cj de blok çatlağı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan srk0661 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 20
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,976

srk0661

Ana Kamp
Yer
trabzon
arkadaşlar cj 5 imin motor bloğu çatladı su damlatıyor usta su koyunca biraz gidersin dedi bende gittim ama gitmez olaydım motorun içinden katur kutur değişik sesler çıkmaya başladı stop etti dahada çalışmıyor usta bana çatlağa dikiş yapalım diyor tabi motorun içi nasıl bilinmiyor şimdi motor mu değişsem üzerindekinimi yaptırsam motor fiyatları nedir hiç haberim yok yardımmmmmmmmmmmmm

Etiketler
Ynt: cj de blok çatlağı

blok çatlaksa o motorla hiç uğraşma.. temiz güvenilir yerden başka bir motor al tak.. C kodlu motor olursa en güçlüsü 4.2 litre. E olursa 3.8.. Z olursa 4.2 ama torku C ye göre daha az olur..

Motorun kilitlenmiş olabilir.. Komple motor yaptırman gerekecek muhtemelen.. Duyduğun sesler muhtemelen kırılan ve yamulan parçaların sesidir.
Yani anlayacağın motorun dışı çatlak. içindede hemen hemen herşey değişecek.. Yeni motor daha ucuza gelebilir.

Yeni ve iyi kondisyonda motor alman gerekli.. aksi taktirde yeni alacağın motorda hararet yemiş yada yağ yakan bir motor olursa onada bakım yapman gerekecek..

Uygun bir şekilde durumu değerlendirip hareket etmen daha iyi olur. Bu tip işler acele edildiğinde hem maddi acıdan hem sinir bozukluğu açısından daha üzücü olabiliyor.

anlaşılan motor değişecek başka çare yok cj 8 motoru düşünüyorum teşekkür ederim

motor numarasını dert etme. motor ararken seri numaranın aynısından ara.. çünkü cj motorlarına maksimum 30 farklı numara var. aynı numaralı motor sayısı çoktur ;D

abi cj8 motoru buldum ama numarasi nedir bilmiyorum cj 8 motorlarında c ve z serisi varmıdır

srk0661' Alıntı:
abi cj8 motoru buldum ama numarasi nedir bilmiyorum cj 8 motorlarında c ve z serisi varmıdır

Vardır! ayrıntılar aşağıda..

4.2L C TİPİ
Bore x Stroke 3.75" x 3.90"
Displacement 258 (4.2L)
Compression Ratio 9.2:1
Horsepower (net) 112@3200
Torque (net) 210@2000
Main Bearings 7
Valve Configuration OHV
Fuel 2bbl Carter BBD

4.2L Z TİPİ
Bore x Stroke 3.75" x 3.90"
Displacement 258 (4.2L)
Compression Ratio 9.2:1
Horsepower (net) 115@3200
Torque (net) 210@1800
Main Bearings 7
Valve Configuration OHV
Fuel 2bbl Carter BBD

muhtemelen yağa su katmış olabilir çatlak kısma dkiş atılsa yürür araç ama yağa su katmışsa bi çok parça değişicek pasdan ve kitlenmeden dolayı hakkı bokunu geçer yeni motor en iyisi..

**FatsaOffRoad**' Alıntı:
79-80 CJ-5 / 80 CJ-6 / 81-82-83 CJ-8 ;) 84 CJ-8'lerden Z çıkıyor. 79 Altı CJ-5'lerden E

benim cj 83 ama Z motor var. birde 77 ve altından E çıkıyor. Türkiyede olmayan 80-84 lerin bazılarından 302 V8 de çıkıyormuş. ama ben görmedim :smiley:

jeep' Alıntı:
benim cj 83 ama Z motor var. birde 77 ve altından E çıkıyor. Türkiyede olmayan 80-84 lerin bazılarından 302 V8 de çıkıyormuş. ama ben görmedim :smiley:

79'a kadar CJ-5'lerden E çıkıyor 79'da motor değişti C tipine geçildi ;) AMC 304 çıkıyor 302 değil.. 83'lerin çoğu C tipi ben hiç Z tipi çıkanına çatmadım.. 84'dede C çıktıgına rastlamadım :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR