CJ8 Önerileri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ksk35 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 87
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,005
Ynt: CJ8 Önerileri

Tarık ben terazi dengeli debriyaj sistemiyle arazide kaldım vites kolu yerinden çıktı demişsin bi süre önce bu nasıl oldu nasıl hallettin sonra tekrarladımı yine bu benim alacağım arabanında başına gelmiş kesin çözümü mümkünmü

Etiketler

Tarık bi şey daha soracam bu yeni aldığın T-176 şanzuman nasıl çalışıyor memnunmusun sana kaça mal oldu nerden aldın

KSK kardeşim biraz tutarsızlıklar var sen resim göndermeden sana daha fazla yardım edemeyeceğim.

1. Jeep'te V6 olmaz, düz 6 olur. V6 ise GM2.8 Babyblazer motoru veya 26M motoru olabilir ama Arazi 258I6 ikisindende iyidir. daha önceden v8 diyodun aynı araç mı? sahibi bilmiyormu ne motoru olduğunu?
2.şanzımanı tanımadım
3. hidrolik debriyajda terazi olmaz.

motorun, şanzımanın, dingilerin detaylı resimlerini çekersen inceleriz.

orkun alakan için çok teşekkürler kardeşim yarın ilk işim arabayı kanala çekip şanzumanlarını defransiyellerinin motorunun resimleyeceğim seni msn de listeme aldım ama online yakalayamıyorum burdanda nasıl resim gönderilir bilmiyorum sana aracın resimlerini msn den göndersem sence bi mahsuru olurmu acaba

gönderebilirsin yarın gunduz online olurum.. veya msn deki email adresimede atabilirsin..
selamlar..

ksk35' Alıntı:
Tarık bi şey daha soracam bu yeni aldığın T-176 şanzuman nasıl çalışıyor memnunmusun sana kaça mal oldu nerden aldın
mesajını fark etmemişim kusura bakma,şanzımana gelince maslaktaki orhan usta bu hafta taktı daha gidip aracı alamadım şanzımanıda yaman jeepten tedarik ettim birde cj nin bütün elk tessisatını sil baştan yapıyoruz (elk kesme şalteri,tek düğme ile çalışma gibi ilavelerde yapılacak)
eğer cj alacaksan lastiklerini 35 kullanma kumda aracı bayağı zorluyor 31 de ise 4 11 ayna mahruti ile seri bir performans alabilirsin(tabi orkun hocamın da fikrini almakta yarar var)

slm arkadaşlar grev nedeniyle uzun süredir nete giremedim en sonunda cj8 ime kavuştum arabayı satın aldım işlemleri biter bitmezde hemen a dan z ye bakıma soktum rot başları, rot kolu,rot amortisörü,motor yağı,şanzuman ve defransiyel yağları,fren balataları değişti sonra sustacıya soktum fişekler, fişek salıncakları,amortisörler değişti,sustalar kavislenip greslendi ordan lastikçide rotlar ayarlandı (dreksiyonda sarsıntı olmadığı sürece usta balansa gerek yok dedi) sustacıyı ve rot ayarını yapan ustalarla test sürüşüne çıktık işte asıl problem burda çıktı araba asfaltta değilde buzda gidiyor sanki 40-50 km 51 olunca dizler başlıyor titremeye dizginler yular tutmuyor
arabanın üzerinde maxxis mudzilla 35x13.5x15 lt lastikler var bu ebat ve üzeri lastiklerde asfaltta kullanılmak için özel üretilmiş hydro ve nitro amortisörler buldum nette (www.roughcountry.com) hydro ve nitro arasında ne gibi bir farklılık var bunları kullanmak çözüm olurmu yoksa çift rot amortisörü ile sorunu çözebilirmiyim

Hayırlı olsun aracınız, bence hiç uğraşmayın bir süre sonra alışırsınız Mudzillaya :smiley:

mudzilla camur ıcın yapılmış bir lastik asfalt da gitmye kalkınca ses ve gezime yapması normal. bir de 35 inch lastik 6 sılındır cj için cok buyuk. hem motoru hemde aksları yoruyor.
235 /85 / 16 ebadında MT tip goodyear -mastercraft veya federal marka lastik takarsan sorunun buyuk olcude cozülür.
hydro tipler yaglı
nıtro tıpler gazlı amortisör
gazlı amortısörler daha ıyı yol tutusu sağlar.

slm orkun uzun 1 süredir görüşemedik sağ olasın iyi dileklerin için hazır seni bulmuşken 1 sorum olacak Bugün arabada denge demiri yokmuş onu keşfettik benide istanbuldan ulus otoda çalışan mustafa bey uyandırdı sabah onu aradım bana sorunu tek tek halletmemi tavsiye etti banada çok mantıklı geldi bu denge çubuğu/demiri olması sorunu çözermi acaba biliyorum senin bu mudzila konusunda epey 1 tecrüben var ama ben bu lastikleri kullanmak istiyorum bana ustalar lastiklerin U tabanlı olmasından ötürü yol tutuş problemi yaşadığımı söylüyorlar ama amerikada bu lastikler ve benzerleri oldukça popüler bende bu işi dolaylı yoldan yani lastik değiştirmeden gidermek niyetindeyim tabi nasıl olacağı konusunda hiç 1 fikrimde yok açıkçası sen mudzilla ile kaç km yapabiliyorsun asfaltta? denge demiri varmı senin arabada? varsa nereye monte ediliyor ?

ksk35' Alıntı:
slm orkun uzun 1 süredir görüşemedik sağ olasın iyi dileklerin için hazır seni bulmuşken 1 sorum olacak Bugün arabada denge demiri yokmuş onu keşfettik benide istanbuldan ulus otoda çalışan mustafa bey uyandırdı sabah onu aradım bana sorunu tek tek halletmemi tavsiye etti banada çok mantıklı geldi bu denge çubuğu/demiri olması sorunu çözermi acaba biliyorum senin bu mudzila konusunda epey 1 tecrüben var ama ben bu lastikleri kullanmak istiyorum bana ustalar lastiklerin U tabanlı olmasından ötürü yol tutuş problemi yaşadığımı söylüyorlar ama amerikada bu lastikler ve benzerleri oldukça popüler bende bu işi dolaylı yoldan yani lastik değiştirmeden gidermek niyetindeyim tabi nasıl olacağı konusunda hiç 1 fikrimde yok açıkçası sen mudzilla ile kaç km yapabiliyorsun asfaltta? denge demiri varmı senin arabada? varsa nereye monte ediliyor ?
cj niz hayırlı olsun umarım saçınız seyrek değildir ,yolduktan sonra biraz karizma çizilmesin...........
benim cj 8 de 31 11.5 15 muddzilla lastik var öyle söylendiği gibi yol tutuşu çok zayıf değil yeterki doğru hava basıncında kullan tavsiyem 18-20 bar .birde 35 lastik ebatını 33 yada 31 e çeksen aracın performansı daha artar ,viraj denge çubuğunun çok da önemi yok hatta arazide kullanımda olmaması daha iyi benim cj de manuel kiti iptal ettim arazide sök tak zaman kaybı oluyordu senin ilk yapacağın iş aks sistemini kontrol et tek parça aks takılmamışsa problem yaşayabilirsin.amotisörde skyjackers tavsiye edebilirim fiyatı 150 ytl civarında .aracının resmini gönderirsen sevinirim.cj ailesine hoşgeldin

Tarık haklı, Mudzilla ile normal asfalt kullanımında problem yaşamazsın, CJ geziyorsa ön takım ve ön aks ıstovrozlarına baktır. Eğer araziye gireceksen viraj demir çubuğu ön dingilin hareketini azaltır, açıkçası ben söktükten sonra asfalt kullanımında da pek fark göremedim. Mudzilla'lara özellikle yağmurda asfaltta dikkat et, yuksek süratte su birikintisinden geçerken, bi de buzda biraz zorlanırsın ama bol kar, bol çamur çok eğlencelidir :D

Hız konusunda, arabayı tanıyana kadar yuksek suratlere çıkma bence, benim normal seyir süratim 80'dir bu 33 inch lastiklerle göstergede 60'a denk gelir, eğer göstergende modifikasyon yoksa sende 50-55 arasına denk gelmesi lazım. Lastik çapı yüzünden göstergeler hep yanlış gösterir. Bunu anlamanın en iyi yolu 2 araba asfalta çıkmak ( bi tanesi binek araç olsun :smiley:) Ben kulaklık takarsam göstergeyi 110'a çıkarabiliriyorum... ama gerek yok...

35" lastiklerle arazide zorlucaksan, kilit takacaksan arka aksları kontrol ettir, tek parça aks taktırman lazım... ama o CJ yanlış hatırlamıyorsam toplanırken tek parça aks takıldı, sen yine de kontrol ettir....

sabah tarıkla konuştum bana rot amortisöründen kaynaklanabilir senin dalma işi dedi ben zaten rot amortisörünü değiştirmiştim ama orjinali bulamadığım için usta transpoter rot amortisörü taktı tam yerine oturdu ama tarık o amortisör senin lastik ebatlarına uygun gelmez diyor birde direksiyon turuna baktır tam sağ ve tam solda 4 tam 1 çeyrek tur olmalıymış iyide öyle olmadığını saysak bile bunun arabanın dalmasına neden olacağına hiç ihtimal vermiyorum en kötü dar dönüşlerde bi ileri bi geri yapmak gerekir o kadar

burda monroe amortisörlerinin ithalatçısı var onlarla konuştum az önce senin bütün derdin rot amortisörü ve değiştiği taktirde hiç bir sorunun kalmaz dediler yarın bide onların kapısını çalacam benim usta transporter amortisörü taktım demişti ama trasporterlarda zaten rot amortisörü yoktur der monroe sana normal amortisörü rot amortisörü diye vermiştir ustan diyorlar eğer öyleyse ustanın çekecei var benden zaten bu defa taktırıp test edecem olmazsa skyjacker a bakarım artık

rot amortisörü dedikleri direksiyon amortisörüü sanırım :smiley: normal amortisör olmaz tabii...
arazi performansı istiyorsan transporter amortisörünü sök at derim... hem aracını uydurma toplama bence.... her aracın ve amortisörün bir görevi var, taşıyacağı yuk ve çalışma şekli var...Aracın Jeep kalsın derimmm..

Bide ben direksiyon amortisörünü arazide kırdım, söktüm bi fark hissetmedim hala yok :smiley: direksiyonum fazla yumuşak ....

sende şu ana kadar yazdıklarından anladığım kadarıyla ne rot amortisörü nede viraj çubuğu var genede arabanda dalma yok diyorsun ben bu 2 olasılığı listeden çıkartayımmı o zaman sana normal lastik amortisörlerini sorayım onlar ne marka ayrıca sende yükseltme kiti varmı yani kupa şasiden yüksekmi yada sustalarda ne kadar eğim var benim arabada hem kupa takozlarla yükseltilmiş hemde sustalara eğim verilmiş

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,583
Kaydolan Son Üyemiz
onurcagritosun

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR