Cj8 Çıkan Sorunlar , Fan, Km Göstergesi Ve Saplama Kopması

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Duakar Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,484

Duakar

Yeni Üye
Cümleten Merhaba,

Geçen Skull CJ8 i sizlerle paylaştım, araç muayeneden geçti ve yola çıktım,

Aracın km gösterge saati bir süre sonra çalışmadı, aynı saatte hararet göstergesi de çalışmadı ama benzin göstergesi çalışıyordu-onun da doğruluğuna güvenemedim- aldığım yerle görüştüm getir değişelim dedi. (NAZARDIR...)

1 hafta sonra saati değişmeye götürürken motor subop kapağı saplaması koptu ve yolda kaldım-motor komple yapılmıştı! (NAZARDIR...)

Çekici ile götürdüm usta motor kapağını açtı ve kopan saplama çok şükür içinde kalmadan çıkabildi ve çıkma başka bir saplama ile değişti. Gösterge değişti.

Yola çıktım eve doğru geliyorum, hararet göstergesi neredeyse en yüksek noktasına kadar geldi ve sürekli orada kaldı, indim fan çalışıyor mu diye baktım çalışıyor, trafik çoktu, sık sık kontrol ettim fakat fan hep çalışıyordu. Yaklaşık 35 km yol gittikten sonra durduğumda fan gene çalışıyordu ve stop ettikten sonra yaklaşık 10dk fanlar çalışıyordu! Fakat araçta su eksilmesi yoktu... (NAZARDIR...)
Sanırım fanlar arabaya yetmiyordu, ne dersiniz? Araca klima uygulandığından 2 adet fan takıldı biri büyük diğeri ufak çünkü iki büyük sığmadı. Ve usta hararete çıktığında 2 si birden çalışır ve durur konumda ayarlamıştı. Görüştüm usta ile o da fanların yeterince soğutamadığını ve değişmesi gerektiğini söyledi...

Lütfen yukarıda ki sorunları çözme noktasında ki yorumlarınız rica ediyorum, km saati hep problem midir, sizce nasıl bir fan uygulaması yapmalıyım ve sizce hemen her şeyi ile yenilenmiş motorun neden saplaması kopar? Motorun yüksek sıcaklıkta çalışması ne kadar sakıncalıdır?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim

Etiketler
Ynt: Cj8 Çıkan Sorunlar , Fan, Km Göstergesi Ve Saplama Kopması

Bu kadar nazarda fazla yav
valla benim gözüm kalmadı :D
nazar boncuğu takın birtane
geçmiş olsun

Hocam ;

Göstergelerin ne kadar doğru çalıştığı önemli. Eğer hararet göstergesi tavan yaptıysa
Çoktan motoru yakardık. Bence o göstergede veya müşürde problem olabilir . Aslında sorun herşeyde veya hiçbirşeyde de olabilir. Yani işin sırrı iyi bir cj ustası bulmakta. Güvenilir olmasıda şart. Sıkıntılar ard arda gelmiş . Geçmiş olsun. Bunlar da halledilir. İnşallah daha büyükleri çıkmaz. Bende motoru yenileymiştim. 2 yıl sonra motor su tıpalarından iki tanesini değiştirdim. Olabilir böyle şeyler. Olmaması gerek ama maalesef. İşte usta iyi olacak ve güvenilir dediğim gibi.

nazardır nazardır
banada çok nazar degiyor
benimde nazar degen yer genelde marş dinoması ile karbüratör
marş dinomasını sıfırdan içini degiştirdim civatalarına varana kadar sonuç marş kaçırıyor araba çalışmıyor nazar
geçmiş olsun allah daha büyüklerinden sakınsın

ayazağa' Alıntı:
Bu kadar nazarda fazla yav
valla benim gözüm kalmadı :D
nazar boncuğu takın birtane
geçmiş olsun
Estagfirullah, sag olun...

up8453' Alıntı:
nazardır nazardır
banada çok nazar degiyor
benimde nazar degen yer genelde marş dinoması ile karbüratör
marş dinomasını sıfırdan içini degiştirdim civatalarına varana kadar sonuç marş kaçırıyor araba çalışmıyor nazar
geçmiş olsun allah daha büyüklerinden sakınsın
Cümlemizi, sag oun

km saati sorunu km teli olabilir yada km telinin bağlandığı dişli var dişli yanlış olabilir
haraket sorunu görülmeden bişe denmez bir kaç nedeni olabilir incelemek lazım
fan motorlarına gelince jeep zaten yüksek ısıda calışır klima taktırdıysanız calışması gayet doğal
motor komple yenilensede saplamalar genelde değiştirilmez muhtemelen metal yorgunluğudur ve gene cıkma takmışsınız muhtemelen gene er yada geç kopar

hiçbirisi nazar değil sadece öyle veya böyle aracın verdiği arıza hepsi bu :smiley:)

unal' Alıntı:
km saati sorunu km teli olabilir yada km telinin bağlandığı dişli var dişli yanlış olabilir
haraket sorunu görülmeden bişe denmez bir kaç nedeni olabilir incelemek lazım
fan motorlarına gelince jeep zaten yüksek ısıda calışır klima taktırdıysanız calışması gayet doğal
motor komple yenilensede saplamalar genelde değiştirilmez muhtemelen metal yorgunluğudur ve gene cıkma takmışsınız muhtemelen gene er yada geç kopar

hiçbirisi nazar değil sadece öyle veya böyle aracın verdiği arıza hepsi bu :smiley:)
Bilgiler için teşekkür ederim.
Klima taktırdım lakin söz konusu durumda hiç çalıştırmamıştım.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,821
Kayıtlı Üye Sayımız
166,617
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

Geri