Cj de direksiyon sistemini güçlendirip konforu arttırmak için önerileriniz neler?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ercanaslan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 32
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 31,291
Ynt: Cj de direksiyon sistemini güçlendirip konforu arttırmak için önerileriniz neler?

izrafeel' Alıntı:
Abi denge kolu bende de yok. Lakin sorunlarımız aynı. Aslında sorun dememek lazım. Geçtiğimiz aylarda bir jeep dergisinde lastik ebatlarına göre direksiyon kurulumu ve kutuları tarzında bir şey okumuştum. Bulursam paylaşayım. Ama unutulmaması gereken konu elimizdeki her malzeme aslında 35 veya 33 lastiklere göre tasarlanmamış.

Bence hidrolik olmayan bir cj sürmelisin. Sonra kendi aracının direksiyonuna oturduğunda sorunun olmadığını anlayacaksın :smiley:)
Hehe aslında haklısın israfilcim. :smiley:
Yani aslında en baştada dediğim gibi benim bir problemim yok lakin eşimde kullanmak istiyor, ve zorlanıyor. Şehir dışı ve ormanda sorun değil ama istanbul trafiğinde hele :smiley: bi ümit belki bu konuda tecrübe sahibi biri çıkar ve herkez için ışık tutar diye düşündüm ve bu konuyu açtım :smiley:

Etiketler
Ynt: Cj De Direksiyon Sistemini Güçlendirip Konforu Arttırmak İçin Önerileriniz Neler?

Bunca söylenen şeyden sonra büyük lastiğe geçmek beni düşündürüyor.

Ynt: Cj De Direksiyon Sistemini Güçlendirip Konforu Arttırmak İçin Önerileriniz Neler?

Aslında bu hydro assist işi kafama yatar gibi oldu . Yabancı forumlarda uygulayan çok . Verim durumu nedir acaba
Mesela komple bir set buldum. fiyat yüksek biraz ama komple set herzaman uydurarak yapılan işten iyidir.

http://www.ebay.com/itm/PSC-80-86-Jeep-CJ-Extreme-Duty-Cylinder-Assist-Kit-OFFROAD-/160898644746?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item25764e7b0a&vxp=mtr

Aslında çok da değil sıfır hidrolik kutu 1400 lira olduğunu düşünürsek fiyat çok da değil. Bitek gidip almak kalır :D

Hiç gerek yok böyle pahalı bir sistem satın almaya.

Şöyle yapacaksınız;
1- direksiyon amortisörünün aynı boyunda çalışan çiftetkili bir lift yaptıracaksınız.
2- direksiyon kutusunun içinde dişlileri hareket ettiren bir piston var , kutuyu tamamen dağıtıp, aynı taraflarından hidrolik çıkışı alabileceğiniz rekorlar yaptıracaksınız bir tamirci yada hidrolikçide.
3- uygun hortumlar ve doğru montaj gerisi.

hidro asist direksiyonu sabit tuttuğunuzda direksiyonu tam olarak sabitler, arazi şartlarında ve büyük lastiğin yarattığı negatif etkileri yok eder. Aynı zamanda direksiyon kutusunun üzerine binecek yüküde alacaktır.

Ynt: Cj de direksiyon sistemini güçlendirip konforu arttırmak için önerileriniz neler?

Evet do it yourself şeklinde böyle yapanları gördüm yabancı forumlarda. Peki cadde kullanımı etkilerinde negatif durumları varmı.

negatif bir sonucu olması imkansız, zaten hidrolik direksiyon kutusu ve amortisörde aynı işiyapıyor. Bu sistem sadece amortisörü iptal edip stabiliteyi ve tekere verilen kuvveti artırıyor.

Peki direksiyonun dönüşlerde geri toplamasının düşüklüğüne faydası olurmu?

Birde siz uyguladınızmı daha önce

sanmıyorum ona faydası olacağını, geri toplama mevzusu, knuckle adlı parçanın yataklarının yere yaptığı açıyla ilgili.
Yapılan yükseltmelerle o açı bozuluyor fabrika ölçülerinden. o Açıyı denemeyle bulacaksınız, yada ölçmek için mastar vs. birşeylerle açıyı uygun hale getirmek lazım. Benim kuzende'de var cj8 aynı sıkıntılar ondada var, oraya buraya boyuna birşeyler yaptırıp duruyoruz:smiley:)))

Aslında 30 yaşındaki araç teknolojisinden sıfor araç konforu beklememek gerek :smiley: ama içimiz durmuyo hep bişiler yapalım istiyoruz

;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D Haklısınız.

abi birşeyler derken ,

performans ateşleme fena kaşındırıyor beni. ayrıca kupadan da 1 inç yükseltmek istiyorum. bunun yanı sıra , aracı ankaradaki bir cj servisine de göstermek istiyorum. valla basıp gidecem 300 km :D kayseriden...

izrafeel' Alıntı:
abi birşeyler derken ,

performans ateşleme fena kaşındırıyor beni. ayrıca kupadan da 1 inç yükseltmek istiyorum. bunun yanı sıra , aracı ankaradaki bir cj servisine de göstermek istiyorum. valla basıp gidecem 300 km :D kayseriden...
:smiley: ya bulamadınmı kayseride düzgün usta

Return to center direksiyon amartisörü alıp denemek istiyorum benim stndart direksiyon amortisorune göre ne kadar fark yaratacak bakalım.
örnek
http://www.humaoto.com/Direksiyon-Amortisoru-RTC-Return-to-Center,PR-636.html

başka bi forum dan alıntıyla bilmeyenlere çok ufak açıklayabilirim

''Bu başlık altında RTC direksiyon amortisörü'nden bahsetmeye çalışacağım, RTC ingilizce "Return To Center" ilk harflerinden oluşmaktadır, off road araçları için tavsiye edilmektedir, özellikle büyük lastik takılı ise. Bu sistem aşağıdaki fotodan da görülebileceği üzere bir direksiyon amortisörü ve helezon yaydan oluşmaktadır, sürekli direksiyonu düz tutmaya çalışmaktadır, büyük lastik takılı iken direksiyonun pozisyonunu hissetmek ve tahmin etmek mümkün olmayabilir ama bu sistem sayesinde bileceksiniz ki direksiyonu bıraktığınızda direksiyon düzelecektir. Uzun yol kullanımında da sürüş konforunu arttırır.''

rtc_direksiyon_amortisoru.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,807
Kayıtlı Üye Sayımız
166,611
Kaydolan Son Üyemiz
halilkarabacak

Çevrimiçi üyeler

Geri