CJ8 Önerileri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ksk35 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 87
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,020
Ynt: CJ8 Önerileri

saaolasın bull abi bak bu söylediklerine şimdiye kadar kimse dikkat çekmemişti çok ii oldu ustaya söyleyim bi baksın bu bakılması gereken değişik şeyleri 1-2-3 diye sıraladığım bir liste yapıyorum zaten aracın boyasını koltuklarının kondisyonunu hiç dert etmiyorum bana motor mekanik ve yürüyenler konusunda bilgi lazım

Etiketler

eğer dediğiniz gibi öyle 10 000 ytl lik bi yara söz konusu olursa daha genç 99 model bi grand cherokee daa mantıklı olacak gibi gözüküyor

99 model GrandCherokee yi araziye sokmak CJ'den daha masraflı olur :smiley: vergiside ayrı tabii... 76 sonrası CJ'lerin hepsinde westinghouse (havalı fren) std olarak var. Eskilerinde olmamasının sebebi de ayrı, aşırı eğimli yerlerde karburator yuzunden araç stop eder ve çalışmazsa havalı frenli aracın frenlerinde en fazla 1 pompalık hakkın kalır, kuru fren canavar gibi çalışır :smiley: Hidrolik direksiyonda dikkat etmen gereken kutunun orjinal olması, montajının doğru yapılması, arabanın tam sağ ve tam sola dönüşü aynı olmalı...
kutu dışında pompayıda kontrol etmen lazım, direksiyonun rolantide yumuşak olması gerekir...
Hidrolik debriyaj konusunda ne yazık ki Tarık'a katılamıyorum... debriyajı dağ başında arıza yapmış ama ağaç dalları çakarak! aracı yürütebilmiş adamlar biliyorum..hidrolik olsa zor olurdu... Mesela erçova'da hidrolik debriyajda problem olsa Pamukovada yarın günde yaptırıp yukarı çıkamazsın ....

cj8 de V8 motormu var moıtor kaç cc dir 83 modelin vergisi ne kadardır

Valla CJ'de V8 motoru kendi motoru ise (ki hiç sanmıyorum) 360 olabilir 5.9lt civarı ama bence onun motorunu değiştirmişler... genelde 350'lik V8 atarlar... acaba şanzıman nedir? işler karıştı şimdi :smiley:

işler karıştı demişşin karışan motor cc ilen şanzuman uyuşmazlığınımı kastettin acaba

yok orjinal motoru olmayan bir CJ'yi kastetttim... motoru kim nereye nasıl takdırdı, hangi şanzımana nasıl uydurdu? motor GM mi ( parçası kolay ve ucuz) yoksa Ford mu ( parçası pahalı) yoksa dodge mu? bi sürü soru... ruhsattaki motor numarasını mutlaka kontrol et, ayrıca trafikte V8 olarak kayıtlı onuda kontrol etmen lazım çakma olmasın :smiley: vergisini bilmem motor kaç cc onu öğrenmen lazım..

ama ben terazi dengeli debriyaj sisteminde arazi de kaldım çubuk araç kastığı zaman yerinden çıkabiliyor........
orkun merhaba,benim cj de t 176 şanzımanda karar kıldık senin prof . ATİ de t 150 yerine 176 yı tafsiye etti haftaya yaman dan alıcam bu arada kortej resimleri ne zaman görücez.....

bull' Alıntı:
ama ben terazi dengeli debriyaj sisteminde arazi de kaldım çubuk araç kastığı zaman yerinden çıkabiliyor........
orkun merhaba,benim cj de t 176 şanzımanda karar kıldık senin prof . ATİ de t 150 yerine 176 yı tafsiye etti haftaya yaman dan alıcam bu arada kortej resimleri ne zaman görücez.....

Cumhuriyet Bayramı resimleri burada

http://www.gezenbilir.com/index.php/topic,8797.0.html

merhaba arkadaşlar. konuyu görünce dayanamadım, biraz da ben bulandırayım ortalığı dedim. bu cj meselesinin içi beni yakar dışı sizi. soru şu: bu aracın motorunu ford transit motoruyla değiştirsek verimli olurmu?( arazi performansı için konuşuyorum). sahibinden com da rize pazar da böyle bir araç var. siyah bir cj 8. link açmayı bilmiyorum da böyle yazdım. buı cj meselesi benim psikolojimi bozdu. ne alacağıma, nasıl alacağıma bir türlü karar veremiyorum. orijinal parçaları çok pahalı geldi. amerikadaki sitelerden araştırdım. getirtirken gümrükde varsa hepten kötü. orjinal parçayla toplanmamış bir cj de başa bela olur ve de zevk vermez gibime geliyo, siz ne dersiniz.

Ford transit motorlu Rizedeki siyah CJ nedendir bilinmez 2 senedir satılık :smiley:

aynamaruti ile oynamazsanız yerinden kalkmaz, dizel ford motorunun devirleri tutmuyor. Alternatif olarak peugeot J9 motorunun (mahindra yapımı) devirleri tutuyor ama motor çok kötü ve güçsüz 90km'yi geçmiyor... Eğer CJ'i zevk için alacaksanız ben herkes dediğimi sizede sölimmm, biz benzinli büyük motorlu araç kullanabilecek olan en son jenerasyonuz... Ben gazda bile kullanmıyorum CJ'i (herkes dalga geçiyo kampda abi sürekli yakıt ikmali yapıyosun diye :smiley: ).... Allah ömür verirse hayatımın son 20 senesi zaten mecburen dizel kullanıcammmm varsın tadını çıkarayımmm şimdi... gündelik kullanmıcaksanız dizelden uzak durun derim.... Tabiii mesela yeni nesil 3.0lt dizel D-MAX motor ve şanzımanınını adapte edicem derseniz ona bişey demem ama minibus kullanmaktan zevk almazsınız :smiley:

bull' Alıntı:

T-176 çok iyi bir şanzıman hayırlısı olsun :smiley: T-4'de kullandığın Dana300 de problemsiz oturacaktır... sanırım t-176 5-6cm uzun olabilir T-4'den şaftlarını değiştiriceksin.... Bu arada CJ'in 1. ve 2. vitesi biraz daha serileşicek :smiley: haberin olsun...

aslına bakarsanız benim benzinli motorla bir sorunum yok. hatta 4.2 6 silindir in sesini dinlemek muhteşem bişey ama... memleketin içinde bulunduğu ahval ve şerait içinde benzin fiyatlarını düşünür isek bizim cj ler den ancak dekoratif bir obje olur.(her eve lazım şöyle salonun köşesine)yeni zamlardan haberiniz vardır herhalde. kurşunsuza % 7,5 lpg ye % 15 küsür. uyanıklar herkes lpg ye döndü diye ençok ona zam yapmışlar. bu yaştan sonra mühendis olup katı yakıtlı motor mu icat edelim ne yapalım. kavak odunu iyi bir çözüm olabilir aslında az duman yapar emisyon değerleri de sorun olmaz hem. sabahları ilk çalıştırmada çıra kullanılabilir vs. vs. neyse geyiğe sarmayalım işi. hiç bir motor orjinalinin yerini tutmaz tabi. bende zaten bunu savunurum hep. ancak böyle cj ler pek yok olan da zaten 20.000 $ dan aşağı fiyat vermiyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR