Cj 'ye 37'' Lastik ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tuncaaayy Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 44
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,624

tuncaaayy

Kamp III
Yer
istanbul/ataşehir
arkadaşlar selamlar..
benim cj ye uzun zamandır 37 '' lastik düşünüyorum!sebebine gelince şu anda üstünde bulunan 35x12,5x15 wranglerler den memnun olmayışım,artık yıpranmış olmaları ve her zaman aklımı kurcalamış bogger ları deneme istegi birde olmuşken 37x13x15 e geçip biraz daha yükseklik saglamak..cj 'mde 4'' skyjacker kiti bulunuyor..bu lastiklere geçişim ile kupayı biraz daha yükseltmem gerekecek..ayna mahruti oranlarımda da bir sıkıntı yok..birde 3 cm flanş ile kullanmayı düşünüyorum..nedersiniz sıkıntı yaşarmıyım sizce!!

saygılar...

Etiketler
Ynt: Cj 'ye 37'' Lastik ?..

bence bi sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum tuncay ankaradan gelen ufuk abinin aracında sende gördün gayet güzeldi onada sordum bi sıkıntısı yokmuş

selamlar arkadaslar
bu konustugunuz 37li aracların elinizde resimleri varmı?

37 39 konusu uzun suredir benide dusunduruyor cj ve gmc aracımda 33 bf goodrich kullanıyorum bu aralar gmc için sipariş vericem ilk yola 35 diye cıktım ancak getirtebilirsem 37 yada 38 istiyorum yine aynı desen bf az öncede boggerları inceledim baya değişik bi lastik aslında ama malum asfalt performansı biraz yorucu gibi geliyor

ilkakdeniz' Alıntı:
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=13119.0

burda var bir tane...
orkun cj sine SOA(makasları difransiyellerin üstüne alma)yaptıgı için problem yaşamıyor..
biraz araştırma yaptım..yaşaya bilecegim problemlerin bir kaçı şunlar;

amortisör alt baglantısı yani makas tablası çabuk kırılabilir,
SOA işlemi yapmadan sadece kupayı kaldırsam kötü bir görüntü ile karşılaşabilirim,
yinede çamurluk agızlarıyla oynamam gerekecek,
illaki flanş kullanılacak,
bu işlem yapılacak cj de 4 ileri şanzuman daha mantıklı gibi (allahtan 4 ileri benimki)

biraz daha araştırma yapmam lazım..zaten lastik alabilmeme daha var..

kkurtagic' Alıntı:
37 39 konusu uzun suredir benide dusunduruyor cj ve gmc aracımda 33 bf goodrich kullanıyorum bu aralar gmc için sipariş vericem ilk yola 35 diye cıktım ancak getirtebilirsem 37 yada 38 istiyorum yine aynı desen bf az öncede boggerları inceledim baya değişik bi lastik aslında ama malum asfalt performansı biraz yorucu gibi geliyor
aracındaki difransiyel oranlarını da göz önünde bulundur bence,

37 ye geçmek demek ön ve arka akslarda önemli tadilat yapmak demek. cj nin orginal frezeli aksları kesin taşımaz kaldıki sapkalı 27 frezeli akslarlada sorun yaşarsınız şapkalı 31 frezeye geçmek. ön içinde warn veya steel alloy firmasının kuvvetli aklslarını almak gerekir.
jant olarakda lastiklerin agırlıgını dengelemek için aliminyum a geçmenizi tavsiye ederim
Ayrıca ayna mahrutiyide 4,60 gibi bir oranlara cıkarmak lazım
bence arazide kannallarda kalıyorum diye yükseltmek istiyorsanız ön arka elektrikli veya havaılı kilit takın daha sorunsuz ilerlersiniz

offroad' Alıntı:
37 ye geçmek demek ön ve arka akslarda önemli tadilat yapmak demek. cj nin orginal frezeli aksları kesin taşımaz kaldıki sapkalı 27 frezeli akslarlada sorun yaşarsınız şapkalı 31 frezeye geçmek. ön içinde warn veya steel alloy firmasının kuvvetli aklslarını almak gerekir.
jant olarakda lastiklerin agırlıgını dengelemek için aliminyum a geçmenizi tavsiye ederim
Ayrıca ayna mahrutiyide 4,60 gibi bir oranlara cıkarmak lazım
bence arazide kannallarda kalıyorum diye yükseltmek istiyorsanız ön arka elektrikli veya havaılı kilit takın daha sorunsuz ilerlersiniz
bahsettiginiz kilitli difransiyeller,şapkalı akslar ve aleminyum jantlar bende mevcut..flanşlar sayesinde kanallarda + bir avantajım daha oldu..ayna mahruti oranı 41.10 kurtarmazmı acaba ???

http://www.rocky-road.com/calculator.html
4,10 daki haliyle aynı devirde gitmek için 4,35 lazım
ayrıca ingilizce olarak hangi aksa en fazla ne lastik takılır niye takılır takılmaz diye deyaılı bilgi burada var

http://www.4wd.com/jeep-advisors/drivetrain-advisor.aspx

takmak istedikden sornra aynı aksa tabi takılırda arazide zorlayınca kırılma olabilir.
bence önleride aks millerinide güçlendirmek lazım

Tuncay, 37'' ebata geçeceksen şunları da göz önünde bulundur derim ;

Mevcut 4'' kitlerinle lastik çamurluğa sürtmeden kullanabiliyormusun ?

Viraj demirini takmayacaksın, artikülasyonu kısıtlayan stoper kullanmayacaksın. Bunları kullanırsan, arazide sürekli kasıntı yaşayan ''masa'' gibi bir CJ'en olur.

Makasları dingilin üstüne almayacaksın. Bu çok daha fazla tadilat gerektirir. Ve çok uğraşırsın. Kanımca, off-road da gezen Cj sanayide gezer hale gelir.

Yani kısaca CJ'de kanıtlanmış bir denklem sayılan 4'' yükseltme+kupa takozları, max.35'' lastik, arka AMC20 diferansiyel, ön dana 30 diferansiyel ve ister havalı, ister elektrikli kilit ile araç mükemmele yakın hizmet verir.

Sonuçta sende gezmeyi seven birisisin ve gezdiğin grupla aynı yerlere giriyorsun. Aracında bana göre mükemmel. Bu denklemi bozma derim.

Çok ama çok farklı bir şey yapmak istiyorsan, komple yaylı ve portal akslı bir Amerikanvari deneyebilirisin. Farklı olan bu olur.

Tabiiki bu benim düşüncem. Yukarıda yazdıklarımı yapan arkadaşlarımızın hiç bir şekilde bana kızmasını alınmasını istemem. CJ herkese göre farklı bakış açısı olan ve en çok oynanmaya müsait bir araçtır. Onun için hiç bir CJ bir diğerine benzemeden kişiye özeldir ;)

yaşasın yol dışı spor :smiley: siz o kadar teknik konuşuyorsunuz ki bunu demek istedim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,762
Kayıtlı Üye Sayımız
166,577
Kaydolan Son Üyemiz
suyesili

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR