beatrix' Alıntı:LPG taktiginiz anda yol bligisayari cuvallar...
ozanyur' Alıntı:yol bilgisayarı şamandıraya göre bilgi verdiğine göre ve lpg sisteminde bilgisayar ile bir bağlantı olmadıgına göre lpgde kullanılan araçların yol bilgisayarının yakıt sarfiyatı vb. bilgileri gecersizdir diye düşünüyorum
ozanyur' Alıntı:yol bilgisayarı şamandıraya göre bilgi verdiğine göre ve lpg sisteminde bilgisayar ile bir bağlantı olmadıgına göre lpgde kullanılan araçların yol bilgisayarının yakıt sarfiyatı vb. bilgileri gecersizdir diye düşünüyorum
beatrix' Alıntı:Katılıyorum, yoksa ben şu anda gazda bilgisayara baktığımda ortalama 35 lt. yakıyorum. Oysa gerçek değer 60 Lt.Gaz ile 250-300 Km.
dronder' Alıntı:klasik sistemde haklısınız ama sıralıı sistemde çuvallamaz
dronder' Alıntı:gözden kaçtı galiba tekrar yazayım
bende de 94 zj 4.0l var. sıralı sistem takılı ve yol bilgisayarının tüm özellikleri hatasız çalışıyor. Ergun bey sizde daha önce yazdıklarınıza göre eski sistem var yani sıralı sistem değil. o zaman yol bilgisayarı çalışmaz.sıralı istemde hata veren tek nokta (aslında o da hata değil ama yanıltabilir.) kalan yakıtla gidilebilinecek menzildir. yol bilgisayarı benzin deposunu esas aldığından benzin deposundaki yakıt miktarıyla bu menzili hesaplar. ama lpg tankını hesaplayamaz.
Doğru, bendeki sıralı sistem değil.
Bu arada ZJ el kitabı konusu kısmında dikkat ettimde bendeki kitap tüm ZJ serisini kapsıyor. Yani 93-99 arası.
Sayfaları göndermeye devam ediyorum, toplamda 60 sayfa oldu bile..
dronder' Alıntı:gözden kaçtı galiba tekrar yazayım
bende de 94 zj 4.0l var. sıralı sistem takılı ve yol bilgisayarının tüm özellikleri hatasız çalışıyor. Ergun bey sizde daha önce yazdıklarınıza göre eski sistem var yani sıralı sistem değil. o zaman yol bilgisayarı çalışmaz.
sıralı istemde hata veren tek nokta (aslında o da hata değil ama yanıltabilir.) kalan yakıtla gidilebilinecek menzildir. yol bilgisayarı benzin deposunu esas aldığından benzin deposundaki yakıt miktarıyla bu menzili hesaplar. ama lpg tankını hesaplayamaz.
umarım aydınlatıcı olmuştur.