Cj5'te Tüp Yeri Sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan PoyrazBal Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,349

PoyrazBal

OııııO
Yer
Ankara
Arkadaşlar cj5'imde simit tüp var. Arka koltuğun altında duruyor. Muayenede sıkıntı olmaması için koltuk ile tüp arasında belirli bir boşluk olması gerekiyormuş. Bunu da muayeneye giderken taktığım kitlerle koltuğu yükselterek hallediyorum. Çünkü normal kullanımda o yükseklikte arka koltuğa kimse oturamıyor.

Asıl sorunum şu, bu tüp riskli bir noktada duruyor ve görsel bir kirlilik var tüp koltuğun altından biraz dışarı çıktığı için. Bu konuda bana çözüm önerisinde, tavsiyede bulunabilecek olan varsa çok sevinirim. Görseli de ekliyorum sıkıntıyı daha iyi anlamanız için.

Şimdiden çok teşekkürler.

IMG_3013.jpg

Etiketler
tüp yeri
ankara da mavi bi cj5 de bagaja stepne yerine taktiklarini gormustum cevresine bi kafes seklinde 2. demir yapiliydi,uzerine de jeep lastik kilifini gecirmisti bagajim hareketli olmasa ben bile dusunurdum :smiley:

Ynt: Cj5'te Tüp Yeri Sorunu

bence özel tup yaptırt 60 lık tupun boyu aynı kalınlıgı ınce olsun 20 santım genışlık yeter hem koltuk altında ıyı durur. aynı sekılde kazanı bende degıstırecem 10 cm bana çok ıyı yer saglıyor

Abi sök gitsin diyeceğim olmayacak bence de farkı bir depo dene. Belki özel yapım birşeyler çıkar mı bilmiyorum . 35 lik veya 40 kıl depolar daha kolay sığmaz mı?

Stepne yerine yaptırmak fena fikir değil gibi ama olası bi kazada büyük tehlike taşıyor bence aracın dışında durması. Arazide kullanırken de aynı şekilde sıkıntılara yol açabilir, malum zaten aracı yürüyen bomba haline getiriyor bu tüpler.

En iyisi yine küçük tüplere bi bakmak, olmazsa da özel tüp yaptırmak gibi görünüyor. Aslında söküp atmak en temizi de elden ne gelir benzin fiyatları malum, bir de ulaşım için kullanınca büyük fayda sağlıyor.

Yine araştıracağım bi sanayiyi dolaşmak gerek sanırım. Nasıl bi yöntem uygulanabilirse en kısa zamanda halledip bu konu altında çözümünü paylaşırım.

Sonuç olarak Cj5'lerde yer sıkıntısı, bir de tenteyse güvenlik sıkıntısı hiçbir zaman çözülmeyecek bi sorun gibi görünüyor.

Bu sorun hepimizin ortak sorunu. ben aracı yeniden toplarken sıfır motor takmıştım, lpg sistemini de söküp atmıştım. şimdi yeniden lpg sistemi montajı yaptıracağım ve tek tereddütüm tüpün yeri. eskiden simie tüp vardı. duyduğuma göre şimdi yasakmış, artı yeri hiç hoşuma gitmiyordu.

Forumdaki bir arkadaşımız 2 yıl kadar önce bir paylaşımda bulunmuştu, şimdi aradım, bulamadım. arka koltuğun ön kısmındaki taban saçını tüp tankı girecek şekilde kesmiş, kestiği bölümün çevresini ve altını da saçla ve koruyucu demirle kaplamıştı. araca baktığınız zaman tüp hiç gözükmüyordu, tank aracın altında kalmıştı ama altı ve yanları kapalıygı, üst saç kapak şeklinde olduğu için açılıp kapanıyordu.

O zaman çok aklıma yatmıştı, tek sıkıntı muayenede problem çıkarıp çıkarmadığını bilmiyorum.

Gerçekten işe yarar ve maliyeti düşük bir çözüm, güvenli de görünüyor. Muayenede sıkıntı olacağını sanmıyorum yine aynı şekilde muayeneye giderken koltuk biraz yükseltilir. Bunun için de ayakların altında 4 tane vidalı takoz yaptırıp yükseltmek yeterli oluyor.

Yanlardan makaslara sürtmeyecek ve benzin deposunu aşağı almaya gerek kalmayacak şekilde uygulanabilir bir yöntem. Ayrıca temiz bir işlemle lpg kullanmayanlar için de bu şekilde belirli bir bagaj alanı sağlanabilir. Arka kapak menteşeleri altta değil, yanda olur ve stepne kapağa sabitlenir. Ya da içeriden koltuğun altına bir kapak yapılabilir.

selam arkadaşlar ben şimdilik aracın altına aldırdım muayne tarıhıne daha var çok ancak muayne istasyonlarıda kimisi bakıyor kimisi bakmiyor kafasına göre takılıyorlar bazen benim araç cj8 tam arka kapının altına taktırdım şuan görünmüyor bile ancak muaynede ne olur bilmiyorum sıkıntı olursa tekrar eski yerine alacağım merkezden çok ilçelerde durum bıraz daha müsamalı olabilir

sabah yanıtı okuyunca foto ekleyebilir misiniz diyecektim, eklemişsiniz bu arada :smiley: aynı benzin deposunda olduğu gibi, hatta daha korunaklı bir alt kapak yaptırmalısınız bence. yeri güzel, tank kaç litrelik acaba ?

sizin aracınız cj8 olduğu için avantajlısınız, arkada yeriniz var. cj5 sahibi olan bizler başka cözümler bumalıyız maalesef.

chala' Alıntı:
sabah yanıtı okuyunca foto ekleyebilir misiniz diyecektim, eklemişsiniz bu arada :smiley: aynı benzin deposunda olduğu gibi, hatta daha korunaklı bir alt kapak yaptırmalısınız bence. yeri güzel, tank kaç litrelik acaba ?

sizin aracınız cj8 olduğu için avantajlısınız, arkada yeriniz var. cj5 sahibi olan bizler başka cözümler bumalıyız maalesef.
tank yanılmıyorsam 35 litrelik ve yeni yaptırdığımdan daha koruma taktırmadım vet koruma şart ve yaptıracağım ancak yaptırsam bile bu şekilde muayneden geçmesi zor ama geçersede bu bilgiyi sizinle paylaşırım en kötüsü tekrar eskiyerine alırım ve muayneden sonra yerine geri takarım bu eziyetten başka birşey değil aslında ama ne yaparsın yurdum insanının aklı belli olmuyor :smiley:

anlaşılan CJ 5 sahipleri için en iyi çözüm arka koltuk altı :smiley:

foremost' Alıntı:
tank yanılmıyorsam 35 litrelik ve yeni yaptırdığımdan daha koruma taktırmadım vet koruma şart ve yaptıracağım ancak yaptırsam bile bu şekilde muayneden geçmesi zor ama geçersede bu bilgiyi sizinle paylaşırım en kötüsü tekrar eskiyerine alırım ve muayneden sonra yerine geri takarım bu eziyetten başka birşey değil aslında ama ne yaparsın yurdum insanının aklı belli olmuyor :smiley:

Yolunuz düşerse sürekli gittiğiniz TÜV'e uğrayın ve muayene amiriyle konuşun. Sanırım minimum 5mm kalınlıkta bir koruma sacı teknik olarak uygunluk alır.

Cj8'ler için güzel çözüm. Cj5'ler için de koltuğun altındaki sacı kesmekten ve küçük tüp kullanmaktan başka yol yok sanırım. Yine bize acı, yine bize hüsran :smiley:

Buggy' Alıntı:
Yolunuz düşerse sürekli gittiğiniz TÜV'e uğrayın ve muayene amiriyle konuşun. Sanırım minimum 5mm kalınlıkta bir koruma sacı teknik olarak uygunluk alır.
bu şekilde yani 5 mm ve üstü kalul görürse 10 mm bile razıyım yaptıracağım yeterki bir arıza çıkarmasınlar :smiley: yada ileride tümden söktürüp aracı müzelik yapmak :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,926
Kayıtlı Üye Sayımız
166,705
Kaydolan Son Üyemiz
fayda70

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR