Cj İcin Küçük Römork Arıyorum.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan izrafeel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 35
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 29,881

Etiketler
Ynt: Cj İcin Küçük Römork Arıyorum.

Ankara'da bi tanıdığımda römork var vito minibüsle kullanıyor.kendi yaptırdı.fiat doblo kargonun kupasını kestirip.metalik gri.fiyatı hakkında bilgim yok .ilginizi çekerse irtibat telefonu veririm.

cj için ben de bir römork yaptırmak istiyorum, yaptıracak olursanız beraber yaptırabiliriz. ben ankaradayım. bende cj dingili, yeni amortisörü, yayları, poryası, jantları ve lastikleri var gerisi ustanın işi.

Tamam abi ; konuya devam.

aşağıdaki resimde görünen projeye karar verdik. Şimdi sorun şu bunu nasıl gerçekleştireceğiz ? REsimde görünen ve römork olarak kullanılan parça kupa dan kesilme mi ? öyle ise hangi kupayı tercih etmek lazım ? Alt takım şase mi olmalı yoksa sonradan mı yapılmalı ? Kaç amörtisör, kaç makas vb bunun gibi bir çok soru var. Hadi beyin fırtınasına :smiley:)

Yükseltmeyi kupa takozu ile yapılır diye düşünüyorum. Tekerlekler ve jant zaten en kolayı. Boya olayını da hallederiz. İçini Ercan abimizin dediği gibi pütür kaplatırız. Evet asıl soru, kupa ve alt takım nasıl nerden ve kaça temin edilir ? Sonuçta boyaya gireceği için çürükler felan önemli değil ama neyi kullanmalıyız?

image.jpg_thumb.jpeg

Konu tamamen uzak olduğum hiç ilgilenmediğim bir konu. Paylaşılan fotoğrafların çoğu hobi veya gösteri amaçlı yapılmış römorklar. Orijinal araçtan kesilerek yapımış tipte olanların ülkemizde fazla meraklısı da ustası da yok. Böyle bir işte adres olarak kaportacılar gösteriliyor ama toplama parçalardan dengeli bir sekilde römork yapabilecek kaporta ustası bulabileceğinizi sanmıyorum. Benim fikrime göre fotoğraf bulup veya şekil çiziktirip böyle bir işe girişmek sakıncalı olur.

Arama motoruna "römork imalatcıları" diye sorduğumuzda onlarca firma, görsel olarak arattığımızda da her amaca uygun yüzlerce römork çıkıyor. Firmaların çoğu hem çeki demiri hem römork projesini birlikte yapıyorlar. Harcayacağınız zamanı ve parayı bu firmalarda kullanmanızı tavsiye ederim. Benim öylesine bakıp bulduklarım aşağıda, ararsanız hem bütçenize hem amacınıza uygun olanı bulabilirsiniz. Ama benim göz zevkime de uysun diye jeep parçalarından birşeyler yaptırmak isterseniz dikkatli olun derim.

http://www.aysankaravan.com.tr/
http://www.aksromork.com.tr/
http://hazelser.com.tr/Products.aspx

Açıkcası bir hurda mini römork şasesi ve üzerine düzgün sayılabilecek bir cj kasası biraz eli becerikli bir demirci işi ile güzel bir boya sonucumda yapılmıyacak iş değil. Ama bu işler için tanımadığınız ustalara gittiğinizde jeep i duyan ustadan uçuk fiyatlar alıp haftayı dudağınızda çıkan uçuklar ile geçirmeniz içten bile değil :smiley:

uploadfromtaptalk1405260811314.jpg

uploadfromtaptalk1405260837610.jpg

uploadfromtaptalk1405260846350.jpg

uploadfromtaptalk1405260857068.jpg

uploadfromtaptalk1405260869916.jpg

Projeleri incelediğimde 3 nokta kritik önem taşıyor. 1 römork alt yapısı, iki çamurluklar ve tekerlekler. 3 renk. Bu üç nokta araba ile aynı olduğu zaman kupa cj den kesme olmasa bile pek sırıtmadığını düşünüyorum. Eğer genişliği tutturursak be yüksekliği cj kupası olmadan da görüntüyü yakalanacağıma eminim.

Şase için tekne römork imalatçıları dingil mesafesi konusunda daha çok çeşit sunabilirler. Ama Kayseri'de zirai araç imalatçılarında sadece genişlikte sıkıntı çıkabilir. Şase hallolursa kupada ne istersen onu yaptırabilirsin. Sonuçta yolcu nakli yapmayacaksın.

Sent from my phone

Abi iyi birşey çıkacağına inanıyorum. Bakalım yeni hafta neler sunacak.

Merhaba ;

Bu hafta işleme başladık.
Tarım makinaları yapan bir yer ile anlaştım. Römorku yapacaklar. 1700 Tl fiyata anlaştık. Boya dahil ki boya Arabanın renginden olacak.

Römorkun ölçüleri Uzunluk 200 cm genişlik 100cm. Yüksekliği yerden 57 cm.

iki adet makas.
iki adet CJ arka stop lambası.
İki adet CJ arka dodik. ( dar tip )
Bir adet çeki demiri ( ruhsata işlemelik )
Römork yükseltmesi için 6 adet 8 cm'lik kupa takozu.
İki adet 5x139.5 ( CJ jantına uygun ) Porya.
İki adet 33 x 12.5 / 15 lastik ve 15' jant.
Tahmini olarak 2 hafta sürer.

Bakalım bittiğinde neler olacak neler :smiley:

İsrafil 100 cm cok küçük olur pişman olma sonra genişliği en az 140 cm yada 160 yap ilerde atv koyabileceğini düşün

Abi aslında biz 160 cm anlaştık. Neden 100 yazmışım bilemiyorum. Ilginç :smiley: ustayı arayıp teyit edince onunla 100 cm konuşmuştuk onu fark ettim :smiley:

izrafeel' Alıntı:
Merhaba ;

Bu hafta işleme başladık.
Tarım makinaları yapan bir yer ile anlaştım. Römorku yapacaklar. 1700 Tl fiyata anlaştık. Boya dahil ki boya Arabanın renginden olacak.

Römorkun ölçüleri Uzunluk 200 cm genişlik 100cm. Yüksekliği yerden 57 cm.

iki adet makas.
iki adet CJ arka stop lambası.
İki adet CJ arka dodik. ( dar tip )
Bir adet çeki demiri ( ruhsata işlemelik )
Römork yükseltmesi için 6 adet 8 cm'lik kupa takozu.
İki adet 5x139.5 ( CJ jantına uygun ) Porya.
İki adet 33 x 12.5 / 15 lastik ve 15' jant.
Tahmini olarak 2 hafta sürer.

Bakalım bittiğinde neler olacak neler :smiley:
Bu ekstraları sanırım sen alıcaksın fiyata dahil değil değilmi

Birde yapabiliyorlarsa arka köşeleri yuvarlak dönsünler bence cj gibi. Ön keskin köşe olabilir.

Çeki Demir'i , porya ve kupa yükseltmesi onlara ait. Geriye kalanlar bana kaldı :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,838
Kayıtlı Üye Sayımız
166,624
Kaydolan Son Üyemiz
turbotesisat

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR