Ynt: CJ ile Off-Road
Baştan aşağı off-road canavarına çevrilmiş CJ sahibi üstadlar.!
Üstadlar diyorum çünkü bir CJ'yi tam modifikasyon ile araziye kazandıran biri benim için üstaddır..
Bu yapılan modifikasyonları, fazla bilgisi olmayanlarıda düşünerek, derin teknik bilgiiye girmeden liste halinde yazsanız, Yanlarına maliyetlerini ekleseniz ne kadar güzel olurdu diiye düşünüyorum. Bu fiyat bilgisi hususu, konu para olduğu için hassas mı görülüyor? Yanlış anlama mı olur diye kaygılanılıyor? Bilemiyorum ama nedense çekinilen bir konu.
Açıkcası benim ZJ'nin modifikasyonu bittiğinde ilk kez başlayacak arkadaşlara fikir oluşması açısından böyle bir çalışma yapmayı düşünüyorum. Çünkü hemen herkesin en büyük sıkıntısı neyi ne zaman hangi sırayla ve kaça? yapıldığıdır.
Bana ilk sorulan neler yaptırdın şimdiye kadar? İkinci sorulan kaça yaptırdın?
Eğer yönetimin bu hususta bir çekincesi yoksa ve böyle bir engelleme söz konusu değilse bunları paylaşalım derim ben.
Elbette ahbap işi yapılmış ucuza maledilmiş size özel fiyatlarda olacaktır. Ama bu işleri yaptıranlar asıl rayiç bedellerini bilirler. Bu istisnai durumlarda rayiç bedel yazabilirler.
Pek tabiki araçtan araca, zevkten zevke, ustadan ustaya, parçadan parçaya fark var. Çok değişken biir konu modifiye... Ama zaten birebir maliyet çıkaralım diye değil örnek tablolar olsun diye söylüyorum. Bir kaç görsel destekle. Bak bu bilmem kim üstadın aracı şu şu aşamaları takip ederek şu kadar harcıyarak bu hale getirdi diyebilmek bence çok faydalı bir paylaşım olacak..
Tabi bu vakit isteyen bir iş ne uğraşacağımda diyebilirsiniz belki. Ama bu işe kalkışan gördüğüm kadarıyla bu işe sevdalı olduğundan buna vakit ayırmaktanda zevk alacaktır diye düşünüyorum.
ZJ nin modifikasyonunu biitirdikten sonra nasip olursa CJ toplama planı yapan ben şimdiden tüm CJ üstadlarına teşekkür ederim...
Saygılarımla...