CJ8 Önerileri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ksk35 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 87
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,005
Ynt: CJ8 Önerileri

3 inch rancho makas rs5000 amortisötler 2inch bodylift var (kupa takozlarından)... diferansiyeller kama ile düzeltilerek shaft açıları doğru hale getirildi.

onlar yapılmasa 35 ler sığmazdı senin arabaya zaten.

direksiyon kutunda boşluk olabilir mi? baktırdın mı hiç?

Etiketler

yok daha dreksiyon kutusuna bakılmadı ama daha önce dediğim gibi tam sağ ve tam solda dreksiyon simidi 4 tur ve 1 çeyrek tur olması lazımmış yaw inşallah dreksiyon kutusu başıma bi iş açmaz o kutunun arıza tamir takımı varmış ama eğer komple değişmesi gerekirse maliyeti 1 teklik yaw

kontrol etmen gereken 2 yer var.

1. kutunun üzerinde, bunu vinç varsa zor görürsün vinç yoksa ızgara ile tampon arasındaki sacta (kapak olabilir sök) yuvarlak bir delik var orda bir vida.. eğer vida dışarda ise sıkılarak ayar yapılabilir, değilse içine kadar sıkıldıysa artık boşluku alınamaz o kutu bitmiş demektir. (Vidayla oynama :smiley: )

2. motor çalışmazken, Jeep'e birini bindir ve direksiyonu sağa sola doğru oynattır, rot rotil kutu bağlantılarında bozuk olan herşeyi anlarsın :smiley:

1-yok bende vinç yok dreksiyon kutusuna ulaşmak kolay hemen şimdi inip o dediğin vidaya bakayım eğer dreksiyon boşluğu ordan alınıyorsa neden oynama demişsin
2-araba çalışmazken lastikleri sağa sola döndürmenin mümkünatı olurmu onada bakayım

Bi bak bakalım :smiley:

1. sen usta değilsin bir ayarı var onunda, illa oynucam diyosan önce somunu gevşet sonra vidayı sık sonrada gevşettiği (kontra) somunu sık vidanın yeri sabitlensin ama ben kendim hiç yapmadım :smiley:

2. lastikleri döndür demedim, direksiyonu oynat dedim, sağa sola çeyrek tur sağ, çeyrek tur sol gibi hızlı şekilde, böylece ön takıma bakan neyin oynayıp oynamadığını görür....

kolay gelsinnn

sana usta tavsıye edeyım ona gıt sorunuların kokunden cozulsun
istanbul-kayısdagı- yedpa ticaret merkezinin yanında
nihat usta var ona gıt sorunlarını halleder

sağolasın arkadaşım ama ben izmirdeyim malesef burası istanbulun yanında köy gibi bi yer burda işten anlayan usta bulmak çok zor bi dünya çakal çukallan cebelleşiyorum her gün

orkun dediğin dreksiyon kutusunun üzerindeki ayar somununu buldum çok az daha sıkılacak kadar mesafe var gibi sanki somun alyan başlı olan demi

izmirde usta buldum sana
deniz hasırcıyı arayabilirsin yardımcı olur sana 0532 4865565.kendisininde cj var izmirde
ustalara gelince deniz in yazdıklaını yolluyorum sana
"
Arkadasina telefonumu verebilirsin. Ancak isim
istiyorsan, 2. sanayi sitesinde Orhan usta ve oglu
Serkan var. Genelde land rover calisirlar ama cjden de
anlarlar, biraz tuzludurlar, baslarina cokersen iyi is
yaparlar. 3. sanayide osman usta icin iyi seyler
duydum ama hic kendim gitmedim. Mekanik isler icin ben
ata sanayiindeki bi ustaya gidiyorum. adam aslinda
opel falan bakiyor ama benim arabayi zevk icin aliyor,
pazarlari falan aciyor dukkani benimkine bakmak icin.
eski ustalardan oldugu icin gencken dodgelarda falan
baya isler yapmis, amerikani biliyor yani. ayrica
biraz daha uzaga giderse aydin cine de bi usta var hem
ucuz hem durust bi adam."

ya orkun dostum sana ne kadar teşşekkür etsem azdır bana çok yardımcı oldun oluyorsun sağ ol var ol bugün denizi arayacağım bende ata sanaide eski ustalardan birine götürüyorum arabayı belki deniz in dediği ustadır çünki ondan başka hem amerikancı hem jeep çi usta yok deniz le bi konuşayım bakalım ne diyecek

deniz ile konuştum arabayı onun ustasına götürdüm oda beni alıp tekrar lastikçiye götürdü rot balans için halbuki ben rotları bayram arifesinde ayarlatmıştım (meğerse ben öyle zannediyormuşum) adamlar arabayı pc ye bağladılar cj lerin imal ülkeleri ve olması gereken ayarlar pc de çıktı bu yeni verilere göre rotlar yeniden ayarlandı ustayla bi test sürüşü yaptık alet araba zıpkına yakın oldu en azından eskisinden çok daha iyi oldu diyebilirim ancakkk aklıma bi şey takıldı şimdi bu pc deki ayar oranları büyük bir ihtimalle normal ebat lastiklerine göre olması lazım oysa benimkiler normalin üstünde ölçü olarak acaba yapılan iş ne kadar doğru oldu ondan emin değilim

birde dreksiyon kutusuna giren mafsalın değişmesi lazımmış dreksiyonda epey bi boşluk var bi şey daha var oda rotun dreksiyona bağlandığı mili kısa geliyor sağa tur normal ama sola az dönüyor zaten milin pasoları ancak 3-4 diş tutuyor o rotun daha uzun milli olanını arayacam şimdi biraz daha sanailerde dolaşırsam artık bundan sonra kendime bi dükkan açarım böyle giderse hehehehe

3- 4diş tutan mile dikkat et, arazide bazen bir kaç diş bırakır kendini ;D
Sen yine de CJi rot ayarı çok iyi halde kullanmaya alışma :D... Orjinal milini al, CJ-8'in dingilleri Cj-6 ve 5'den geniştir dikkat et, tahmin ediyorum 5veya6'nınkini takmış olabilirler.... mutlaka orjinalini bul.... hem yerlisi hem amerikanı mevcut olması lazım

kolay gelsin...

rot ayarı tutmazmı demek istedin birde bu son yapılan rot ayarı rotçunun pc verilerine göre yapıldı demiştim ama pc deki lastik ebatları benim lastik ebatlarına göre olmadığından acaba tekrar gidip sorsammı acaba ustaya ne dersin

bende senin tahminlerine katılıyorum cj5 yada 6 nın rot mili varmış üzerinde ben aldığımda öyle anlaşılıyor çünki ben rot milini alıp aynısını bulmaya çalışmıştım aslında ustanın beni uyandırması lazımdı en başında yine bi dünya koşturmaca vede fuzili masraf olacak kahretsin ama en azından erken teşhis edildi onada şükür

bugün izdoff a üye oldum benim şu mekanik işler neredeyse halolmak üzere 1979 senesinde 1 wv minübüs almıştım arkasına sunta üzeri 1 yatak yapıp içine 1 de buzdolabı monte edip isveç den TR ye vede burdaki geziler dahil tam 15000km yapmıştım şimdi aynı sistemi benim ihtiyara uygulamayı düşünüyorum tabi bu defa araca extradan 1 priz vede kamp için bi dünya mutfak araç gereçleri alacam sonrada dönüş tarihi belli olmayan 1 yolculuğa çıkmayı düşünüyorum tabi hanımı ikna edebilirsem (aslında oda 1 doğa tutkunu ama eve dönüş tarihinin belli olmaması kadıncazı tedirgin ediyor) bizim gibi off road tutkunları eminim bizim gibi hayalleri vardır ama bu işler hep vakit iş aile bireylerinin anlaşması ve birlikte karar vermesi maddi olanakların el vermesi gibi bir çok faktörlere bağlı oluyor benim aklımdan geçen süre sanırım 1-2 yılı bulacak (ihtiyarın performansına bağlı tabiki) ama genede o bizi bıraktığı yere kadar gitmek istiyorum Bu gurup gezileri tabiki çok güzel yeni arkadaşlıklar yeni deneyimler aynı kafadan bi dünya insanın ortak bi hobi etrafında gezdikleri gördükleri şeyleri paylaşırken tüm bunları güzel bir dayanışmayla gerçekleştirmeleri SUPER bende bu planladığım uzun yolculuğa çıkmadan önce mümkün olduğu kadar tecrübe sahibi olmak istiyorum onun için öncelikle klüp gezilerine katılıp eksiğimi gediğimi görmem gerekecek
ilk 1 seneyi ülkemizi santim santim dolaşıp insanlarımızı kültürümüzü yemeklerimizi tv den değilde (trt 1 gezelim görelim) yaşayarak hissederek görmek olacak sonraki rotamız suriye üzerinden mısıra ordanda afrika sahillerini dolaşmak olarak planladık ama bu planımız daha tam rota tam zaman (ay-gün) olarak olgunlaşmadı tr den çıkışımız için yeniden bir rota çizeriz yeterki ilk sene düşündüğümüz gibi geçsin
bakalım hayırlısı olsun diyelim şimdilik
biz bu geziyi bizim 1 ingiliz 1 de isveçli arkadaşla yani 3 jeep ve ailelerimizle yapmayı planlıyoruz tabi benim haricimde bu küçük guruptaki diğer arkadaşlar hem mekanik hemde teknik konularda benden çok daha bilgi sahibiler bende navigasyon vede gezi planlaması görevini üstlendim geçireceğimiz ilk sene gurubun birbirleriyle anlaşması vede deplasmana çıkmadan önce herkezin birbiriyle tam uyum sağlaması gerekiyor düşüncesindeyim en azından benim için çok daha önemli tabi bu arada birde sponsor bulsak keyfimize diyecek olmazdı daha henüz onun araştırmasını yapmadık ama olmaması içinde bir neden yok bakalım zaman ne gösterecek

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,583
Kaydolan Son Üyemiz
onurcagritosun

SON KONULAR

Geri