CJ-8 in Yeniden Doğuşu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan jack12 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 35
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,432
Ynt: CJ-8 in Yeniden Doğuşu

jack12' Alıntı:
Neyi kastettiğinizi anlayamadım ama teşekkür ederim :smiley:

hiç birşey kastetmedim.... sadece almış olduğunuz aracı bildiğimi söyledim ( içinde başka bir anlam yoktur) ve yapacağınız işlemleri merakla, ilgiyle vs takip edeceğimi söyledim...

Etiketler

Hayırlı olsun, kolay gelsin merakla takip edeceğim......

Selamlar ... kısa sürede CJ konusunda bayağı bilgi sahibi olmuşunuz ...Tebrikler :smiley: inşallah güzel bir araç olacak merakla bekliyorum ...

ATİ79' Alıntı:
hiç birşey kastetmedim.... sadece almış olduğunuz aracı bildiğimi söyledim ( içinde başka bir anlam yoktur) ve yapacağınız işlemleri merakla, ilgiyle vs takip edeceğimi söyledim...
aracı o anlamda bildiğinize sevindim acaba iyi bir araçmı almışım sizce

EM5' Alıntı:
Selamlar ... kısa sürede CJ konusunda bayağı bilgi sahibi olmuşunuz ...Tebrikler :smiley: inşallah güzel bir araç olacak merakla bekliyorum ...
cj lerle yeni tanışmış birisi değilim ,askerdeyken 14 ay komutan şöförüydüm ve aracım ise cj-8 idi ,bu bilgiler biraz ordan birazda sonradan oluşan bilgilerdir ve ayrıca bu konuyu bilen kişilerle de çok konuşurum ;fakat dikkat edilmesi gereken bir şey var her kes bu konuları çok bilirim der fakat her bilirim diyen doğru demez,bana göre en doğru bilen bu konu üzerine yazılan ciddi kitaplar ve kataloglardır ,bende bir konuya başlarken çok araştırır çok sorarım,bildiklerim bunlardan dolayı.lütfen ileriki tarihlerde doğru bildiklerimizi paylaşalım ve bu bilgileri yazılarımızla çoğaltalım :-*

jack12' Alıntı:
aracı o anlamda bildiğinize sevindim acaba iyi bir araçmı almışım sizce

iyi bir araç olup olmadığını siz benden çok daha iyi biliyorsunuzdur.. ben sizin kadar iyi bilmiyorum cj leri ! ama bildiğim kadarıyla almış olduğunuz cj nin iyi olmasının değil yapacaklarınızın ne kadar iyi olacağı önemlidir.. bu anlamda sizi sayın mustafa çakır iyi yönlendirecektir.. detaylarıda bizlerle paylaşırsanız seviniriz.. kolaylıklar dilerim ..

orjinal ve bozulmamış olarak alınan cj nin şu avantajlarını görüyorsunuz size yapacağınız araçta çıkacak olan toplam maliyet ,bu oldukça önemlidir herhalde,bu konu doğrultusunda benim almış olduğum cj çok doğru bir karar olarak düşünüyor ve bana maliyetinin daha az olacağını tahmin ediyorum.sayın ulus otomotiv mustafa çakır'beye gelince onu fazla sıkmadan yeri geldiğince tecrübelerinden faydalanıyorum.fakat aynı zamanda çok iyi ve çok bilgili bir usta ile çalıştığımdanda ayrıca şanslı hissediyorum kendimi.ayrıca sizede ilginizden dolayı çok teşekkür ediyorum. :smiley:

jack12' Alıntı:
orjinal ve bozulmamış olarak alınan cj nin şu avantajlarını görüyorsunuz size yapacağınız araçta çıkacak olan toplam maliyet ,bu oldukça önemlidir herhalde,bu konu doğrultusunda benim almış olduğum cj çok doğru bir karar olarak düşünüyor ve bana maliyetinin daha az olacağını tahmin ediyorum.sayın ulus otomotiv mustafa çakır'beye gelince onu fazla sıkmadan yeri geldiğince tecrübelerinden faydalanıyorum.fakat aynı zamanda çok iyi ve çok bilgili bir usta ile çalıştığımdanda ayrıca şanslı hissediyorum kendimi.ayrıca sizede ilginizden dolayı çok teşekkür ediyorum. :smiley:

hali hazırda bir cj 6 topluyorum komple motor,fren kaporta,boya vs en iyi ihtimalle harcıyacağınız para 15.000 tl ile 20.000 tl arası tutacaktır. birde aracın fiyatını üstüne ekleyin.. bugun en iyi şartlarda 25.000 tl ile 30.000 tl arasında bir rakama mal edersiniz cj 8 ... :smiley: en önemlisi yapacağınız aracın gönlünüze göre olmasıdır... iyi geceler..

orjinallikden kastınız nedir bilmiyorum ama ben 2 cj restore ettim son aracım biteli 1 2 hafta oldu bu işi 4x4 yapıcam dersen
tüm parçalar sıfırlanıyo zaten ilave aksesuarlarda işin içine girince
orjinallik nerde kalıyo tartışılır. parçaların yanında arabanın parası komik kalıyo citti anlamda parçaya para verdiginizin farkına varıyosunuz buna işcilikde eklenince bal şerbet oluyo durumun vehametinin farkına varıyosunuz
ama bir tutkudur bu makineler hesap makinenizi hiç kullanmadan bakmıssınız olmuş bitmiş güzel bi tercih yapmıssınız
bir çırpıda bitirmeniz dilegiyle gönlünüzce bir oyuncagınız oldu tekrar hayırlı olsun

ATİ79' Alıntı:
hali hazırda bir cj 6 topluyorum komple motor,fren kaporta,boya vs en iyi ihtimalle harcıyacağınız para 15.000 tl ile 20.000 tl arası tutacaktır. birde aracın fiyatını üstüne ekleyin.. bugun en iyi şartlarda 25.000 tl ile 30.000 tl arasında bir rakama mal edersiniz cj 8 ... :smiley: en önemlisi yapacağınız aracın gönlünüze göre olmasıdır... iyi geceler..

tabiki bende aynen sizin düşündüğünüz gibi düşünüyorum ,bugün bırakın cj yi başka bir amerikan araç bile toplamış olsanız söylemiş olduğunuz rakamların altında ciddi bir araç toparlamanız mümkün olamaz herhalde.ayrıca sizinde toplayacağınız araçta çok iyi şeyler yapacağınızı düşünüyorum :eek: allah size de sabır ve kolaylıklar versin :eek:

evedilaz' Alıntı:
orjinallikden kastınız nedir bilmiyorum ama ben 2 cj restore ettim son aracım biteli 1 2 hafta oldu bu işi 4x4 yapıcam dersen
tüm parçalar sıfırlanıyo zaten ilave aksesuarlarda işin içine girince
orjinallik nerde kalıyo tartışılır. parçaların yanında arabanın parası komik kalıyo citti anlamda parçaya para verdiginizin farkına varıyosunuz buna işcilikde eklenince bal şerbet oluyo durumun vehametinin farkına varıyosunuz
ama bir tutkudur bu makineler hesap makinenizi hiç kullanmadan bakmıssınız olmuş bitmiş güzel bi tercih yapmıssınız
bir çırpıda bitirmeniz dilegiyle gönlünüzce bir oyuncagınız oldu tekrar hayırlı olsun

orjinallikten kastım şuydu.. :eek: mesala sizinde bildiğiniz gibi cj8 ler ve cj6 lar çift bare denilen carter marka karbüratör kullanmaktadır ve manifoltun üzerinde bir takım valfler vardır egr valfi gibi.defransiyellerdeğiştiğini düşününüz ve şanzumanın 3 ileri bir şanzuman ile değiştiğini :eek: ve bunları tekrar orjinal haline gelmesi için uğraştığınızı sanırım bu parçaları gerçek cj8 in olması gereken parçaları aracın üzerine koymaya kalsanız herhalde 5-6 bin tl yi bulacaktır :p ben bu ve bular gibi araç üzerinde parçaların değiştirilmeyip bir araç alındığının ifadesini yapmak istemiştim,en azından onlar benim için avantajdır,sanırım sizde bunları onaylarsınız ;D çünkü siz bu konuda daha tecrübeli sayılırsınız.bu hadise benim için çok önemliydi . :-*

umarım herşey umdugunuz gibi olur eksiksiz bi araç almıssınız anladıgım karar keyifle tamamlarsınız
bizi resimlerden mahrum etmeyiniz her aşamadan resim bekleriz kolaygelsin

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.