Cj Folyo kaplama

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan refikonuroral Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 28
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,209
Ynt: Cj Folyo kaplama

walla coşkun akdenizi çözemedim orda bir gariplik var zaten oldum olası sen gene iyisin alanyada bir arkadaşım 1 kapı 1 camurluk için tam 46 gün bekledi aracı boyatıpda geri almak için sana gene dost işi 1 ayda vermişler :smiley:))

Etiketler

WooDoo' Alıntı:
biz bahçelievlerde yaptırıyoruz en son 2012 başında bu fiyattan boyattım (fiat albea) zam gelmiş olsa da en fazla 20-30 tl gelmiştir. fakat arabayı boyaya kendimiz hazırlıyoruz. onlar sadece kağıtla kapatacakları yerleri kapatıp boyuyorlar. firma adı şu an aklıma gelmiyor ama şöyle tarif verebilirim.
bahçelievler soğanlı meydandan aşağıya yenibosna tarafına doğru gidiyorsunuz. yenibosna köprüsünü geçtikten sonra sağa dönüyorsunuz. döndüğünüzde sol tarafta bir sokak var sokağın hemen başındaki dükkan. hafta sonu olmazsa telefonlarını alır buradan yayınlamaya çalışırım. iyice fiyat alıp konuşursunuz.

çok teşekkürler 2 tane jeep wagoner var haftaya boya alt yapısını yapacağım biri kırmızı biri siyah olacak ilgilenirseniz sevinirim.
hoşcakalın

Ünal Bey,
yanlış bilgi falan demişsiniz galiba siz iyi okuyamamışsınız
benim dediğim boyama işlemi şu şekilde işliyor
[list type=decimal]
[*]arkadaş aracımı macun - zımpra yapıp boyaya hazır hale getirdikten sonra diyor. (bende öyle diyorum)
[*]boya kaç tl boya almak istityorsanız (60 TL - 1000 TL) kendiniz alıp adamlara veriyorsunuz.
[*]bu tarz firmalar yüzeysel boya yapıyorlar diyorum yani aracı komple dıştan boyuyorlar. iç kısımlarını normalde boyamıyorlar. binek araçlarda boya fiyatı 130 TL. jeepler için sormadım ama çok farlı olacağını sanmıyorum enfazla olsunda 200 TL olsun. eğer zımparası güzel yapılmışsa ve kullanmanız gereken katkı malzemelerini de kullanırsanız (zaten boyacı gereken malzemeleri istiyor) aracın boyasında herhangi bir problem çıkmıyor. bu tarz adamlar illaki 1. sınıf bir işçilik yapmıyorlar. ama yapılacak folyodan daha iyidir. yada dediğiniz gibi 4000 - 5000 TL boya maliyetinden daha iyidir. kullanımınıza bağlı olarak, kaza bela olmadığı sürece uzun süre sıkıntı olmadan binersiniz. 5000 TL boyatılan arabaları yada 1000 TL'lık boyaları bilemiyorum ben o fiyata hiç boyatmadığım için belki boya ve işçilik kalitesinden dolayı herhangi bir hasar almıyor olabilir. :D
[*]böyle şeylere cevap verirken yazılanları iyi okumak gerektiği fikrinize de katılıyorum.
[/list]saygılarımla

Selam ben heçtiğimiz hafta aracı komple dağıttım.Ve boyatıyorum rakamlar aşağıda.
Komple şase kumlama :100 tl
Komple kupa Kumlama :300 TL
Kaporta işçiliği : 500 TL
Jeppen şasesi ve komple akzo nobel epoksi astar la 3 kat astarlanması ve yine akzo nobel şase boyası ile boyanması.
Kupanın saca kadar kumlanıp zımparalandıktan sonra komple macun öncesi epoksi astarla astarlanması macunu ( kumladıktan sonra kaportada macunun 2-3 mm den kalın olmaması için gerekli çekiçleme işleminin yapıldıktan sonra) macunlanması.
Ve lamborghini Aventador dada kullanlan standox marka sedefli boya ile boyanması işlemi. boya işçilik dahil 1500 TL ye anlaştım.
şu ana kadar her şey istediğimdende iyi gidiyor.
Tabi ben Sapanca da bu işleri yaptırdığım için fiyat biraz daha uygun.Boya Ünal beyin dediği gibi fiyatta önemli etken.Ama İstanbulda bu işler biraz daha pahalı.

buna fazla diyecek bişe yok ilk anlatımınızda kullandığınız kelime adeti ve uzunluğa bakarsanız bencede sizde anlatımdaki düzeltmeleri veya daha düzgün anlatım olacağını görürsünü ki ilk yazılanları kim okursa ilk algılayacağı boya fırın 100 tl hadi olsun 200 tl yeterli boyada 500 hepsi 750 gibi mantık cıkıyorki ilk yazan arkadaşda demişki zomparalatacağım macun cektireceğim gibi şeyler tabi buna ortalama fiyat vermiş o rakamlarda cok yüksek demiş neyse gelelim işin özüne sizde ilk anlatımda şimdiki gibi acıklayıcı belli vurguları yaparak anlatsaydınız eminimki kimse bişe yazmaz ve şunu anlardır bu iş 1000 tl olur 10 000 tl yede gibi anlaşılabilir bir mantık oluşurdu demekki bişe anlatırken iyide anlatmak gerekiyor

Bilgilerini paylaşan bütün üyelere teşekkür ederim zahmet edip alaka gösterdiğiniz için. Anladığım kadarıyla istanbulda 2 bin-3 bin arası bir maliyet çıkar karşıma

mybrada' Alıntı:
Selam ben heçtiğimiz hafta aracı komple dağıttım.Ve boyatıyorum rakamlar aşağıda.
Komple şase kumlama :100 tl
Komple kupa Kumlama :300 TL
Kaporta işçiliği : 500 TL
Jeppen şasesi ve komple akzo nobel epoksi astar la 3 kat astarlanması ve yine akzo nobel şase boyası ile boyanması.
Kupanın saca kadar kumlanıp zımparalandıktan sonra komple macun öncesi epoksi astarla astarlanması macunu ( kumladıktan sonra kaportada macunun 2-3 mm den kalın olmaması için gerekli çekiçleme işleminin yapıldıktan sonra) macunlanması.
Ve lamborghini Aventador dada kullanlan standox marka sedefli boya ile boyanması işlemi. boya işçilik dahil 1500 TL ye anlaştım.
şu ana kadar her şey istediğimdende iyi gidiyor.
Tabi ben Sapanca da bu işleri yaptırdığım için fiyat biraz daha uygun.Boya Ünal beyin dediği gibi fiyatta önemli etken.Ama İstanbulda bu işler biraz daha pahalı.

Epoksi dahil 1500 Tl. biraz ütopik geldi bana; sadece epoksi malzemesine 1000TL. verdim ben ve epoksi her kat arasında minimum bir hafta kuruma süresi ister(rutubetsiz ortamda, güneş görmeden). epoksiden eminmisiniz ???
C.C.

ccanlioglu' Alıntı:
Epoksi dahil 1500 Tl. biraz ütopik geldi bana; sadece epoksi malzemesine 1000TL. verdim ben ve epoksi her kat arasında minimum bir hafta kuruma süresi ister(rutubetsiz ortamda, güneş görmeden). epoksiden eminmisiniz ???
C.C.
sonda ki işaret "?" idi ama "." ile birleşince öyle çıkmış yoksa kimseye kızmış falan değilim; sorgulamıyorum, suçlamıyorum aman ha polemik peşinde asla değilim sadece herkes gibi fikrimi sohbet ortamında paylaşıp bilmediklerimi öğrenme çabası benimkisi "Bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum" :D

utopik derken .valla resimler asagida

20120528_092211.jpg

20120528_092200.jpg

20120523_183915.jpg

20120523_183915.jpg

20120523_171433.jpg

Resimler ortada kullanılan epoksi 3 kat her kat arası sertleştiriciyi uygun oranda koyarsanız 1 gündür sadece son katı 2 gün bekledik.Zaten komple saca inip öyle epoksi attık epoksiden sonra araca macun çekme işlemine başladık.Toplamda aracın en kalın yerinde bile macun kalınlığı şu an 2 mm yi bulmuyor.
Dedim ya verdiğim paralar yukarıda yazılşı kim nerde kaça yaptırı bilmem ama sapancada yaptırdığım yer zaten bu işte artık uzmanlaştı sayılır sadece bu sene 7 tane cj boyattık ve hepside sıfır hata.
Boya cuma gününe biter bitince resimleri atar aracı görürsünüz. Aracın boyanacağı renkte aşağıdaki gibi olacak bu nedenle alt zeminde sıfır hatayla çalışıyolar.

av_lp700-4_gal5_1920x1080.jpg

Allah gönlünüze göre versin... Görüntüsü tertemiz, Siz de beğendikten sonra zaten mesele yok... Renk te güzelmiş iyi günlerde güle güle kullanın... Bir daha ki sefere Sakarya'da yaptıracağız anlaşılan :D :D :D
Kolay gelsin

C.C.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,622
Kaydolan Son Üyemiz
mustgok

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR