cj5 4200 cc arac tüpde tahmini ne kadar yakar ve yıllık vergisi ne olur ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hotquns Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 31
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,099

hotquns

Yeni Üye
cj5 4200 cc arac tüpde tahmini ne kadar yakar ve yıllık vergisi ne olur ? bi yardımcı olursanız cok sevinirim gercekden bu aracı almak istiyorum ama alıp almama konusunda gelgit ler yasamaya basladım

Etiketler
Ynt: cj5 4200 cc arac tüpde tahmini ne kadar yakar ve yıllık vergisi ne olur ?

60-70 krş yakar lpg ile, vergisi 700 tl civarı olur.

benim cj 4.2 ama ruhsatta 1.4 yazıyor ben yıllık 100 tl bile vermiyorum şanş
;D ;D ;D

off 600 700 ne diyosun pasa ya cok yakıyormus

slm,
benim 80 cj 6 lpg ile şehir içi km de 50 krş yakıyor ki ayarlarından memnun değilim.şehirler arası yolda ise yaklaşık olarak 42-45 krş arası oynuyor.
lpg donanımı yerli marka.

hotquns' Alıntı:
off 600 700 ne diyosun pasa ya cok yakıyormus

selamlar borç harç alıcaksanız bu tür araçları almayın nacizane tavsiyem

alırsanızda 2ci bi araç olarak alın

yakıt konusu da 600-700 arası şehir içi çamur karda bu 900 kadar cıkar

vergisi ise ruhsatta nasıl işlendiğine bakar saygılarımla...

nicodemet' Alıntı:
slm,
benim 80 cj 6 lpg ile şehir içi km de 50 krş yakıyor ki ayarlarından memnun değilim.şehirler arası yolda ise yaklaşık olarak 42-45 krş arası oynuyor.
lpg donanımı yerli marka.
ben hiç 45 krş yakmadım yada yakamadım ne yaptıysam olmuyor nasıl başarıyorsunuz belirtebilirmisiniz

merhabalar bu araçlarda yakıt konusunda belli bişi demek çok yanlış olur çünkü nerdeyse türkiyedeki bütün cjler birbirinden farklıdır bu farklılıklar ne derseniz ayna mahruti oranı, şanzıman oranlar,ı lastik ebadı, ağırlık ve ön önemlisi motorun durumudur. cjnin motoru sıfır yapılmış olabilir fakat ayarı iyi olmazsa kmde 1 lira bile yakabilir...

Dostum öncelikle ateşleme sistemini çok iyi gözden geçirmen gerekiyor,sonra karbüratör ve vakum hava ayarlarını.Araç benzinde çalışırken avansı ve rölanti ayarı en iyi şekilde yapılmalı ve motorda ciddi bir sorun olmamalı, ki benim yaptıklarım bunlar,gaz ayarınıda yaptıktan sonra yakıttada bu noktaya ulaşırsın.ben atiker kullanıyorum ve aldığım değer en son 50 krş şehir içi ama ben bunun altınada ineceğime eminim.üzerinde çalışıyorum.hatta bugün manifolt egsoz bağlantısında bir kaçak tespit ettim ve onardım.motor çok rahatladı.yarın tekrar avans üzerinde çalışacağım ve bu beni şehir içi 47-48 krş a çekecektir umarım.

Ancak unutmamak lazım her araç sürücüsüne göre haraket eder,inanın çok fark ediyor.vites geçişleri 2400-2800 arası olmalı ve araç hiçbir şekilde bağırmamalı.yüksek ses yüksek yakıt demektir.bizim cj ler 90 km de bizim için düz yolda rahat sürüş sağlar üstünde kasar ve yorar.en azından bu benim tecrübem.

nicodemet' Alıntı:
Dostum öncelikle ateşleme sistemini çok iyi gözden geçirmen gerekiyor,sonra karbüratör ve vakum hava ayarlarını.Araç benzinde çalışırken avansı ve rölanti ayarı en iyi şekilde yapılmalı ve motorda ciddi bir sorun olmamalı, ki benim yaptıklarım bunlar,gaz ayarınıda yaptıktan sonra yakıttada bu noktaya ulaşırsın.ben atiker kullanıyorum ve aldığım değer en son 50 krş şehir içi ama ben bunun altınada ineceğime eminim.üzerinde çalışıyorum.hatta bugün manifolt egsoz bağlantısında bir kaçak tespit ettim ve onardım.motor çok rahatladı.yarın tekrar avans üzerinde çalışacağım ve bu beni şehir içi 47-48 krş a çekecektir umarım.
inşallah olur valla
ben motoru sıfır yaptırdım yaptıralı 2 ay oldu geçen hafta çok yakıyor diye karbüratörcüye gittim ayar yaptırdım sonuç yine aynı ortalama km de 900 1000

benim cj 5 94 model yürür aksamı kusursuz ancak motoru 2.5 sılverston mvt lastiklerle şehir içi kollamadan kullanıyorum 48 krş yakıyor mtv side ruhsatta motor 1600 cc göründüğünden yıllık 90 tl .

kaptan_11' Alıntı:
benim cj 5 94 model yürür aksamı kusursuz ancak motoru 2.5 sılverston mvt lastiklerle şehir içi kollamadan kullanıyorum 48 krş yakıyor mtv side ruhsatta motor 1600 cc göründüğünden yıllık 90 tl .
94 cj varmı ??? ??? ??? ???

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,684
Kayıtlı Üye Sayımız
166,532
Kaydolan Son Üyemiz
Tanersezen

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.