CJ ile Off-Road

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan elnino Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 40
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,075
Ynt: CJ ile Off-Road

merhabalar.bende hem bu hoş sitenin yeni ziyaretcisi ve yeni aldığım cj6 nınsahibiyim.şunu diyebilirimki altındaki makina insana güven vermeli.şimdiye kadar çok daha pahallı araçlar kullansamda cj bir kale.denemeden üzerine konuşmak çok doğru olmaz sanırım.saygılar

Etiketler

Baştan aşağı off-road canavarına çevrilmiş CJ sahibi üstadlar.!

Üstadlar diyorum çünkü bir CJ'yi tam modifikasyon ile araziye kazandıran biri benim için üstaddır..

Bu yapılan modifikasyonları, fazla bilgisi olmayanlarıda düşünerek, derin teknik bilgiiye girmeden liste halinde yazsanız, Yanlarına maliyetlerini ekleseniz ne kadar güzel olurdu diiye düşünüyorum. Bu fiyat bilgisi hususu, konu para olduğu için hassas mı görülüyor? Yanlış anlama mı olur diye kaygılanılıyor? Bilemiyorum ama nedense çekinilen bir konu.

Açıkcası benim ZJ'nin modifikasyonu bittiğinde ilk kez başlayacak arkadaşlara fikir oluşması açısından böyle bir çalışma yapmayı düşünüyorum. Çünkü hemen herkesin en büyük sıkıntısı neyi ne zaman hangi sırayla ve kaça? yapıldığıdır.

Bana ilk sorulan neler yaptırdın şimdiye kadar? İkinci sorulan kaça yaptırdın?

Eğer yönetimin bu hususta bir çekincesi yoksa ve böyle bir engelleme söz konusu değilse bunları paylaşalım derim ben.

Elbette ahbap işi yapılmış ucuza maledilmiş size özel fiyatlarda olacaktır. Ama bu işleri yaptıranlar asıl rayiç bedellerini bilirler. Bu istisnai durumlarda rayiç bedel yazabilirler.

Pek tabiki araçtan araca, zevkten zevke, ustadan ustaya, parçadan parçaya fark var. Çok değişken biir konu modifiye... Ama zaten birebir maliyet çıkaralım diye değil örnek tablolar olsun diye söylüyorum. Bir kaç görsel destekle. Bak bu bilmem kim üstadın aracı şu şu aşamaları takip ederek şu kadar harcıyarak bu hale getirdi diyebilmek bence çok faydalı bir paylaşım olacak..

Tabi bu vakit isteyen bir iş ne uğraşacağımda diyebilirsiniz belki. Ama bu işe kalkışan gördüğüm kadarıyla bu işe sevdalı olduğundan buna vakit ayırmaktanda zevk alacaktır diye düşünüyorum.

ZJ nin modifikasyonunu biitirdikten sonra nasip olursa CJ toplama planı yapan ben şimdiden tüm CJ üstadlarına teşekkür ederim...

Saygılarımla...

gayet haklı ve doğru bir konu bu alpaslan kardeş.hatta dahada ileri gidip bilinen iyi bir ustayı bu formun ustası yapmak nasıl olur :smiley:.enazından grup indirimi alırdık.bu arada ben burdaki üstatlardan şanzıman konusunda yardım istemiştim fakat halen bi netice alamadım.78 model cj6 için.sewgiler

Sitemizde çok usta olduğu için şu yada bu usta diye önermek bana çok doğru gelmiyor. Ama yaptırılan ustanın adının geçmesi abartıya kaçmayan övgü sözleriyle süslenmesi gayet şık olur. Neticede ortaya çıkan eserin mimarları. Hepsine saygılar bu arada..

Senin şanzuman içinde gerekli cevabı alamadığını farkettim. Anlamadığım içinde yardımcı olamadım. Ama bu forumda biri bir soru sormuşsa sonuca ulaşması için elimden geleni yapmak temel düsturumdur. Bu sebeple konuya hakim olduğuna inandığım üyeye özelden senin konunun linkini attım. Elbet geri dönüş yapacaktır. Hatırlatmak için irtibata geçeceğim...

sıcak ilgine teşekkür eder yolu boludan geçen her dostu beklediğim gibi senide beklerim.teşekkürler.anıtparkın önündeki o bordo üstü açık şey,bu dostluğa vesile olan simgedir.sewgiler

atorya' Alıntı:
sıcak ilgine teşekkür eder yolu boludan geçen her dostu beklediğim gibi senide beklerim.teşekkürler.anıtparkın önündeki o bordo üstü açık şey,bu dostluğa vesile olan simgedir.sewgiler

Anıtparka yolumuz düştü geçenlerde. Siz varmıydınız Düzce off-road gezisinde yoksa..

burda yapılan off-road açıkcası çok ilgimi çekmiyor.daha ziyade dostların kır buluşması gibi.gerekli teknik tedbir ve donanımlar alınmadığı düşüncesindeytim.sakın katılan arkadaşlar bu fikrime kızmasın.ben daha ziyade kişisel tırmanışlar yapıyorum ve inanın parkurum yok.çok zevkli oluyor benim için.tekrar söylemek isterim bu benim fikrim.zira buraları biliyorsanız tekrar bi kahveye beklerim

atorya' Alıntı:
merhabalar.bende hem bu hoş sitenin yeni ziyaretcisi ve yeni aldığım cj6 nınsahibiyim.şunu diyebilirimki altındaki makina insana güven vermeli.şimdiye kadar çok daha pahallı araçlar kullansamda cj bir kale.denemeden üzerine konuşmak çok doğru olmaz sanırım.saygılar

CJ ler hakkındaki düşünceleriniz çok güzel ve gezenbilirde jeep bölümğnde cj ile bulabileceğiniz birçok bilgi mevcut... ;)

unimog-cu in mystery' Alıntı:
Cj bu açıdan uygunsuz gözükebilir. Bir de cj ile uzun yol yapılmaz. Yani değmez. (Nadir amcanın bana unimog için dediği gibi)
Bunun için farklı kategori deki araçlarla karşılaştırmamız mantıksız.

Niye uzun yol yapilmiyor ve neden deymez anlamadim Ben gayet rahat gidip geliyorum Hemde zevkli zevkli :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,760
Kayıtlı Üye Sayımız
166,576
Kaydolan Son Üyemiz
Atakan Usun

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR