CJ ile Off-Road

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan elnino Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 40
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,074
Ynt: CJ ile Off-Road

Valla CJ'den bugune kadar hiç parça sıkıntısı çekmedim.. Turkiye'de Defender mı fazla CJ'mi derseniz bence Cj fazladır, çıkması şanzımanından şasesine kadar mevcut... Bide öyle extreme bir Defender'da görmedim.. Bütün Defender ların son noktası Camel Trophy arabasına benziyor :D ama benim kafamda da bir V8 90 pick up projesi var o ayrı :D

Etiketler

Deep' Alıntı:
CJ ler çok sorun çıkarır, parkuru bile tamamlayamaz diye genel bir görüş var, kullanan arkadaşlar ne der?

CJ ler ile ilgili bu sorun benim hafta sonu yaşadığım problemden sonra çıkmamıştır heralde:smiley:
ben orkun arkadaşımıza katılıyorum.aracı tanıdıktan sonra ve bakımlı olduktan sonra cj ile sorun yaşamazsınız .CJ'ler köpekler gibi sahiplerine sadıktır.
benim yaşadığım problem tamamen benden kaynaklanan bir problemdi.aracın bakımını yaptırmadan araziye girmenin sonuçlarıydı.
tabi estetik olarak tamamen zevkler farklıdır .zevkler görecelidir.

ama herşeye rağmen yinede CJ

gerçekten offroad yapacaksanız elbet cj defenderla kıyaslanamaz. aslında kategorileride farklı bence . defender büyük araç.Alet edevat taşıyıp safari yapacaksanız kullanacaksınız. cj kadar arazide başarılı olması imkansız . Bu arabaların hepsiyle araziye girdim . benim yaptıgım arazi geçişleri son derece dik tepe ve çamurla dolu dar alanlar. Bu bölgelerden defender geçemez altı oturur ve çok zorlar Ancak bu bölgelerden geçerken bir sürü erzak taşıyacaksanız defenderdan başka şansınız yok . Zaten bu söylediklerimi tecrübe etmeyede gerek yok.teknik özellikleri ortada. Saygılar. Bu arada cj lerin tipini beyenmeyen bir arkadaşa bu güne kadar pek rastlamadım açıkcası. Eger iyi toplandıgına inandıgın bir cj yi uygun fiyata bulsam kaçırmam. Ama korkutuyor beni dogrusu.

cj için kesenin ağzını açtığınızda illaki mükemmele ulaşırsınız..Avrupa sitelerinde neler görüyoruz..ama oralarda parça bizdekinin yarı fiyatı gibi...5-10 seneye kadar Wrangler inde fiyatları bayağı geriler...cj nin yerini 10 sene sonra alır diye düşünüyorum...

Ben de araziye uyayım ve ikisini hakkındaki fikirlerimi beyan edeyim;
Bu sınıftaki araçlarda karşılaştırma yaparken hep önce Defender ve Niva derim.Çünkü bu araçlar diğerlerine göre daha bir mecburiyetten üretildi.Hele Niva,Haldun Bey yazmıştı bir ara iletisine."Built for Siberia,not for Suburbia".Defender de keza Niva kadar olmasa da ordunun manevra kabiliyetine direkt katkıda bulunan bir araç olarak başladı ömrüne.
CJ'e geçersek,ben CJ,GC,Cherokee,Wagoneer,TJ diye ayırmaktansa hep Jeep diye başlamayı tercih etmişimdir.Nedeni Jeep'in bütün araçlarının fabrika çıkışı haliyle arazi şartları arasında en başarılı olduğu noktanın kaya olması.Hiç bir model için değişmiyor,bütün Jeepler önce kayada gösteriyor kendini.
Tabii bu demek değil ki çamurda-karda-buzda-kumda gitmezler.Pekala giderler ama performans sıralaması açısından hep öncelik kayada olmuştur Jeepler açısından.Aynı başarıyı diğer satıhlarda da gösterebilmesi için en nihayetinde bir modifikasyon ihtiyacı duyuyorlar.

Evet Can kardeşim dediğinde haklısın ..benimde dikkatimi çekti...peki neden hep kaya tırmanışında kullanıyorlar hep...?? Motor gücü ve tork ön plana çıktığı için mi?

Jeep34' Alıntı:
cj için kesenin ağzını açtığınızda illaki mükemmele ulaşırsınız..Avrupa sitelerinde neler görüyoruz..ama oralarda parça bizdekinin yarı fiyatı gibi...5-10 seneye kadar Wrangler inde fiyatları bayağı geriler...cj nin yerini 10 sene sonra alır diye düşünüyorum...

Doğru esasında Wrangler larında fiyatları iyice düşmeye başladı ama çok az satıldı,yılda ortalama 12 tane satılıyordu :smiley: bunların içinde 2.5Lt lik ler varki şu anda 15-16.000 ytl'ye satmaya çalışıyorlar ama nafile... 4.0Lt'in de düz viteslisine daha rastlayamadım... neyseki zulada bi tane şanzımanım var :D

mogzilla ceyar' Alıntı:
Evet.Dişli oranları,yani tork.

Tabiii Unimog'la karşılaştırılmaz :D ama CJ'ler low yani crawl ratio dedikleri aynamahruti x arazi şanzımanı x 1. vites oranı arabanın emekleme oranını yani reduksiyonunu ortaya çıkarıyor. Mesela Unimog 144:1 ' e kadar düşüyor galba.. motor 144 devir dönerken lastik 1 devir dönüyor... Benim CJ 52:1 tabii kayada çamurda yamaçda iyi ama otoyolda max surat düşük veya patikada discoların peşinden gitmeye çalışırken 3'lemek gerekiyor....

1st with crawler=347.84:1
1st reverse =152.11:1
1st =112.87:1
Ne demişler;yiğidi öldür,hakkını yeme ;D

Jeepcj7' Alıntı:
(Bir CJ sahibi olarak hemen atlamalıyım )

CJ'ine bağlı... birkere sahibi arabasını iyi tanımalı... mutlaka elden geçmesi gereken araçlar bunlar, mesela benimki jandarma emeklisi, 20 sene jandarmada kullanılmış.. aldığın gibi şanzımanı motoru yuruyen aksamı elden geçirmeden dağ tepe gidersen kalma riskin var...ama yine kalıcan diye birşey yok :D

Bence önemli olan yapılan tadilatın bir kere ve en iyi şekilde yapılması, ve insanın aklında orayla ilgili soru işareti kalmaması... Birde CJ kolay kolay yolda kalmaz :smiley: yani kalır ama 1-2 saat sonra devam eder ...
Arabalarda eskidi tabii... eskiden herkes CJ kullanırdı şimdi Cherokee, Disco, Suzuki'lere doğru bir eğilim var..
CJ kullanmışlığınız yoksa arazide değişiriz birara DEEP bey... pek araba kullanmaya benzemez ...keyfi değişiktir...alışkanlık yapar...

Çok doğru! (Bende, 1 sene öncesine kadar willys overland üretim Cj-6 sahibi olarak atlamalıyım) :D

Orkun abinin belirtiği gibi alınan her cj ler genel olarak elden geçmeye muhtaçtır. Bu amerikanların en büyük sorunu, parçalarınım korozyona uğramasıdır. Bu konu çok çok genişletilebilir. Bu önlemekde şase den itibaren toplamakta geçer. Ya da çok çok bakımlı cj alacaksın. Bu çok bakımlı cj ye vereceğin para da değmez.Bana göre. Neden? Çünkü kendi zevklerin yansıtılmamış araca.... (kendi savım)
Cj bu açıdan uygunsuz gözükebilir. Bir de cj ile uzun yol yapılmaz. Yani değmez. (Nadir amcanın bana unimog için dediği gibi)
Bunun için farklı kategori deki araçlarla karşılaştırmamız mantıksız.

Defenderların çok ekstrem modifli versiyonlarını görememenin nedeni büyük ölçüde motorla alakalı bence, genelde 300TDI veya düz dizel motorlar var üzerinde, o yüzden çok büyük lastik istesenizde takamıyorsunuz. Bu arada karşılaştırma yaptığım araç Defender 90, CJ ile bence aynı kategoride, eğer V8 koyarsanız üzerine dehşet bir araç çıkar ortaya, sonrası hayal gücünüze kalmış, yurt dışında çok örnekleri var. CJ lerin de en büyük artısı V8 motor. Zaten ne kadar çok modif o kadar çok performanstır, 35" lastikli bir CJ ile 31" OK144 takılmış Defender 90 ı nasıl kıyaslarız ki :smiley:

Deep' Alıntı:
Defenderların çok ekstrem modifli versiyonlarını görememenin nedeni büyük ölçüde motorla alakalı bence, genelde 300TDI veya düz dizel motorlar var üzerinde, o yüzden çok büyük lastik istesenizde takamıyorsunuz. Bu arada karşılaştırma yaptığım araç Defender 90, CJ ile bence aynı kategoride, eğer V8 koyarsanız üzerine dehşet bir araç çıkar ortaya, sonrası hayal gücünüze kalmış, yurt dışında çok örnekleri var. CJ lerin de en büyük artısı V8 motor. Zaten ne kadar çok modif o kadar çok performanstır, 35" lastikli bir CJ ile 31" OK144 takılmış Defender 90 ı nasıl kıyaslarız ki :smiley:

Oda doğru.... ne kadar ekmek o kadar köfte esasında 4.2lt 6silindir CJ'inde benzin sarfiyatı dizel land'larla mukayese edilemez... Pazar günü yarışlara giren pick up 90'ı biraz incelemek niyetindeyim... :D

Sn.baltabatak aramıza hoşgeldiniz..Diğer arkadaşlarımızın sizi daha iyi tanıyabilmeleri için Off-Road bölümümde yer alan
''Tanışma Köşesi'' 'nde kendinizi tanıtabilirseniz memnun oluruz.
Saygılar..
Link aşağıdadır :

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=9726.0

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,760
Kayıtlı Üye Sayımız
166,576
Kaydolan Son Üyemiz
Atakan Usun

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR