CJ8 Önerileri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ksk35 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 87
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,045

Etiketler
Ynt: CJ8 Önerileri

ksk35' Alıntı:
bugün izdoff a üye oldum benim şu mekanik işler neredeyse halolmak üzere 1979 senesinde 1 wv minübüs almıştım arkasına sunta üzeri 1 yatak yapıp içine 1 de buzdolabı monte edip isveç den TR ye vede burdaki geziler dahil tam 15000km yapmıştım şimdi aynı sistemi benim ihtiyara uygulamayı düşünüyorum tabi bu defa araca extradan 1 priz vede kamp için bi dünya mutfak araç gereçleri alacam sonrada dönüş tarihi belli olmayan 1 yolculuğa çıkmayı düşünüyorum tabi hanımı ikna edebilirsem (aslında oda 1 doğa tutkunu ama eve dönüş tarihinin belli olmaması kadıncazı tedirgin ediyor) bizim gibi off road tutkunları eminim bizim gibi hayalleri vardır ama bu işler hep vakit iş aile bireylerinin anlaşması ve birlikte karar vermesi maddi olanakların el vermesi gibi bir çok faktörlere bağlı oluyor benim aklımdan geçen süre sanırım 1-2 yılı bulacak (ihtiyarın performansına bağlı tabiki) ama genede o bizi bıraktığı yere kadar gitmek istiyorum Bu gurup gezileri tabiki çok güzel yeni arkadaşlıklar yeni deneyimler aynı kafadan bi dünya insanın ortak bi hobi etrafında gezdikleri gördükleri şeyleri paylaşırken tüm bunları güzel bir dayanışmayla gerçekleştirmeleri SUPER bende bu planladığım uzun yolculuğa çıkmadan önce mümkün olduğu kadar tecrübe sahibi olmak istiyorum onun için öncelikle klüp gezilerine katılıp eksiğimi gediğimi görmem gerekecek
ilk 1 seneyi ülkemizi santim santim dolaşıp insanlarımızı kültürümüzü yemeklerimizi tv den değilde (trt 1 gezelim görelim) yaşayarak hissederek görmek olacak sonraki rotamız suriye üzerinden mısıra ordanda afrika sahillerini dolaşmak olarak planladık ama bu planımız daha tam rota tam zaman (ay-gün) olarak olgunlaşmadı tr den çıkışımız için yeniden bir rota çizeriz yeterki ilk sene düşündüğümüz gibi geçsin
bakalım hayırlısı olsun diyelim şimdilik
biz bu geziyi bizim 1 ingiliz 1 de isveçli arkadaşla yani 3 jeep ve ailelerimizle yapmayı planlıyoruz tabi benim haricimde bu küçük guruptaki diğer arkadaşlar hem mekanik hemde teknik konularda benden çok daha bilgi sahibiler bende navigasyon vede gezi planlaması görevini üstlendim geçireceğimiz ilk sene gurubun birbirleriyle anlaşması vede deplasmana çıkmadan önce herkezin birbiriyle tam uyum sağlaması gerekiyor düşüncesindeyim en azından benim için çok daha önemli tabi bu arada birde sponsor bulsak keyfimize diyecek olmazdı daha henüz onun araştırmasını yapmadık ama olmaması içinde bir neden yok bakalım zaman ne gösterecek

bu ne ya... hayallerimi yazmışsınız.. benim bu işler için biraz daha çalışmam gerekli sanırım. bir 10 yıl sonra bende yazacam buraya..

1983 model cj8 ım var orjinal amerikan parçaları nererden temin edebilirim bıldıgınız gıbı cj8 lerde km ye yaklşık 600 650 krş gibi bi yakıt sarfiyatı var karbüratörü değiştirmenin ne gibi bir faydası olur ve aracıma tüp taktırmak yada taktırmamak arasında gidip geliyorum forumda okuduklarıma gore araç tüpte yaklaşık 350 krş yakıyormuş uzun vadede düşündüğümüz zaman tüpte kullanmamın aracıma ne gibi bir zararı dokunur üstelik cj lerde yada benim aracımda aracın vantilatörü devamlı çalışıyor yani herhangi bi termostat yok sureklı motor soguk calısıyor aracın fazla yakmasına neden olurmu ve en son olarak sunu sormak ıstıyorum eger aracımı arazıde onlerı baglamadan kullanmaya kalkarsam aks sıyırıyor bende bunun ıcın aksların uzerınde karsılıklı ıkı tane kanal actırıp celık kama caktırıyorum tek aks nasıl bır sey bıraz bahsedermısınız ben sıvasta kullanıyorum bu aracı ve parça sıkıntısı cekıyorum tek parça aksı nerden bulabılır ve nasıl taktırırım cunkı burdakı ustanın jeep konusunda cok fazla bılgısı yok yonlendırecek hemen hemen hıc kımse yok yardımcı olursanız cok sevınırım

Servisler linkini bakarsınız Ankara'da ve Istanbul'daki servis parçacılara ulaşabilirsiniz, hepsi Anadolu'ya kargo gönderir.
http://www.gezenbilir.com/index.php?board=251.0

Uydurma bir karburatör takarsanız performans kaybınız çok büyük olur, tavsiye edilen karburatörler var ama onları bizim memlekette bulmak zor.
Yakıt masrafınız yüksekse iyi marka, yüksek verimli bir gaz kiti takdırın ve 4.2lt'nin tadını çıkarın derim :smiley:

Aracınızdaki radyatör fanı direk bağlı ve sürekli dönüyor ancak termostat tabii ki de var... üst su hortumunun bloğa girdiği yerde.. ancak sizden öncekiler termostatı neden sökmüşler bunu mutlaka araştırın, termostat taktıktan sonra mutlaka hararetinizi izleyin ve dikkatli olun. Bazı akıllılar hararet ve radyatör problemlerine ucuz çözüm olarak termostatı söküp atarlar... CJ motoru sıcak çalışır termostatı takınca yakıt sarfiyatınız biraz azalır, zaten gaz taktırınca termostat şart, sıcak su ile gaz beynin ısıtmanız lazım...

Sakın kamalı birşeyler yapmayın... işe yaramaz.. arka aksınız porya ile çift parça normalde 2 çeker gidiyorsunuz diye koparmaması lazım (lastik ebasınız nedir? ) başka bir problem olabilir. Tek parça aksı servisler linkindeki parçacılarda bulabilirsiniz. Sizin aksınız ve poryanızın ortasında fireze var, tek parça aksta fireze yok aks ve porya tek parça... çift parça aksı takan herkes, tek parça aksıda takar..

sardasmukerrem' Alıntı:
1983 model cj8 ım var orjinal amerikan parçaları nererden temin edebilirim bıldıgınız gıbı cj8 lerde km ye yaklşık 600 650 krş gibi bi yakıt sarfiyatı var karbüratörü değiştirmenin ne gibi bir faydası olur ve aracıma tüp taktırmak yada taktırmamak arasında gidip geliyorum forumda okuduklarıma gore araç tüpte yaklaşık 350 krş yakıyormuş uzun vadede düşündüğümüz zaman tüpte kullanmamın aracıma ne gibi bir zararı dokunur üstelik cj lerde yada benim aracımda aracın vantilatörü devamlı çalışıyor yani herhangi bi termostat yok sureklı motor soguk calısıyor aracın fazla yakmasına neden olurmu ve en son olarak sunu sormak ıstıyorum eger aracımı arazıde onlerı baglamadan kullanmaya kalkarsam aks sıyırıyor bende bunun ıcın aksların uzerınde karsılıklı ıkı tane kanal actırıp celık kama caktırıyorum tek aks nasıl bır sey bıraz bahsedermısınız ben sıvasta kullanıyorum bu aracı ve parça sıkıntısı cekıyorum tek parça aksı nerden bulabılır ve nasıl taktırırım cunkı burdakı ustanın jeep konusunda cok fazla bılgısı yok yonlendırecek hemen hemen hıc kımse yok yardımcı olursanız cok sevınırım

sardasmukerrem' Alıntı:
kaliteli ve uygun fiyatlı parçaları yaman jeep taksimde alabilirsin yetkili cemil bey kolay gelsin (250 33 77)

verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ediyorum fakat forumda tüp konusunda okuduğum şeyler yüzünden bi takım endişelerim oldu tahmını yaklasık olarak tek parça aksın bana ne kadar malıyetı olur blıgılendırırsenız cok sevınırım

sardasmukerrem' Alıntı:
verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ediyorum fakat forumda tüp konusunda okuduğum şeyler yüzünden bi takım endişelerim oldu tahmını yaklasık olarak tek parça aksın bana ne kadar malıyetı olur blıgılendırırsenız cok sevınırım
yukarıda belirttiğim yerden alablirsin

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,776
Kayıtlı Üye Sayımız
166,594
Kaydolan Son Üyemiz
SEMİHFİDAN33

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR