CJ-8 in Yeniden Doğuşu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan jack12 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 35
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,432

jack12

Ana Kamp
Sevgili gezenbilir üyeleri.Aranıza yeni katıldım sizlerle birşeyler paylaşmak ve paylaşırkende sizlerin fikirlerinizi almak istedim.

Bir iş için dolapdereden nişantaşına çıkarken ana cadde üzerinde gördüğümm CJ beni çok cezbetmişti birden arabamdan inip CJ nin yanına gitmek indim ve aracım sahibini aradım.Ahmet usta adı altında bi kişiye ait olduğunu söylediler.Ahmet ustayı buldum ve yanına gittim.Arabasını incelemek istediğimi söyledim ve ahmet usta kabul etti.İnceledikten sonra oturup karsılıklı çay içtik.Bana arabasından ve CJ lerden bahsetti.Aracını ulusotomotiv diye bir firmadan hurda olarak aldığını söyledi ve baştan aşşağı kendisinin yenileyip sıfır hala getirdiğini söyledi.Arabasını kullanmak istedim ve izinverdi.Arabası sanki fabrikadan yeni çıkmış gibiydi.Herhangi ses bile gelmiyordu.Oradan çok iyi bir dost elde ederek ayrıldım.Fakat aklım arabada kaldı ve iki hafta sonra tekrar ahmet ustanın yanına gittim bana böyle bir araba yapabilirmisiniz diye konustuğumda yapabileceğini söyledi fakat ben iri yarı olduğum için CJ-8 i tavsiye etti ve biz piyasada araba aramaya başladık fakat piyasada bulunan araçların çoğu orjinalliğinin dısına çıkmıstı.Daha sonra ulusotomotiv e uğradık onların garajlarında iki tane yapılmamıs araçlarının olduğunu söylediler biz birtanesi aldık ve banada çok kolaylık sağladılar çekiciyle ahmet ustanın oraya götürdük.Ve şimdi almış olduğum arabanın resmini ve bundan sonraki aşamaları sizlerle paylaşıcağım.

P07-09-09_14.04.jpg

Etiketler

Ynt: CJ-8 in Yeniden Doğuşu

ulus otomotiv mustafa çakır abiden, aracı çok küçük bir pazarlıkla 7.000tl deyip 6750 tl ye aldım, araç çalışır vaziyette ve tamamen orjinal bir araçtı.1982 model 4 ileri t4 denilen şanzımanlı çift bare carter marka karbüratörlü ,elektronik ateşleme sistemli arazisi çalışır ve faal olan bir araçtı.aracın içi tamamen askeri düzen olarak yapılmıştı ve döşemeleri çok kötüydü fakat onlar benim için çok da önemli değildi,çünkü onlar yeniden yapılacaktı,ha aklımdayken onlarda bir kaç tane daha cj8 jeep var ilgilenenlere de duyururum.bu arada araç dolapderede tam 30 yıllık firma olan ve burada meşhur şaseci ahmet usta diye anılan ustada sökülmektedir ,ileriki tarihtede bunlarla ilgili bilgileri sizlerle paylaşacağım.

teşekkür ederim fakat cj8 sevdası bende çok büyümüştü ve onu gerçekleştirmek istiyorum ,hayırlısı ile siz değerli dostlarla birlikte

ulus otomotiv'de bir tane saç kasa cj-8 vardı ve ben onu istemiştim fakat mustafa bey kendisine sakladığını söyledi ve ayrıca şunuda ilave etti jandarmadan 120 adet araç aldıklarını araçların içinde tek motoru çalışmayan ve neyle karşılaşacağı bilinmeyen onu aldığım takdirde belkide daha fazla uğraşmam gerektiğini söyledi ve onu dinleyerek açıkcası saç kasalı cj-8 jeep'i almaktan vaz geçtim.çünkü bana söyledikleri bir şey oldu ilk toplayacağım cj serisi bir araç olacağı için ,fazla sıkıntı çekip cj ler den ürkmemem gerektiğini söylemişlerdi .inşallah birincisini sağlıkla toplar ve sonrada ,saç kasalı bir cj8 toplarız inşallah.

Hayırlı uğurlu olsun :smiley: Aldığınız aracı biliyorum merakla takip edeceğim gelişmeleri...

bence eger inkanınız varsa harttabı kesinlikle sac harttapla degişin derim
tabi sizin harttabınızda aynısı diyebilirsiniz dogal olarak
ama ben sac harttap çok aradım bulamadım malisef bi anlamda mecbur kaldım hee kötümü oldu diyeceksin
kesinlikle deyil sisler tavandaki alçak kısımı dolduruyo ama genede benim sac harttaba zafım var herhalde
çalışmalarınızı merakla takibediyorum bakalım neler olacak

sizin aracınızda cj-8 mi cj-8 inmi hardtabınımı aradınız yoksa cj-6 mı ?

6. ama biz 8 jandarma harttabı bulduk öndeki alçak kısımdan aradan parça alarak uyguladık garaj bölümünden aracımn yapım aşamalarını inceleyebilirsin

evedilaz' Alıntı:
6. ama biz 8 jandarma harttabı bulduk öndeki alçak kısımdan aradan parça alarak uyguladık garaj bölümünden aracımn yapım aşamalarını inceleyebilirsin
ben aracı aldığım ulus otomotiv'de daha öncede bahsettiğim gibi sac kasa bir cj8 vardı,sac kasalardaki espri ise fiber kasaya göre tavanı 13 cm daha yüksek oluşu ,arka kapısı ,yan camları ve kapısıydı ,yanlız kasanın saç olması da bir şey değildi değildi,onların şanzumanları,ve defransiyelleri de farklı oluşu.asıl saç kasalı olan cj8 lerin esprisi bu 3 katagoride ayrılması.ha bu arada çok saç kasa aradığınızı söyliyorsunuz,sanırım benim aracımı almış olduğum firma olan ulus otomotive sormadınız galiba,ben aracımı aldığımda onlarda hem cj-8 hem de cj-6 olarak saç kasa ellerinde vardı.ilginize teşekkür ederim ,daha sonra gelişmeleri tekrar bildireceğim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.