CJ8 Önerileri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ksk35 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 87
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,020

ksk35

Ana Kamp
83 model cj8 alırken nelere dikkat etmek gerekir bilen arkadaşlar lütfen yardım saygılar

Etiketler
http://www.gezenbilir.com/index.php/topic,8163.0.html

geçenlerde yukardaki linkte yazmıştım, biraz formu kurcalarsanız eminim aradağınız bilgileri bulabilirseniz. Yine de yardımcı olabileceğim bişey varsa bana sorabilirsiniz.

Ynt: CJ8 Önerileri

ksk35' Alıntı:
83 model cj8 alırken nelere dikkat etmek gerekir bilen arkadaşlar lütfen yardım saygılar

Ben sadece '' Kafadan Kaybedenler '' klübüne hoş geldin derim. ;D
Tabii bu şakam sadece CJ için değil , benim gibi eski modellerle uğraşan tüm hurdacılara.

Nadir Abi,

Pes etme :smiley: Bizim araçlarımız son model değil ama hepsi bayan hemde güzel bayanlar... biraz huysuzlar, bazen biraz cilveli... bakarsın bizi dünyanın en mutlu insanı yaparlar... bide bakarsın süründürürler yerlerde..20 yaşını geçenlerin karakterleri huyları suyları oturmuş olur... zaaflarına göre hastalıklarına göre davranıp onları mutlu etmeye çalışıyoruz ki bizde mutlu olalımmm....aşk bu işte... bazeen de ayrılmak gerekiyo... çabuk unutmak için genç bitane bulmak lazım o zamanda... ( benim hatun Allah'tan forma üye ddeğill ::smiley: )

saaol orkun abi öncelikle çok hoş bir benzetme yapmışsınız beni hem güldürdü hemde düşündürdü benim jeep ler hakkında pek fazla bilgim yok beni benim ihtiyarın ihtişamı cezbetti alet body liftlerle yükseltilmiş üzerinde maxxis mudzilla (35x13.50-15LTM+5) lastikleriyle dev gibi görüntüsü var bu aralar suzuki jeep ler çok tutuluyor ama aletlerin tipleri bozuk minnacık şeyler at cebe götür gibi bakıyorlar insana bence amerikanların duruşu yeter ben zaten yardım istemeden önce senin yazdıklarını satırı satırına okudum vede her şeyi tek tek not aldım yanılmıyorsam topik i acan arkadaş cj8 in yakıt masrafı hakkında sormuştu ben benim ihtiyarı öyle 1 yerde buldumki gösterecek doğru dürüst 1 usta bile yok 1 tane var oda jeep lerden ne anlar ne anlamaz bilmem ustayı benim yönlendirmem lazım ben daha ne soracağımı doğru cevapların ne olması gerektiğini bile bilmiyorum korkunç bir şekilde yardıma ihtiyacım var aman abi bana biraz yardım ediver bu aletin ön lastiklerinde defransiyel kilitleri görünüyor ama arka dingilde kilite benzer bir şey yok orjinali böylemidir motoru için ne diyeceksin nesine dikkat etmek lazım saygılarımla

cj8 yakıt sarfiyatı ile ilgili forma yazdıklarımın dışında, 35inch lastiklerle arkada AMC20 dingil araziye gelmez, eğer takmadılarsa, orada en az 600ytl civarı bir masrafın var arka aksları tek parçaya çeviricen yoksa arazide poryayı sıyırırsın.

Sanırım kilit dediğin ön jant göbeklerindeki hub'lar onların önde olması, arkada olmaması normal. Araç Istanbul'daysa beraber bakabiliriz. Uzaktaysa resimlerini çek gönder, iç dış motor ön takım ve şanzımanın alttan resmi gibi....Sac tavanı olmasına dikkat et.... şanzımanın T-170 serisi 4 ileri olması lazım.... sahibi bilmiyorum diyorsa kollarını sıva altına yat kodu C-2604203 veya c-2604206 olması lazım... eğer başka bir kod bulursan not al araştıralım... Cj-8 in en kıymetli yeri şanzımanıdır, genelde çalınır.... araca ne kadar istiyorlar?

oooooooooo yüzbaşım burda tekrar karşılaşmak ne güzel şimdi hem siz varsınız hemde orkun abi bu işin prof larını aynı yerde bulmak super

orkun abi bu hub ların arkada olmaması aletin 4wd olmamasımı demek oluyor AMC20 dingil araziye gelmez demişsiniz peki araziye gelecek dingil hangisi olacak bu durumda birde arka aksı tek parçaya nasıl çevircem bu araca uygun tek parça aks varmı varsa gerçek amerikan markası olan varsa nerden bulunur piyasada hint malı çeliki 5 para etmez adi akslar var daa ilk çukurda yada taşta hemen kesiyolar bide benim anlamadıım böyle büyük ve ağır lastiklerde tek parça uzun aks mukavemeti zayıflatmazmı neden tek parça olması lazım saygılarımla

can abi öncelikle arabanın şu yakıt problemini burdada bir anlatayım sonra size dönüp bir sorum olacak arkadaşlar bu heybetli dev km de 1 ytl gaz yakıyor diyor sahibi bu nasıl iştir Can abi problem ayar dışı bir şeyse yani sizin dediğiniz gibi bitik karbüratörün marifetiyse yenisi nerden bulunur kaça mal olur avans ayarı bozuksa o masraf gerektirmez sanırım lpg enjektöründen kaynaklanıyorsa kaça yaparlar saygılar

Öndeki hublar normalde de std zaten CJ'lerde aksesuar basit bir fonksiyonu var 2wd giderken şanzıman ön şaftı çevirmemesine rağmen, ön lastikler aksları ve dolayısıyla şaftı çeviriyor.. buda araca binen yükü arttırıp yakıt sarfiyatını arttırıyor ve bide gereksiz yere parçalar yıpranıyor... Hubları taktığında özetle lastiklerden aksları ayırıyorsun aks, aynamaruti ve şaftın dönmüyor. 33 inch ile AMC20'yi kullanabilirsin arazi, 33inch kilitli uygulamalarda veya 35inch de poryayı sıyırma olasılığın çok yüksek.... amerikan malı tek parça aks bütün parçacılarda bulunur. her dingil araziye gelir ama o lastiklerle dana44 bulman lazım ki CJ-8'in dingil genişliğine uygun bulamazsın bi sürü iş çıkar başına... farklı genişlikte bişey takarsan önüde değiştirmen gerekir.... binlerce iş hiç uğraşma...

benimki km de 0.65 ytl benzin, 0.35 ytl gaz yakıyooo...

orkun abi ben en iisi bu aleti burda tek olan o ustaya bi götüreyim göstereyim çünki araçın şu anda üzerinde ne dingil kullanılmış asksı tek parçamı çift parçamı bilmiyorum verdiğiniz şanzuman kodlarınıda not ettim onlarada baktırayım bu arada motorun karbüratöründen başka bakılması gereken nesi vardır acaba aslında ben şu anda bana masraf çıkartabilecekleri alt alta koymaya çalışıyorum sahibi araca 17000 ytl ister

ist da başkan jeep te aynı fiyata uzun zamandır müşteri bekleyen mat siyah bir cj8 var o araç hakkında bir bilginiz varmı

bide bu amerikanlar jeep lerin önüne koç boynuzu gibi 1 boru sistemi yapıyolar bu ne iştir ne işe yarar

koç boynuzu bi işe yaramaz, süstür.. bende yok mesela... kaza yaparsanda genelde her iki aracada zarar verir.... ama demir tampon, vinç koruması ayrı.... 17.000ytl istiyorsa çok masrafının olmaması lazım...

cj 8 yda cj alacağınız aracın özellikleri arasında mutlaka hidrolik direksiyon,havalı fren,hidrolik debriyaj
takılı olmasına dikkat edin bunları sonradan yaptırmak size en az 2-3 binliye patlayabilir eğer sıkı bir cj hayranı değilseniz ileride karşınıza çıkacak ummadığınız masrfalar canınızı sıkabilir bugünkü şartlarda sıkı bir off road aracı yapacaksanız ilave 10 bin ytl para harcamanız gerekecektir ama cj nin verdiği zevki diğer araçlardan almak zor hesabınızı iyi yapın şimdiden kolay gelsin
ksk35' Alıntı:
orkun abi ben en iisi bu aleti burda tek olan o ustaya bi götüreyim göstereyim çünki araçın şu anda üzerinde ne dingil kullanılmış asksı tek parçamı çift parçamı bilmiyorum verdiğiniz şanzuman kodlarınıda not ettim onlarada baktırayım bu arada motorun karbüratöründen başka bakılması gereken nesi vardır acaba aslında ben şu anda bana masraf çıkartabilecekleri alt alta koymaya çalışıyorum sahibi araca 17000 ytl ister

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR