Cj alımı yardım..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ugurtunali Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 20
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,564

ugurtunali

Ana Kamp
Yer
İstanbul
Selamlar.
Uzun süredir olan cj sevdası, sonunda bitane sahip olma aşamasına geldi :smiley:
aşağıda linki olan araca bugün gidip baktım. aslında 2 haftadır görüyodum önünden geçerken fakat bugün gibip bakabildim ancak.
Tesadüf araç sahibide tanıdığım bi abinin arkadaşı çıktı. araç yakın zamanda toplanmış.Söylenilen baştan aşağıya revizyon gördüğü.Al kullan başın ağrımaz tavsiyesini aldıktan sonra birde sizlerin tavsiyesini almak istedim.
Zamanla değişiklikler yapmıcak değilim tabiki ama başlangıç için iyi bir tercih gibi geldi.
Yardım ve görüşlerinizi bildirirseniz sevinirim.
Saygılar.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-klasik-araclar-klasik-arazi-araclari-ata-otomotivden-jeep-cj-5-69392250/detay

ilan no : 69392250

Birde araç kaputunun altında ekteki resimdeki plaka bulunmakta. [attachment=1]

IMG00412-20120102-1456.jpg

Etiketler

Ynt: Cj alımı yardım..

nacizane tavsiyen 1974 model altı bir cj alınmaz araç model itibari ile en tutulmayan modeldir şase açık şase muhtemelen motor 4 silindirdir
bence bırazdaha araştırma yapın acele etmeyin o rakama bıraz modelli orjinal bi araba bulabilirsiniz araştırmaya devam edin derim

Teşekkürler.
Aslında bu araçtan önce malum sitede 2 tane araç arasında gidip geliyodum. Biri Kayseri ,diğeri muğlada . İşlerimin çok yoğun olması sebebiyle imkansız olmamakla beraber çok zor oraya gidip araç bakıp almak diye düşündüm. Açıkçası arabalardan sürmek dışında pek anlamam. İşim gereği 7/24 yollarda olabildiğim için ( gemi acenteliği yapıyorum ) biraz hafta sonu arabası olucak alıcağım araba. Hardtop önemli bi unsur benim için. o yüzden bu araba biraz cazip gelmişti. Ama tavsiyelerinizi dikkate alıcam kesinlikle. Tekrar teşekkür ederim..

Altta diğer 2 aracın linkeri var. Fikrinizi alabilirsem memnun olurum.
Saygılar.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-gosterisli-cj5-jeep-67441892/detay/

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-1977-model-cj5-66634939/detay/

öncelikle sitemizde bu konuda yazılmış büssürü konu başlıgı vardır kesinlikle incelemelisiniz .
kesinlikle yapılmış bir araç almalısınız alayım yavaş yavaş yaparım derseniz bulundugunuz bölge itibariyle sanayiden çıkmayan bir işmakinanız olur :smiley:
ilk cj 1974 cj5 olması itibariyle cj 5 hakkında şahsi düşüncelerim harttaplı cj 5 olmaz ... kapılarındaki S hatlar harttapla bütünleşmemekde en şık hali orjinal usa bestap tenteli bir cj 5 kesinlikle dikme falan olmamalı soguk açısından orjinal tente ve harttap aynıdır .
illada harttaplı bir ufak bir araç araç derseniz cj 7 tavsiye ederim 79 80 model civarı muhtemelen orjinalini bulmanız imkansız genelde kesme var piyasada cj 8 !!!!! den kesme olan modellerden tercih edebilirsiniz
rahat ferah bişey olsun derseniz cj 8 tercih etmelisiniz ben öyle yapdım şuan cj 8 kullanmakdayım :smiley:
virüsü kapmıssınız allah yardımcınız olsun tez zamanda gönlünüzce güzel bir araç dilerim

Tekrar tekrar teşekkürler zahmet edip yazdığınız için.
Birincisi bende çok dağınıkl bir araba alma taraftarı değilim. hem dediğim gibi araba konusunda şöförlük dışsında çok bilgim yok hem de zamanım kısıtlı.
İkincisi bende görüntü olarak size katılmaktayım. Fakat beni hardtop a yönelten en önemli faktör güvenlik. bir apartman dairesinde oturmaktayım özel bir garajım yok ve bir cj sahibi olunca çocukluk hayalim gerçekleşeceği için biraz hasas olacağımın farkındayım. Yani aklım hep arabada kalsında istemiyorum açıkçası :smiley:
Ve çok uzun bir süre değil belki ama yaklaşık 1 aydır siteyi takip ediyorum ve inanın günde en az 3-4 saat yazıları okuyorum resimlere bakıyorum. Gerçekten bulunmaz bir kaynak .
''virüsü kapmıssınız allah yardımcınız olsun tez zamanda gönlünüzce güzel bir araç dilerim'' cümlesine gelince teşekkür ederim :smiley: güzel bir virüs bence biran önce alıp bağışıklık kazanmayı ümid ediorum :smiley:
Tekrar teşekkürler ve Saygılar.

Merhabalar;
Aracı 3-4 seferdir derince eski yolda görmekteyim.Açıkçası merak edip bakmadım.Çünkü orjinal dışına çıkılmış bir araç.
Kii 65 model olması zaten büyük bir eksi.Verilebilecek paralar arasında 10bin TL bile yok.O kadar diyebilriim.
Arzu ederseniz yüz yüze görüşebiliriz.Ama şunu belirtmek isterim ki .. Çok özel olmadıkça CJ5 için marmaris'e veya kayseri'ye gitmek pek mantıklı değil.

ben erciyes üniversinde okuyorum kayseride ki araç evime 15 uzaklıkta okula gidip gelirken benimde ilgimi çekmişti ;) şimdide burda gördum...inşallah gönlünüze göre bir araç alırsınız.

ilkantek' Alıntı:
Merhabalar;
Aracı 3-4 seferdir derince eski yolda görmekteyim.Açıkçası merak edip bakmadım.Çünkü orjinal dışına çıkılmış bir araç.
Kii 65 model olması zaten büyük bir eksi.Verilebilecek paralar arasında 10bin TL bile yok.O kadar diyebilriim.
Arzu ederseniz yüz yüze görüşebiliriz.Ama şunu belirtmek isterim ki .. Çok özel olmadıkça CJ5 için marmaris'e veya kayseri'ye gitmek pek mantıklı değil.

evet ben yakın zamanda farkettim. işim yarımcada izmitte oturuyorum bende işe giderken farkettim. Orjinalin dışına çıkılmış olması şimdiye kadar almamamda, sizlerin fikrini almayı beklemek kadar etkili bi neden açıkçası. Dediğim gibi mekanik ve motordan pek anlamadığım için dışını zamanla düzeltebilirmiyim acaba diye düşündüm. Yüzyüze görüşmemiz benim içinde iyi olur sanırım.Çünkü etrafımda bu konuda bilgili kimse yok ve benim gibi araştırıp sormadan herkes çok kolay yorum yapabiliyor.Daha önce yaşadım tavsiyelerle araba alıp sonra çok beğenmeme rağmen araca ısınamamayı. Neyseki perte çıkmasına rağmen içinden sağ çıktım. İrtibata geçelim çok sevinirim konuşup fikir almayı.
Teşekkürler,Saygılar.

yusuf ziya' Alıntı:
ben erciyes üniversinde okuyorum kayseride ki araç evime 15 uzaklıkta okula gidip gelirken benimde ilgimi çekmişti ;) şimdide burda gördum...inşallah gönlünüze göre bir araç alırsınız.

Seçenekler arasında :smiley: Belkide kayseriye düşer yolum . İyi dileklerin için teşekkürler.
Saygılar...

ugurtunali' Alıntı:
evet ben yakın zamanda farkettim. işim yarımcada izmitte oturuyorum bende işe giderken farkettim. Orjinalin dışına çıkılmış olması şimdiye kadar almamamda, sizlerin fikrini almayı beklemek kadar etkili bi neden açıkçası. Dediğim gibi mekanik ve motordan pek anlamadığım için dışını zamanla düzeltebilirmiyim acaba diye düşündüm. Yüzyüze görüşmemiz benim içinde iyi olur sanırım.Çünkü etrafımda bu konuda bilgili kimse yok ve benim gibi araştırıp sormadan herkes çok kolay yorum yapabiliyor.Daha önce yaşadım tavsiyelerle araba alıp sonra çok beğenmeme rağmen araca ısınamamayı. Neyseki perte çıkmasına rağmen içinden sağ çıktım. İrtibata geçelim çok sevinirim konuşup fikir almayı.
Teşekkürler,Saygılar.

Geçmiş olsun.
Teşekkür ediyorum yardımcı olabilceğim her konuda ne gerekiyorsa hiç çekinmeden sorabilirsiniz.
Msn veya Facebook kullanıyorsanız ekleyebilrisiniz.

ilkantek' Alıntı:
Geçmiş olsun.
Teşekkür ediyorum yardımcı olabilceğim her konuda ne gerekiyorsa hiç çekinmeden sorabilirsiniz.
Msn veya Facebook kullanıyorsanız ekleyebilrisiniz.

Tekrar teşekkürler. Facebooktan ekledim sanırım ( yanlış kişiyi eklememişimdir umarım :smiley: )

Arkadaşım merhaba,
Sonuçta neye karar verdiniz bilemiyorum.Ayrıca bir arazi aracından tam olarak ne bekliyorsunuz yada sizin için arazi kavramı ne ifade ediyor onu da bilemiyorum.Sadece buradaki araçlar için fikrimi söylemek istiyorum;
İlk belirttiğiniz 1965 model araba çok karışık geldi bana.Model 1965, göğüs etiketi yine erken dönem yani Kaiser dönemi CJ5 göğüs etiketi.Bu durumda ruhsattaki motor ve şase numaraları bu etikettekiyle aynı olmalıdır.Öte yandan kupa tamamen 1978 ve yukarısı görülüyor.Onunda kapı boşluğu kesilip "U" kapıya dönüştürülmüş.Panjurun ön kısmına baktığımızda yine AMC dönemi uygulamaya giren ve direksiyon kutusunun bir ayağının da bağlandığı kalın sac şase üzerinde görülüyor.Motor nedir? Şanzuman nedir? ön-arka diferansiyeller nedir? tam olarak şase nedir ? bunları buradan söylemek mümkün deyil.Ancak açık olan şu ki 1965 model bir arabanın ruhsatı ve 1978 ve yukarısı bir araba harmanlanmış.Tabii sizin miğdeniz bu tarz bir arabayı nekadar kaldırır onu bilemem.
Diğer ikisi en azından evrak bazında daha temiz göründü.Tabii araçları yakından görmeden birşey söylemek mümkün deyil.
Bir diğer konuda burada bir diğer arkadaşımın 1974 öncesi yani Willys - Kaiser dönemi araçlara ilişkin görüşü ki buna katılmam mümkün deyil.
Bir defa Cj 5 ler kendisinin belirttiği gibi 1974 deyil 1971 den itibaren üretimde.( 6 silindir ve V8 olanlar.Sanırım kendisi bunları kastetmiş olmalı.) Bu döneme yani 1971-1974 dönemine ilişkin Renegade ve Golden Eagle jeepleri bolca görürsünüz.
Bir diğer konu da Willys - Kaiser dönemi jeeplerin güvenilirliği,arazideki performansları,parçalarının ucuz ve bolluğu,onarımlarının kolaylığı ,basit ve sade yapılarının getirdiği uzun vadede çok büyük avantajlar sunar.Herkes kendi aracını över diye bir laf vardır.Bakın benim tam 37 yıldır vazgeçemediğim 1962 Willys CJ5 im ve 9 yıldır kullandığım 1980 CJ 5 im var.Arazide bilinmeyene yolculuk edeceğim zaman asla Willys ten inip diğerine binmiyorum.
O arkadaşıma Hard top konusunda da katılamıyorum,çünki taa 1950 lerden beri ( belki 1940 lara da dayanıyor olabilir) hem Willys-Kaiser dönemi ve hemde 1971 ve sonrası AMC dönemi CJ 5 lerin orijinal hard topları mevcut.Benim 1980 CJ5 orijinal hard toplu.Aynı hard top 1950 li modellerde de mevcuttu.Genellikle Ramsey,Koenig yada Newgren yapımıdırlar.
Bugün Türkiye'de sorun bu araçların 1971 öncesi veya sonrası olduğunda deyil, asıl sorun hem evrak ve hemde mekanik ve kaporta olarak orijinal ve temiz,güvenilir araba bulmaktadır.

Seyit bey iyi akşamlar;
Öncelikle paylaşımınız ve fikirlerinizle yardımcı olmaya çalıştığınız için teşekkürler.
Yukarıdada yazdığım gibi çok bilgili değilim ve bişeyler öğrenme amacındayım. Bu sebepten bu sitedeyim ve böyle bir başlık açarak diğer arkadaş ve sizin gibi benden daha tecrübeli ve bilgili insanların fikirlerini almak istedim.Tekrar teşekkürler.
İlk araç bana ve arkadaşımızada biraz karışık ve orjinalden uzak geldiği için şimdilik uzak durma kararı aldım. Diğer 2 araç hala listemde duruyor. Yalnız aklım biraz cj-6 ve 7 ye kaydı gibi. Acele edip yanlış bir araba almak istemiyorum. Tavsiyeleriniz benim için önemli. Dikkate alınacak konular.Yeni bir araç üzerinde yoğunlaştığımda fikrinizi almak isterim.
Tekrar teşekkürler ve saygılar...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,815
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
gamini22

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR