cinsine çevirmek lazım. yani Yol bilgisayarında 15 litre yazıyorsa lp de 17 litre yakmışız gibi bir yorum katmalıyız işin içine...

ozanyur' Alıntı:

Katılıyorum, yoksa ben şu anda gazda bilgisayara baktığımda ortalama 35 lt. yakıyorum. Oysa gerçek değer 60 Lt.Gaz ile 250-300 Km.

beatrix' Alıntı:
Katılıyorum, yoksa ben şu anda gazda bilgisayara baktığımda ortalama 35 lt. yakıyorum. Oysa gerçek değer 60 Lt.Gaz ile 250-300 Km.

Evet sadece bahsettiğiniz veri haricinde diğer veriler çalışıyor mu bende onu merak ettim. Anlık yakıt tüketimi, ortalama yakıt tüketimini söyleyebilir. Ama LPG tankındaki LPG ile kaç km yol yapabiliriz bu bilgiyi bize vermez.

Almanya'da Dijital bir LPG göstergesi var. Eşimin ablasının (Alman) arabasına orada LPG takılmıştı. Tabii tahmin edersiniz mükemmel bir projelendirme ve kaite güvencesi ile. Orada aracın göğsüne bu değerleri gösteren bir LPG göstergesi takılmıştı. Bir hafta sonra orada olacağım, bakalım tek olarak alabilecekmiyim.

dronder' Alıntı:
klasik sistemde haklısınız ama sıralıı sistemde çuvallamaz ;)

gözden kaçtı galiba tekrar yazayım ;)

bende de 94 zj 4.0l var. sıralı sistem takılı ve yol bilgisayarının tüm özellikleri hatasız çalışıyor. Ergun bey sizde daha önce yazdıklarınıza göre eski sistem var yani sıralı sistem değil. o zaman yol bilgisayarı çalışmaz.

sıralı istemde hata veren tek nokta (aslında o da hata değil ama yanıltabilir.) kalan yakıtla gidilebilinecek menzildir. yol bilgisayarı benzin deposunu esas aldığından benzin deposundaki yakıt miktarıyla bu menzili hesaplar. ama lpg tankını hesaplayamaz.

umarım aydınlatıcı olmuştur.

dronder' Alıntı:

bende de 94 zj 4.0l var. sıralı sistem takılı ve yol bilgisayarının tüm özellikleri hatasız çalışıyor. Ergun bey sizde daha önce yazdıklarınıza göre eski sistem var yani sıralı sistem değil. o zaman yol bilgisayarı çalışmaz.sıralı istemde hata veren tek nokta (aslında o da hata değil ama yanıltabilir.) kalan yakıtla gidilebilinecek menzildir. yol bilgisayarı benzin deposunu esas aldığından benzin deposundaki yakıt miktarıyla bu menzili hesaplar. ama lpg tankını hesaplayamaz.

Doğru, bendeki sıralı sistem değil.
Bu arada ZJ el kitabı konusu kısmında dikkat ettimde bendeki kitap tüm ZJ serisini kapsıyor. Yani 93-99 arası.
Sayfaları göndermeye devam ediyorum, toplamda 60 sayfa oldu bile.. ;)

dronder' Alıntı:

bende de 94 zj 4.0l var. sıralı sistem takılı ve yol bilgisayarının tüm özellikleri hatasız çalışıyor. Ergun bey sizde daha önce yazdıklarınıza göre eski sistem var yani sıralı sistem değil. o zaman yol bilgisayarı çalışmaz.

sıralı istemde hata veren tek nokta (aslında o da hata değil ama yanıltabilir.) kalan yakıtla gidilebilinecek menzildir. yol bilgisayarı benzin deposunu esas aldığından benzin deposundaki yakıt miktarıyla bu menzili hesaplar. ama lpg tankını hesaplayamaz.

umarım aydınlatıcı olmuştur.

Teşekkürler Önder Bey... Benimde gözümden kaçmış... Bakalım sıralı düşünüyoruz ama markada tam karar kılamadık. Tartariniye yoğunlaştık...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,676
Kayıtlı Üye Sayımız
166,526
Kaydolan Son Üyemiz
Tuncaytuna02

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR