CJ - 5 ve CJ - 7

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan AOCENKER Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 251
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 51,061
Ynt: CJ - 5 ve CJ - 7

valla onur bey merakla aracın son bitmiş halini bekliyoruz. turuncu daha diri gosterir arabayı hayırlısı zevkler renkler tatrısılmaz cok guzel bi emek. ellerinize kollarınıza saglık..

Etiketler

en ksa zamanda yeni değişikliklere hız verip bitiricez hayırlısıyla ilginize teşekkürler.

Bugün biraz CJ ye zamn ayırıp uzun süredir beklediğim ön tampon değişimi gerçekleştirdim....

IMG_0521.jpg

Kaya tipi ön tampon bence çok öne çıkmış allah göstermesin bir kaza anında karşı tarafın hiç şansı olmayabilir hele birde yaya olursa hiç bu tarafını düşündünüzmü inşallah böyle bir olayla karşılaşmazsınız allah düşmanımın başına bile böyle bir olay vermesin ama görsel yapacağım zevkimi tatmin edeceğim derkende karşı tarafıda riske sokmamak gerekir diye düşünüyorum bu belkide benim bu konularda hassas olmamdan kaynaklanıyor olabilir.

Hasan stanndart jeepler bile tehlikeliyken modifiyeliler dahada tehlikeli olabiliyorlar hele birde marmaris gibi bir yerde dahada tehlikelilier burası adeta cj cenneti bazen bakıyorumda insanlar daha doğrusu bilinçsiz kişiler aracını alır almaz çılgınca ekstra şeyler yapmaya başlıyorlar bunun sonucunda adamın yaptığı hiçbirşeye benzemiyor ve karşımıza bazı ucubeler çıkıyorbenim değinmek istediğim konu ilk önce araştırma yapıp daha sonra bilinçli bir şekilde aracı modifiye etmek tarzında.

AOCENKER arkadaşımız güzel bir araç topluyor benim onun tarzına söyleyecek bir lafım yok sadece tamponunun biraz abartılı olduğunu söylemek istedim yanlış anlaşılmak istemem.

Yok abim kimse yanlış anlamaz biz hep beraberiz...

Bu arada marmariste cj-8 dolu gerçekten...Turlara katılan araçlar çoğu... ;)

3-4 hafta önce oradaydım sizi rahatsız etmedim...Beldibi dağlarında offroadda yaptık... :smiley:

Merhaba hasan marmaris cj cenneti sende görmüşsündür buralarda hemen hemen 1980 den beri safariler yapılmaktadır ve buradan yurdumuzun birçok yerine cj ler satılmıştır ve halende satılmaktadır.Keşke marmarise geldiğinde seninle görüşebilseydik raharsızlık ne demek bilakis onur duyardım inşallah bir dahaki sefere geldiğinde görüşelim iyi akşamlar.

değerli konu takipçileri.. aynı soruyu bugün arazi aracınız için ne yaptınız başlığı altında da dile getirdim, bilgi ve desteğinize ihtiyacım var..

şimdiden konunuzu böldüğüm için özür dilerim..

60 model bir willys var, geçenlerde benzin bitti diye bırakmıştım aleti güvenilir bir yerde, birkaç sıkıntı üst üste geldi, pek de vakit ayıramadım.. bu gün öğleden sonra uğraşmaya başladım, en yakın benzincinin 29 km uzaklıkta olduğu bir yerdeyim.. birkaç gün önce tanıdık biri bende benzin var dedi, zaten 1-2 litre yetecekti.. ihmal ettim, adamın benzin ve mazot ayrımı yapamayacak biri olma ihtimalini düşünmeden verdiği 3-4 litre mazotu depoya koydum.. birkaç gün önce oldu bu olay.. çalışmama ihtimali yok aracın, elektrik geliyor, buji kablolarını teker teker kontrol ettim.. yakıt geliyor (dedim ya saf saf adamdan aldığım bidonu boşalttım depoya) hava falan yok.. delirtti çalışmadı..

isyan edip bırakmıştım.. hava da soğuktu..
bu gün bi bakayım dedim, hazır hava da güzel.. karbüratöre benzin çekerken dikkatimi çekti, ciğer yakmadı, tadına baktım, kokusuna falan bildiğin mazot..
hadi adam ayrımı yapamadı, ben neden bu kadar malım dedim kendi kendime.. bari bi kokla depoya koymadan..
dikkatsizliğin daniskası..

depo ve borulardaki mazotu boşalttım, filitreli pompayı tamizledim, bujileri söküp temizledim, ince zımparayla platini temizledim ve ne derece ark yapıyor kontrol ettim, karbüratörü temizledim üstten.. bujiler sökükken biraz marş basıp pistonların üzerindeki mazotu da kusturmaya çalıştım biraz.. ilk başta zor çalışır belki ama mazotu atana kadar duman atarak binerim diye düşünüyordum..

bir iki defa kısa çalıştı, boğazdan benzin takviyesiyle falan..

akü cansızlaşmaya başlayınca vurduralım dedim, patlatır çalışır..

150 -200 metre vurdurdum, çalışmayınca başkka bir terslik var dedim..

tam olarak adını bilmiyorum parçanın; gaz telinin bağlı olduğu, karbüratörün alt kelebeğine komanda eden ve ardından diğer uçta da karbüratörün boğaza benzin vermeyi sağlayan pompa kolunun bağlantısı yok Sad sanırım adı emisyonn pompası.. teknik terimler konu başlığından emisyon pompası deniyordur diye çıkarttım ..

bilgi ve desteğinize ihtiyacım var,

öncelkli olarak; benzin diye mazot koyma saflığı haricinde yanlış yaptığım birşey var mı?
ardından; bu karbüratörün içinden çıkan kolu gaz kelebeğinin milne bağlantıyı sağlayacak parça bulunur mu?

parçayı bulamazsam spiralli sistem yapıp gücü gaz talinin ayağından almayı düşünüyorum, sağlıklı olur mu?Huh?

ya da bu orjinal karbüratörü anadol, skoda gibi benzer motorlarınkiyle mi değiştirmeliyim Huh???

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,620
Kaydolan Son Üyemiz
questahotel

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR